Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 21 lis 2008, 15:22

Zapewne spodziewanie się że wrzucę kolejny wynik obserwacji z linii 740 - tym razem nie. A powód jest prosty - dzisiaj 740 nie jechałem, i już okazji miał nie będę. Na pewno pojawi się taki wpis w poniedziałek.

Ale wróćmy do tematu: dzisiaj wybrałem się na jazdę linią 734. Trasa bardzo klimatyczna, i urokliwa. Co ciekawe ludzie w Nieporęcie wcale za 734 nie tęsknią. trafił się tylko jakiś jeden kmiot który wsiadł na Modlińskiej, i potem biegał po całym autobusie jak żyd po pustym sklepie bo kierowca mijał przystanki w Nieporęcie. A tak to pełen spokój.
Za to bardzo ciekawa jest pętla w Załubicach. Kierowca musi przejechać po tym czymś (chyba rura) która jest w asfalcie, i dość znacznie wystaje ponad poziom jezdni. No chyba że akurat kierowca z którym jechałem zastosował jakiś skrót, i jest inny (bezproblemowy) wyjazd z tej pętli.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 lis 2008, 15:37

Frencher pisze:trafił się tylko jakiś jeden kmiot który wsiadł na Modlińskiej, i potem biegał po całym autobusie jak żyd po pustym sklepie bo kierowca mijał przystanki w Nieporęcie.
A co - jakieś problemy z czytaniem tablicy bocznej miał?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 21 lis 2008, 15:38

Za to bardzo ciekawa jest pętla w Załubicach. Kierowca musi przejechać po tym czymś (chyba rura) która jest w asfalcie, i dość znacznie wystaje ponad poziom jezdni. No chyba że akurat kierowca z którym jechałem zastosował jakiś skrót, i jest inny (bezproblemowy) wyjazd z tej pętli.
Ja na tej pętli nic takiego nie widziałem, ale jeśli już się czegoś czepnąć to zdecydowanie stanu drogi z Białobrzegów na północ, do granicy gmin niedaleko przystanku Siwek. Dziury są ogromne, szczególnie blisko krawędzi jezdni, autobus wpada w to z głośnym łomotem. Ciekaw jestem czy wyskok R-13 z wysłaniem we wtorek na 02/734 świeżutkiego SU12 z nowej dostawy będzie częstszy czy jednak to jednorazowa sztuka. W wakacje jechałem tamtą drogą rowerem i już wtedy kląłem gminę Nieporęt w żywe kamienie za stan tej drogi. Od tego czasu nic się nie zmieniło, a przyjdzie zima, będzie pare przejść temperatury przez 0 i to się już chyba doszczętnie rozleci.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
Crusier

Post autor: Crusier » 21 lis 2008, 15:46

SławekM pisze:Tylko wymaga tramwaju który ma po obu stronach drzwi.
A są takie? Albo raczej: Czy MZA* ma takie?
----
MZA* - Chodzi o ZTM ;P

jgas

Post autor: jgas » 21 lis 2008, 15:50

Frencher pisze:Zapewne spodziewanie się że wrzucę kolejny wynik obserwacji z linii 740 - tym razem nie. A powód jest prosty - dzisiaj 740 nie jechałem, i już okazji miał nie będę. Na pewno pojawi się taki wpis w poniedziałek.
Frencher, może załóż bloga i tam się lansuj?

rudy

Post autor: rudy » 21 lis 2008, 15:54

Crusier pisze:
SławekM pisze:Tylko wymaga tramwaju który ma po obu stronach drzwi.
A są takie? Albo raczej: Czy MZA ma takie?
MZA - tramwaje :?: :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Crusier

Post autor: Crusier » 21 lis 2008, 15:54

Znaczy TW xD Chodziło mi o ZTM a napisałem MZA xD :D

Jak nie ma to trzeba zakupić Konstal 105NaDK. Ma on drzwi po jednej stronie ale może jeździć wahadłowo. Mógłby jechać wzdłuż Radzymińskiej, a potem bez zatrzymywania się do Wschodniego.

Albo trzeba zamówić taki z drzwiami po obu stronach...

Jeśli się tak nie da to zawsze można zrobić tory z prawej strony ulicy (ale na ulicy, nie poza nią).

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 lis 2008, 16:47

Crusier pisze:Konstal 105NaDK
Nie ma powrotu do jaskiń. Wagony z elektryką 105Na to historia.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 21 lis 2008, 17:54

Siecool pisze:Ja na tej pętli nic takiego nie widziałem, ale jeśli już się czegoś czepnąć to zdecydowanie stanu drogi z Białobrzegów na północ, do granicy gmin niedaleko przystanku Siwek
Jest Siecoolu. Sam dziś widziałem wystającą rurę, która jest raczej rodzajem progu aby żadnemu idiocie nie przyszło do głowy wykonywać jakichś chorych manewrów pod kościołem. Za to pętla jest zrobiona tak, aby promień skrętu wystarczał na zawrócenie bez obijania się o nią. Na co wskazują ślady.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 21 lis 2008, 18:08

jgas pisze:
Frencher pisze:Zapewne spodziewanie się że wrzucę kolejny wynik obserwacji z linii 740 - tym razem nie. A powód jest prosty - dzisiaj 740 nie jechałem, i już okazji miał nie będę. Na pewno pojawi się taki wpis w poniedziałek.
Frencher, może załóż bloga i tam się lansuj?
Ogranij się. Nie wiem czy nie zauważyłeś, ale obiektywnie rzecz biorąc to Frencher napisał konkretnego posta, za to Ty zaspamowałeś.

Co do linii podmiejskich to dzisiaj jakiś horror był na mieście, jechałem 732 o godzinie 7:25, przyjechał o godzinie 7:42, jeszcze przed skrętem w Głębocką zaczął się korek, który skończył się za Carrefourem, autobus na Żerań przyjechał 8:42. Dzisiaj tym samym pobiłem rekord : od wyjścia z domu na uczelnię równe 2 godziny. (Do tej pory rekordem była 1:35, ale z tego co wiem to nie tylko ja tak miałem, bo znajomy samochodem z Marek na Zacisze (5 km.) jechał pół godziny. Masakra jakaś.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 21 lis 2008, 18:12

Dzisiaj jechałem 734 z pętli Żerań FSO i frekwencja do Nieporętu całkiem niezła. Zastanawiam się tylko czy na popołudniowy dodatek to już na stałe będą wystawiać nieskopodłogowca bo po raz kolejny widzę albo solarisa U12 albo Jelcza 121M :D
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 21 lis 2008, 19:40

Ikarus 5780 pisze: Co do linii podmiejskich to dzisiaj jakiś horror był na mieście, jechałem 732 o godzinie 7:25, przyjechał o godzinie 7:42, jeszcze przed skrętem w Głębocką zaczął się korek, który skończył się za Carrefourem, autobus na Żerań przyjechał 8:42.
Dzisiaj rano ok. 8 732 jeździło z poślizgiem o jedną brygadę - np. zamiast kursu o 8:05 z przystanku Rejtana 01 realizowanego przez niskopodłogowe 1/732 pojawiło się wysokopodłogowe 05/732, które powinno być kurs wcześniej. Do Żerania jechałem prawie godzinę. Od 8:30 już 4 na 5 brygad obsługujących linię 732 stało w korku od strony Marek. Korek był od Grodziska aż do skrzyżowania Głębockiej z Malborską. Jak dojechałem 05/732 na Żerań, to widziałem tylko przez szybę dyspozytora w ekspedycji, który siedział cały czas z telefonem przy uchu.
Kierowca z 05/732 tylko wpadł na chwilę do ekspedycji, i został natychmiast odprawiony w drogę powrotną do Marek. Ok. 11 jak wracałem było już wszystko w porządku.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 21 lis 2008, 20:20

zeus pisze:Dzisiaj jechałem 734 z pętli Żerań FSO i frekwencja do Nieporętu całkiem niezła. Zastanawiam się tylko czy na popołudniowy dodatek to już na stałe będą wystawiać nieskopodłogowca bo po raz kolejny widzę albo solarisa U12 albo Jelcza 121M :D
Stalowa niedługo nie będzie miała Ikarusów solówek więc taki widok będzie codziennością ;)

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 21 lis 2008, 21:08

SławekM pisze:Stalowa niedługo nie będzie miała Ikarusów solówek więc taki widok będzie codziennością ;)
Jak to :?: Przecież prawie wszystkie Ikarusy 260 były na Stalowej, to je tak przerzucą?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
Patryk2222

Post autor: Patryk2222 » 21 lis 2008, 21:19

zeus pisze:
SławekM pisze:Stalowa niedługo nie będzie miała Ikarusów solówek więc taki widok będzie codziennością ;)
Jak to :?: Przecież prawie wszystkie Ikarusy 260 były na Stalowej, to je tak przerzucą?
Może połowa ale nie wszystkie.
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938 :?: >>5457>>1804

D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg

ODPOWIEDZ