Informacja pasażerska
Fajnie, ale nadal w A541 od bardzo dawna nie działają wyświetlacze, (chyba z półtora miesiąca!), od paru dni "technika zapowiadająca" nawalona w A542.Mr_Kolesław pisze:Z dechą z tyłu jeździ tak długo, że w końcu mu chyba zamontują tam kasetętygrys pisze:125b6977
Niesprawność tylniego wyświetlacza, zastosowano dekorację tradycyjną
A, nikt chyba nie wspominał - w A508 zostały naprawione już wyświetlacze
Efekt jest taki, że mam wrażenie jakbym widział autobus-widmo
Niby decha z numerem linii jest widoczna w tych busach, ale słabo i łatwo
wziąć te busy za "niebyłe".
W ciągu dnia da się zauważyć dechę z nr linii przy odrobinie czujności,
zaś w nocnej porze nie sposób zorientować się jaki to bus stoi na przystanku.
Pozdrówka
Kabaciany
Apropo tego co tam MeWa przyniosła, lubię jak piszą o Polsce jakby był to normalny kraj. "Będą zapowiadać również numer linii, ale będą wyłączane wieczorem i nocą." Napewno, albo w ogóle nie będzie to działać, bo kierowca strzeli sobie w łeb (czyt. głowę), albo będzie budzić całą okolicę głośnym zapowiadaniem.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Czyżby pracownicy ITS-u czytali wawkom?Tyrystor pisze:Mogą
"Zrzucanie" ulic można zaobserwować w NL-ach ITS-u i do niedawna w Scaniach.
Kluczem do sukcesu jest ustawienie, by każda ulica pokazywana była z osobna (czyli 1 ulica = 1 plik graficzny). Jeżeli w Pixelu włączysz scrolla, to cała lista ulic będzie traktowana jak jeden obrazek (ot, animowany gif) i "zrzucanie" będzie nieaktywne![]()
Miło czytać, że moje słowa uzyskały moc sprawczą, mimo braku wtyk w ITS-ie 
"Przy okazji" tych usprawnień przyszedł mi do głowy pewien pomysł na "dopieszczenie" paru szczegółów, poza tym przydałby się ktoś, kto naprawdę się zna na SIP Pixel, otóż:
Przystanki Rondo Zesłańców Syberyjskich i Bitwy Warszawskiej 1920 wyświetlane są tak:

i ciekawi mnie, czy możliwe byłoby osiągnięcie takich efektów:

Pytanie jednak, czy wąska czcionka przy RZS nie stanie się typową dla wszystkich przystanków i przystanki nie będą wyświetlane tak, jak w Olsztynie .
"Przy okazji" tych usprawnień przyszedł mi do głowy pewien pomysł na "dopieszczenie" paru szczegółów, poza tym przydałby się ktoś, kto naprawdę się zna na SIP Pixel, otóż:
Przystanki Rondo Zesłańców Syberyjskich i Bitwy Warszawskiej 1920 wyświetlane są tak:

i ciekawi mnie, czy możliwe byłoby osiągnięcie takich efektów:

Pytanie jednak, czy wąska czcionka przy RZS nie stanie się typową dla wszystkich przystanków i przystanki nie będą wyświetlane tak, jak w Olsztynie .
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11