Moderatorzy: Tyrystor, Dantte
-
ppdk
ztm.waw.pl pisze:Nowa wiata w miejsce zniszczonej
Estetyczna, czerwona wiata przystankowa pojawiła się teraz na przystanku Klemensiewicza 02 przy ul. Górczewskiej. Jeszcze niedawno straszyła tam pordzewiała, konstrukcja z powybijanymi szybami.
Przystanek Klemensiewicza był przysłowiową "solą w oku" Zarządu Transportu Miejskiego. Choć stojąca tam do niedawna wiata była w bardzo złym stanie, nie można było nic z nią zrobić. Należała bowiem do prywatnego właściciela - pobliskiego centrum handlowego Tesco. Ustawiona została wiele lat temu, w trakcie poszerzania ulicy. Inwestor zapomniał dopełnić formalności i nie przekazał jej we władanie ZTM. Potem przestał się nią interesować. Wiata niszczała, a ZTM nie mógł jej ani wyremontować ani usunąć.
Dzięki współpracy z Urzędem Dzielnicy Bemowo wiatę udało się usunąć. Decyzję o jej wycięciu podjął burmistrz dzielnicy. Stara konstrukcja zniknęła stamtąd niedawno. Teraz ustawiona została estetyczna, czerwona wiata.
W planach jest również wymiana zniszczonych wiat na przystankach tramwajowych znajdujących się w tym samym zespole przystankowym.
http://ztm.waw.pl/gorczewska.php
Jakże ważna informacja, ale najbardziej rozbrajające jest zdjęcie
Swoją drogą myślałem, że już nie będą stawiać tych czerwonych wiat

Obsługiwany linią 116 (dzięki za kursy skrócone)
...no to mi podziękowali
-
NR
- (tygrys)
Niedługo będą o nowych słupkach pisać albo o włożeniu nowego rozkładu

-
ppdk
tygrys pisze:Niedługo będą o nowych słupkach pisać albo o włożeniu nowego rozkładu
W wielu przypadkach włożenie nowego rozkładu by się przydało
Ciekawe właśnie czy gdyby zamiast wiaty stanął tam słupek to by się pochwalili, że wymienili infrastrukturę przystankową
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
...no to mi podziękowali
-
NR
- (tygrys)
Może by napisali że "w słupku niemożna wybić szyby bo jej ta, niema" czyli prawdę mówiąc inwestycja w przyszłość

-
ppdk
Nie róbmy tutaj offtopu
Ja tylko tak patrząc na stronę: zmiany w rozkładach jazdy widzę, że znowu się zmienią rozkłady paru liniom. Jestem ciekawy czy kiedyś doczekamy się takiej prostej, a jakże potrzebnej informacji o tym co dokładnie się zmieniło w tych rozkładach ze strony ZTM czy nadal będę się musiał o tym dowiadywać z Wawkom'u

...no to mi podziękowali
-
NR
- (tygrys)
masz przecież tabelkę z opisem co się zmieniło
-
ppdk
Nie o to mi chodziło, z tabelki wiadomo , że zmieniło się "coś" w dzień powszedni czy w sobotę i święto, ale nie wiadomo czy ubyło czy przybyło brygad. Żeby to sprawdzić trzeba by było porównywać rozkłady przed zmianami i po, a zazwyczaj jak pojawiąją się zmiany w tabelce to rozkłady znikają. Oczywiście można je wcześniej ściągnąć w postaci spakowanej.
W każdym razie puenta jest taka, że tego typu informacja byłaby bardziej przydatna (nawet dla pasażerów, którzy nie są miłośnikami komunikacji) niż informacja o wandaliźmie w metrze lub w innych środkach transportu

...no to mi podziękowali
-
Paweł D.
Niezły elaborat by z tego wyszedł

-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E tam elaborat, wystarczyłoby jedno zdanie lub równoważnik zdania w polu uwagi, np. "zwiększenie częstotliwości w szczycie", "zmiana czasów przejazdu", "korekta czasów postoju na pętlach".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
pawcio
Glonojad pisze:"korekta czasów postoju na pętlach".
A to już szczególnie ważne dla pasażera.

Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak wsiada przystanek przed pętlą żeby mieć siedzące, to owszem

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
adaszko
Frencher pisze:Tm pisze:Ojej, to trzeba nowy temat wymyślić.
Ale temat się wcale nie wyczerpał (wręcz przeciwnie). Teraz zrobiono wstęp, i przyszła pora na opisywanie najgorszych zdarzeń i incydentów na każdej z linii po kolei - dzień po dniu, linia po linii. A że trochę tych linii jest pod banderą ZTM, to jest materiał do pracy na długie miesiące.
Albo zaczną opisywać poszczególne zniszczenia w okresach miesięcznych
tygrys pisze:w poniedziałek przeczytamy jak to
Skorpioni bronią wiat przystankowych
...ile to reklam mniej naklejono...

-
Adam G.
ZTM pisze:Będzie można kupić bilet w tramwaju
W urządzeniach będzie można kupić tylko bilety jednorazowe (na 1 i 2 strefę, normalne oraz ulgowe).
co za skrajny kretynizm! oby tylko prasa zrobiła z tego aferę zanim jeszcze rozstrzygną jakiś przetarg, bo potem będzie już po ptokach. Jaki to w ogóle ma sens?!
noidea
-
adaszko
tygrys pisze:Było o wandalizmie w SKM ,w TW i MZA

w poniedziałek przeczytamy jak to
Skorpioni bronią wiat przystankowych

Już się pojawiło...
Jaki ten świat czasami jest przewidywalny
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)