no commentsFikander pisze:A jeszcze niedawno byłem przekonywany przez Dęboszczaka, że 187 z Ursusa wozi muchy i jest do skrócenia do Zachodniego, bo dubluje kolej
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym powiedział, że łatwo - obserwując napełnienia, regularność (czyli skuteczność koordynacji) itp. - orzec, że gdzieś występuje nadmiar linii (niekoniecznie kursów!), natomiast trudniej jest zdiagnozować (i nie zawsze od razu się to udaje), co jest tak naprawdę do usunięcia 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Niestety kolejna linia przyśpieszona otrzymuje dodatkowy przystanek:
Uważam że dodanie tego przystanku nie jest dobrym posunięciem. Może i linia 502 nie jest linią pierwszego sortu ale spełnia w jakimś stopniu swoją rolę no i jest linią przyśpieszoną. Dodanie tego przystanku może pociągnąć lawinę próśb o dodatkowe przystanki na innych liniach. Także w najbliższym czasie przecież ma się odbyć połączenie linii 520 oraz 522 w jedną linię która ma omijać ten przystanek. Osobiście jestem zaniepokojony tym posunięciem z dodaniem przystanku.2008-11-03 | Dodatkowy przystanek dla linii 502 | W związku z wystąpieniami pasażerów, od dnia 12.11.br. (środa) na trasie linii 502 uruchomiony zostaje przystanek ROZBRAT obowiązujący jako warunkowy.
W ogóle bezsensem jest dokładanie przystanków liniom "czerwonym" z argumentacją "w związku z wystąpieniami pasażerów". To trąci Włoszczową. Czerwone powinny stawać w większych węzłach komunikacyjnych, ewentualnie ZP "bogatych w pasażerów". Jedyne co bym dodał sam
to 506 przy Forcie Wola, aczkolwiek mogę się mylić, bo bazuję jedynie na "wrażeniu", że jest tam sporo pasażerów. Poza tym to jakiś absurd - po to mamy bilety czasowe, że z większego zapupia podjeżdżamy przystanek lub dwa "czarnym" i przesiadamy się do "czerwonego". Proste, jak konstrukcja cepa...
Tu się zgadzam. To wygodna przesiadka do Ursusa/Ożarowa. Teraz dodatkowo trzeba się przesiadać na PKP Kasprzaka do czarnuchów jadących przez Ordona albo drałować po Połczyńskiej co jest uciążliwe.Rosiu pisze:Jedyne co bym dodał sam to 506 przy Forcie Wola, aczkolwiek mogę się mylić, bo bazuję jedynie na "wrażeniu", że jest tam sporo pasażerów.