Żaden GPS nie działa w tunelu.kajo pisze:Mam pytanko, czy to aby na pewno jest system GPS? Przecież Zwyczajny GPS w Tunelu jest bezużyteczny. Czym się on różni od tego samochodowego.
[M1] Eksploatacja, frekwencja itp.
Moderator: JacekM
Tym bardziej pytanie co to za system?Żaden GPS nie działa w tunelu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Teraz pytanie, kto to zmyślił?
Może nie tak bardzo, ale jestem ciekawy.MeWa pisze:czy to takie ważne...?
Pani z dzału XX z Metra może nie mieć pojęcia o rodzaju systemu, a gazeta przeklepała tą bzdurę.kajo pisze:MeWa napisał/a:
czy to takie ważne...?
Może nie tak bardzo, ale jestem ciekawy.
Ale ogólnie Polska przechodzi samą siebie. Najpierw odkrywcy za niskiego tunelu i jednocześnie proponowali (tak im się wydaje, że to oni) szynę prądową. Teraz lecą po metrze. Przecież równie dobrze można napisać, że w samochodzie może pęknąć przewód hamulcowy i kierowca nie bedzie wiedział, co z tym zrobić. Głupoty.
Niestety, ale nawet przed uruchomieniem Młocin o 7:40, 3,5 minuty po odjeździe wcześniejszego pociągu, ciężko było wejść do metra na Wilsonie, o Gdańskim nie wspominając.Paweł D. pisze:Normalkamcdm pisze:Nie wiem czy to efekt dolaczenia najnowszych stacji czy tez jakiegos zatrzymania ale dzis z Bankowego do Centrum o 7.30 jechalo sie jak sledzie w puszce.Czego oczekiwać przy 5-cio minutowej częstotliwości.
Ergo: nie, dzisiejsze problemy nie były związane z awarią. Tak jest zazwyczaj w metrze
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Standard napełnienia 8 osób na metr i tyle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie marudź. Czesi na przykład jako maksymalny podają czasem 10 osób na metr.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
to akurat pani z ratusza, generalnie pewnie chodizło o system kontroli dyspozytorskiej.przewoz pisze:Pani z dzału XX z Metra może nie mieć pojęcia o rodzaju systemu, a gazeta przeklepała tą bzdurę.
rano pociągi jeżdżą rozkładowo co 3 minuty.Zresztą nawet jak pociąg przyjedzie nieco później, za chwilę jest luźniejszy. Nie mniej jednak w godzinach szczytu tłok to rzecz normalna.Paweł D. pisze:Czego oczekiwać przy 5-cio minutowej częstotliwości.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]