Informacja pasażerska
-
Domino2001
A czemu w ITS nie mogą zrobić wyświetlanie faktycznej trasy, którą musi pokonać tak jak jest w MZA, PKS Grodzisk i Mobilisie? W czym oni mają problem? Mam na myśli trasę od momentu w którym obecnie się znajduje a nie od pętli początkowej... To jest uciążliwe. Szybkość to już chyba przesada, nie wszyscy zdążą przeczytać...
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Domino2001 pisze:PKS Grodzisk
w PeKaeSach pokazuje się cała trasa bez względu na miejsce.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Niekoniecznie - przynajmniej w części Scanii (nie pamiętam niestety konkretnych numerów) wyświetla się tylko pozostająca częśc trasy
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Nowe tablice na autobusach do wyrzucenia 00:51 - To Ikarus, lat trzydzieści. 
Podobnie w 116 - w kierunku Wilanowa trasa nie dochodzi nawet chyba do placu Wilsona - zwłaszcza, że chyba Conrada się dubluje. Na 195 na pewno tak nie było - trasa przewijała się w całości, choć trochę zbyt szybko, to fakt. Wysłałem nawet maila w tej sprawie pod pretekstem, że pasażerowie nie mogą się zapoznać z przebiegiem trasy objazdowej (wówczas jeszcze ZTM nie dostarczył odpowiednich naklejek), to odpisano mi, że w dniu xyz ZTM dostarczył aktualne oznaczenia tablic bocznych i w związku z tym problem został rozwiązany. Znaczy, to, że coś nie mogą sobie poradzić z tymi wyświetlaczami, tylko że zbytnio im to nie przeszkadza. A poza tym chyba jeszcze do tej pory w wykazie przystanków nie dodano przystanku "Krajewskiego".Tyrystor pisze:Sęk w tym, że kiedyś tak nie było! Ulice przewijane były szybko, ale i nie obszar wyświetlania był szerszy. Teraz prędkość pozostała ta sama, ale i oprócz węższego obszaru przeznaczonego na trasę i ilość ulic jest mniejsza - na przykładzie 167:
CONRADA • AL.REYMONTA • POWSTAŃCÓW ŚL. • WROCŁAWSKA • DYWIZJONU 303 • OBO
i potem wyświetla się 167 SIEKIERKI - SANKTUARIUM.
MogąDomino2001 pisze:A czemu w ITS nie mogą zrobić wyświetlanie faktycznej trasy, którą musi pokonać tak jak jest w MZA, PKS Grodzisk i Mobilisie? W czym oni mają problem? Mam na myśli trasę od momentu w którym obecnie się znajduje a nie od pętli początkowej... To jest uciążliwe. Szybkość to już chyba przesada, nie wszyscy zdążą przeczytać...
"Zrzucanie" ulic można zaobserwować w NL-ach ITS-u i do niedawna w Scaniach.
Kluczem do sukcesu jest ustawienie, by każda ulica pokazywana była z osobna (czyli 1 ulica = 1 plik graficzny). Jeżeli w Pixelu włączysz scrolla, to cała lista ulic będzie traktowana jak jeden obrazek (ot, animowany gif) i "zrzucanie" będzie nieaktywne
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Jechałem nim równe dwa tygodnie temu na 410 i cierpiał na to samo. Chyba nikt nie jest władny odpowiednio zaprogramować tego wyświetlaczaBernard pisze:W 1841 na 804 wewnętrzny wyświetlacz niczym stroboskop migał i pokazywał intro z napisem R&G PLUS MIELEC. Niezła dyskoteka w autobusie.
Z ciekawostek: 8114 dzisiaj jeździł na E-2 z napisem na zewnętrznym wyświetlaczu w stylu W I L A N Ó W, który w dodatku się przewijał. Ciekaw jestem jaki wariant miał w stronę Bemowa. Wydaje mi się też, że była to wersja numeru z kreseczką. Aha, kierowca nie był Flashopodobny.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Z daleka przy Feminie przyskrzyniłem solarkę z linią E-2 przewijającym się Nowe Bemowo (z uwzględnieniem liter)!Siecool pisze:Z ciekawostek: 8114 dzisiaj jeździł na E-2 z napisem na zewnętrznym wyświetlaczu w stylu W I L A N Ó W, który w dodatku się przewijał. Ciekaw jestem jaki wariant miał w stronę Bemowa. Wydaje mi się też, że była to wersja numeru z kreseczką. Aha, kierowca nie był Flashopodobny.
Jestem w trakcie kadrowania zdjęcia (niskiej jakości, bo E-2 był pierwszy w kolejce z Al. "S" w kierunku Woli, a ja pierwszy w kolejce w kierunku Ratusza). Niestety, samochody perfekcyjnie zakryły numer taborowy
później dodano: zdjęcia