Dzidek jakoś nie widuję tych tłumów z Tarchomina jadących bezpośrednio na SGGW 503ką. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie jechał 1h40' na uczelnię. Tarchomin wybiera zestaw E-4 co 4 min.+ metro co 2-3 min+193 co ok. 3 min.dzidek pisze:To studenci SGGW by się ucieszyli. Trochę osób jeździ z Tarchomina do szkoły tą linią.Dęboszczak pisze: Połączenie linii 195 i 503 w 195 w śladzie 503 tj. Natolin Płn - Indiry Ghandi - Rosoła - Pl. Piłsudskiego 7,5/10/10 a od strony Nowodworów zostałoby 403 Nowodwory - pl. Trzech Krzyży
136 tak częstoDęboszczak pisze:Gdyby porobić jeszcze roszady przy 136 i 186 to byłaby szansa na zwiększenie częstotliwości kursowania tej pierwszej np. 7,5/10/15To może niech jeździ tylko po Ursynowie. Lepiej byłoby poprawić częstotliwość linii 186!
Projekt zmian na Ursynowie
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
W tygodniu pewnie faktycznie nie ale w weekendy już owszemDęboszczak pisze:Dzidek jakoś nie widuję tych tłumów z Tarchomina jadących bezpośrednio na SGGW 503ką. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie jechał 1h40' na uczelnię. Tarchomin wybiera zestaw E-4 co 4 min.+ metro co 2-3 min+193 co ok. 3 min.
Ja mam następującą propozycję:
Skrócenie 107 i lekkie wyprostowanie jej na Mokotowie
107
ESPERANTO - ... - Odyńca - Wołoska - Woronicza - ... - al. Wilanowska - <M> WILANOWSKA
Jeśli chodzi o dowozówkę do Jeziorka Imielińskiego, to może dałoby radę jeszcze wygiąć 179 (chociaż wtedy zrobiłby się straszny zawijas z tej linii)
179
URSYNÓW PŁN. - ... - Ciszewskiego - Roentgena - Płaskowickiej - Pileckiego - Gandhi - ... - OS. KABATY
Wyprostowanie 195 na Ursynowie
195
NATOLIN PŁN. - Płaskowickiej - Dereniowa - Ciszewskiego - ... - PL. PIŁSUDSKIEGO
107
179
195
179 
- 7.5/10//10
- trasa: bez zmian
- obsługa: bez zmian
1XX
- 12/20//20 lub 30
- trasa: PKP W-wa Jeziorki - Karczunkowska - Puławska - Płaskowickiej - Roentgena - Ciszewskiego - Al. KEN - Jastrzębowskiego - Ursynów Płn.
- obsługa: Libero
I tu się pojawia problem z 809 i 715.
715 rzecz jasna należy w tym układzie skierować na Wilanowską, a jeśli chodzi o dojazd do UD Ursynów z Zielonego Ursynowa, to można pobawić się na różne sposoby tą linią 1XX/2XX z Jeziorek.
Natomiast przy dość niezłej częstotliwości tego czegoś z Jeziorek, ciężko będzie trzymać przy życiu jeszcze 809, które chyba śmiało może ulec kasacji
Wtedy 715 przydałoby się co 60 min., ale z drugiej strony mamy jeszcze 815.
I z tym fantem niespecjalnie wiem, co zrobić
Jaka częstotliwość?
- 7.5/10//10
- trasa: bez zmian
- obsługa: bez zmian
1XX
- 12/20//20 lub 30
- trasa: PKP W-wa Jeziorki - Karczunkowska - Puławska - Płaskowickiej - Roentgena - Ciszewskiego - Al. KEN - Jastrzębowskiego - Ursynów Płn.
- obsługa: Libero
I tu się pojawia problem z 809 i 715.
715 rzecz jasna należy w tym układzie skierować na Wilanowską, a jeśli chodzi o dojazd do UD Ursynów z Zielonego Ursynowa, to można pobawić się na różne sposoby tą linią 1XX/2XX z Jeziorek.
Natomiast przy dość niezłej częstotliwości tego czegoś z Jeziorek, ciężko będzie trzymać przy życiu jeszcze 809, które chyba śmiało może ulec kasacji
Wtedy 715 przydałoby się co 60 min., ale z drugiej strony mamy jeszcze 815.
I z tym fantem niespecjalnie wiem, co zrobić
I bardzo dobrzeratraciak pisze:107 ESPERANTO - ... - Odyńca - Wołoska - Woronicza - ... - al. Wilanowska - <M> WILANOWSKA
Jaka częstotliwość?
Jeżeli 503 zdycha od strony Tarchomina to nie lepiej ratować tą linię już w tym momencie.Dęboszczak pisze:503 zdycha od strony Nowodworów, zdechnie jeszcze bardziej jak zamkną WZ i samochody pojadą Gdańskim. Już kurs o 6:15 z Nowodworów jest na Muranowskiej na jakieś -10 do 15 min.SławekM pisze:Czyli Małżeństwo 503+518 nie wyszło?
[ Dodano: Sob 03 Sty, 2009 20:31 ] (Jeszcze) Można
Aż się prosi o ewentualne skrócenie do Konwiktorskiej od strony Natolina i wtedy 503 co 12/15/20.
[ Dodano: Nie 04 Sty, 2009 08:13 ]
Jeżeli przebudowa wpłynie na punktualność tych linii jak ostatnia przebudowa Marynarskiej gdzie opóźnienia na 436 wynosiły nieraz -60 minut to jednak osobiście rozważałbym skierowanie 504 na trasę objazdową przez Lotnisko.Grzesiek pisze:Co do podbijania częstotliwości 136 i 504 - pamiętajmy, że w tym roku czeka nas przebudowa Marynarskiej, prawda? Na Służewcu zrobi się okropnie ciasno, szczególnie wtedy, gdy zawieszą tramwaje...
PS. Od kiedy ma się rozpocząć przebudowa Marynarskiej??
Uwierz mi, na Poleczki są w szczycie popołudniowym wcale nie mniejsze korki niż na Marynarskiej.Lukasz436 pisze:Jeżeli przebudowa wpłynie na punktualność tych linii jak ostatnia przebudowa Marynarskiej gdzie opóźnienia na 436 wynosiły nieraz -60 minut to jednak osobiście rozważałbym skierowanie 504 na trasę objazdową przez Lotnisko.
Wiem wiem - widziałem. Pytanie, czy w czasie remontu Poleczki nie będzie bardziej przejezdna. Chociaż wiele osób pewnie będzie wtedy wybierało przejazd przez Poleczki - więc może być jeszcze gorzej jak jest teraz.ratraciak pisze:Uwierz mi, na Poleczki są w szczycie popołudniowym wcale nie mniejsze korki niż na Marynarskiej.Lukasz436 pisze:Jeżeli przebudowa wpłynie na punktualność tych linii jak ostatnia przebudowa Marynarskiej gdzie opóźnienia na 436 wynosiły nieraz -60 minut to jednak osobiście rozważałbym skierowanie 504 na trasę objazdową przez Lotnisko.
To też nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie - objazd stadionu Polonii w szczycie potrafi zająć nawet do 40 min czasem...Lukasz436 pisze:Jeżeli 503 zdycha od strony Tarchomina to nie lepiej ratować tą linię już w tym momencie.
Aż się prosi o ewentualne skrócenie do Konwiktorskiej od strony Natolina i wtedy 503 co 12/15/20.
-
Dęboszczak
Lepiej połączyć ze 195 i zrobić 1 linię o dobrej częstotliwości.Lukasz436 pisze:Jeżeli 503 zdycha od strony Tarchomina to nie lepiej ratować tą linię już w tym momencie.Dęboszczak pisze: 503 zdycha od strony Nowodworów, zdechnie jeszcze bardziej jak zamkną WZ i samochody pojadą Gdańskim. Już kurs o 6:15 z Nowodworów jest na Muranowskiej na jakieś -10 do 15 min.
Ale to 195 po trasie 503, prawda? Inaczej nie przejdzie. I moim zdaniem 107 należy skrócić nie do <M> Wilanowska ale do Spartańskiej, a na Służewiec puścić coś lokalnego, powstałego ze zgliszczy 107 i mokotowskiej części 182, które należałoby wyprostować na TŁ . Ech, marzenia...Dęboszczak pisze:Lepiej połączyć ze 195 i zrobić 1 linię o dobrej częstotliwości.
O reszcie linii ursynowskich się nie wypowiadam, bo nie znam uwarunkowań.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears