No to zablokujemy Hance wyjazd z domu w Międzylesiu, wtedy może posłucha lub wezwie policję lub straż miejską.SławekM pisze:A ratusz odpisze, że nie potrzeba, bo nie ma w Warszawie korków, tylko chwilowe utrudnienia w ruchu...
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
-
Krzysiek_S
Bastian pisze:pawulon pisze:Bus-Pasy i jeszcze raz Bus-Pasy![]()
A najlepiej od razu pisz do samego ratusza. Serio.
widzisz Sławku typową spychotechnikę (obojętnie do kogo jest ona adresowana)SławekM pisze:A ratusz odpisze, że nie potrzeba, bo nie ma w Warszawie korków, tylko chwilowe utrudnienia w ruchu...
Ty sobie napisz, po co mają się trudzić służby miejskie zorganizowane wokół pani Hani ?
natomiast wypowiedź pani Hani w tej kwestii jest znana, pozwól, że ją przypomnę:
.Kra pisze:...p. H. Gronkiewicz- Waltz (w Warszawie nie ma korków, korki to są w Gdańsku i Krakowie - moi znajomi z tych miast byli tym ogromnie zdziwieni - zrozumieli to tak, iż pani prezydent ma rzeczywiście rację - u nas nie ma korków na ulicach...
Dziś po 17 ciekawe rzeczy musiały dziac się na Prymasa Tysiąclecia, skoro ok. 17.50 na przystanek Banacha-Szpital w kierunku Ursynowa wjechał trójskład linii 136: 1853, 6320 i 6475 (kolejno brygady 015, 7 i 8). W tym samym czasie Żwirki i Wigury stała w stronę Lotniska od Racławickiej do Miecznikowa.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Musiałoby dziś wesoło. Między 20, a 20:10 na przystanek pod Ministerstwem Finansów przyjechały 2 155 i 3 512
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Rozregulowane światła na rondzie Waszyngtona od strony al.Zielenieckiej powodują ogromne korki
O 13 stała w połowie, a o 18 już w całości - od Zamoyskiego do ronda Waszyngtona (widziane 4x 517, 2x 147, 2x 138, 2x 307, 3x 509 i jakieś 101 i 146)
Poza tym Al.Jerozolimskie stoją od Popularnej do ronda Zesłańców Syberyjskich, most Poniatowskiego od połowy swojej długości do ronda Waszyngtona, al.Zieleniecka od połowy swojej długości do Zamoyskiego, Targowa i Zamoyskiego od al.Zielenieckiej do Dw.Wileńskiego i al.Solidarności od przystanku dla PKSów przy Dw.Wileńskim do Szwedzkiej.
Ale w "WARSZAWIE NIE MA KORKÓW", co nie?
Poza tym Al.Jerozolimskie stoją od Popularnej do ronda Zesłańców Syberyjskich, most Poniatowskiego od połowy swojej długości do ronda Waszyngtona, al.Zieleniecka od połowy swojej długości do Zamoyskiego, Targowa i Zamoyskiego od al.Zielenieckiej do Dw.Wileńskiego i al.Solidarności od przystanku dla PKSów przy Dw.Wileńskim do Szwedzkiej.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Rano nie jest lepiej - jakiś dramat z tymi światłami, przejechać zdąży kilka aut (nie więcej niż 10). Dodatkowo światła przed rondem sytuacji nie polepszają - jak ich nie było to na zielonej strzałce w prawo ktoś się zdołał wcisnąć z Zielenieckiej w stronę mostuProboszcz pisze:Rozregulowane światła na rondzie Waszyngtona od strony al.Zielenieckiej powodują ogromne korkiO 13 stała w połowie, a o 18 już w całości - od Zamoyskiego do ronda Waszyngtona (widziane 4x 517, 2x 147, 2x 138, 2x 307, 3x 509 i jakieś 101 i 146)
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Ale nawet jak już te dodatkowe światła zrobili to nie było takiego dramatu jak dziś o 18... Kto to widział, żeby al.Zieleniecka w przeciwpotoku stała na całej swojej długościPaweł_K pisze:Rano nie jest lepiej - jakiś dramat z tymi światłami, przejechać zdąży kilka aut (nie więcej niż 10). Dodatkowo światła przed rondem sytuacji nie polepszają - jak ich nie było to na zielonej strzałce w prawo ktoś się zdołał wcisnąć z Zielenieckiej w stronę mostu
Dziś na 2/174 max. (-45), a na 3/174 max.(-31). Stały:
AL.Niepodległości
PL.Hallera(od przyst. Metro Pole Mokotowskie do przyst. GUS)
Świętokrzyska od Emilii Plater do Nowego Światu
PL.Hallera
Tamka
PL.Hallera
Most Świętokrzyski
Wybrzeże Szczecińskie
PL.Hallera
Targowa
PL.Hallera
Widziałem jeżdzące parami:
101,169,174(nawet 3 pod rząd-br.2-4785(-45),br.3-4918(-31) i br.013-1005(-21)),410(nawet 6 pod rząd przyjechało na PL.Hallera o godz.19:45)
Widziałem jeżdzące parami:
101,169,174(nawet 3 pod rząd-br.2-4785(-45),br.3-4918(-31) i br.013-1005(-21)),410(nawet 6 pod rząd przyjechało na PL.Hallera o godz.19:45)
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Jak już wcześniej pisałem: Co za baran (bo inaczej nie da się tego określić) ustawił tak światła na Zielenieckiej przy Waszyngtona?? Nigdy nie było problemu z przejściem przez ulice w tym miejscu. Więc na prawde nie wiem po co tam są te światła. Taka sytuacja jest codziennie rano, po południu (w piątki to już totalne kuriozum), a także w niedziele. To nie do pomyślenia co tam się dzieje!!! Takiej tragedii jeszcze nie było!!Proboszcz pisze:Rozregulowane światła na rondzie Waszyngtona od strony al.Zielenieckiej powodują ogromne korkiO 13 stała w połowie, a o 18 już w całości - od Zamoyskiego do ronda Waszyngtona (widziane 4x 517, 2x 147, 2x 138, 2x 307, 3x 509 i jakieś 101 i 146)
![]()
Brawo dla pomysłodawcy. Ja nie wiem do kogo tu można się zwracać!!
the best 147!!