pawcio pisze:hs pisze:wycofanie 103 z Powązek
Póki 186 nie może się zatrzymywać przy Powązkowskiej, niestety 103 musi tam podjeżdżać.
Rozumiem. Siła wyższa.
hs pisze:podział 114 na dwie linie (z placu Wilsona)
Żoliborz dąży za wszelką cenę do kasacji pętli tamże. Do tego linia bródnowska miałaby wówczas wyjątkowo nieatrakcyjną przesiadkę z metra na osiedle.[/quote]
Tak, o kasacji pętli słyszy się od dawna. W tym przypadku miałem na myśli pętlę przelotową... Jak się nie da, to trudno, chociaż stada 114 na Broniewskiego to nie jest miłe zjawisko, a będzie jeszcze mniej miłe po zabraniu stąd 121 i 132 (co akurat popieram).
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 10:35 ]
Bastian pisze:Cóż, nawet tu na forum większość rzeczy z twojej listy była oprotestowywana, więc się nie dziw, że nie weszły.
Ja się nie dziwię, po prostu wyliczam plusy oraz minusy. Tych drugich niestety więcej
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 10:37 ]
ziomal pisze:hs pisze:- brak dogodnej przesiadki ze 112 do metra
Aż tak trudno przejść przed wiadukt i dojść sobie chodnikiem? W sumie to jest spory kawałek, ale nie ma co przez to walić jednej z idei reformy...
Przez jaki wiadukt??? Zresztą, mniejsza o to. Fakt, że przesiadka wygodna nie jest i niewiele da się z tym zrobić
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 10:40 ]
mateusz72 pisze:hs pisze:- pozostawienie 156 na Bielanach
Bardzo dobrze, że zostało. Nie wiem jak na dalszym odcinku, ale do metra dojeżdżać powinno.
Można też zwiększyć częstotliwość do 15 min. Mam przyjemność korzystać często, gęsto z tej linii i trzeba powiedzieć otwarcie: jest to jedyne
bezpośrednie połączenie os. Targówek z Bródnem, Żeraniem i dalej metrem. Wiele osób z tego korzysta.
Z Targówka do metra przez Żerań? Ciekawe, doprawdy... 156 powinno zostać jako łącznik Targówka z Bródnem, ewentualnie Żeraniem (kiedyś było 145), ale pchanie tego przez most na Bielany i dublowanie z jadącym co 10 minut 112 na odcinku od metra do Podgrodzia to jakieś koszmarne nieporozumienie.
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 10:42 ]
pawcio pisze:desert_eag pisze:2 do piachu i 28 częściej, albo mocno częściej [...]. Jednak chodzi mi o 28 w wersji do Wschodniego.
A czemu nie na Gocławek razem z kasacją 3 i wzmocnieniem 25?
Bardzo mi się ten pomysł podoba, nie powiem