adaszko pisze:Ale chodzi mi czy całą Podczaszyńskiego będą rozkopywać?
Przeciwnie, nikt nie zamierza kopać...
hs pisze:Naprawdę tak trudno pojąć, że dla tej linii optymalną na Bielanach jest obecna trasa, tzn. Kasprowicza-Reymonta-Żeromskiego-Perzyńskiego???
Naprawdę tak trudno pojąć, że nie ma czym skomunikować AWF-u i Szpitala Bielańskiego? I że nie ma czym skomunikować Piasków z Ratuszem i Starymi Bielanami? Relacja, o której piszesz, jest w miarę istotna tylko w DP, więc już bym się nawet zgodził na jakieś socjalne 303...
hs pisze:Fajna trasa, tylko pojęcia nie mam po co na ten cmentarz... 129 i 155 chyba nieźle się sprawdzają, po kiego to zmieniać?
Przeciwnie, obydwie powinny stamtąd wylecieć w podskokach. 155 tam już tylko muchy wozi, a 129 jest słabe - i silne raczej nie będzie. Podczas gdy dla takiego 197 minimum to 15 minut...
JacekM pisze:Też na początku chciałem zjechać kraniec przy cmentarzu, ale spojrzałem na mapę i nie ujrzałem żadnych innych ciekawych propozycji bez ładowania się w jakieś korki...
Otóż to. Alternatywą może być ewentualnie Koło, ale wtedy i frekwencja spadnie na tyle, że silnej linii nie będzie. A tak by się może zrobiło trochę porządku... No i bardzo dobrze konweniowałoby z szyną (Marymoncka, metro Stare Bielany, tramwaj Piaski, tramwaj Koło, tramwaj Reduta Wolska)...
[ Dodano: 2009-01-23, 22:38 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Na Tunelową nic nie pojedzie (chyba, że nie doczytałem - kajam się ale naprawdę nie mam czasu)...
Proponowałem 103
[ Dodano: 2009-01-23, 22:40 ]
hs pisze:Ale może w nieodległej przyszłości coś da się zmienić w tej materii...?
Nie spodziewałbym się. Poza tym z większości Koła się tam dochodzi, więc po co trasa dla much...