O stronach ZTM MZA i TW

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

ppdk

Post autor: ppdk » 30 sty 2009, 12:37

ztm.waw.pl pisze:Nowa wiata w miejsce zniszczonej

Estetyczna, czerwona wiata przystankowa pojawiła się teraz na przystanku Klemensiewicza 02 przy ul. Górczewskiej. Jeszcze niedawno straszyła tam pordzewiała, konstrukcja z powybijanymi szybami.

Przystanek Klemensiewicza był przysłowiową "solą w oku" Zarządu Transportu Miejskiego. Choć stojąca tam do niedawna wiata była w bardzo złym stanie, nie można było nic z nią zrobić. Należała bowiem do prywatnego właściciela - pobliskiego centrum handlowego Tesco. Ustawiona została wiele lat temu, w trakcie poszerzania ulicy. Inwestor zapomniał dopełnić formalności i nie przekazał jej we władanie ZTM. Potem przestał się nią interesować. Wiata niszczała, a ZTM nie mógł jej ani wyremontować ani usunąć.

Dzięki współpracy z Urzędem Dzielnicy Bemowo wiatę udało się usunąć. Decyzję o jej wycięciu podjął burmistrz dzielnicy. Stara konstrukcja zniknęła stamtąd niedawno. Teraz ustawiona została estetyczna, czerwona wiata.

W planach jest również wymiana zniszczonych wiat na przystankach tramwajowych znajdujących się w tym samym zespole przystankowym.
http://ztm.waw.pl/gorczewska.php

Jakże ważna informacja, ale najbardziej rozbrajające jest zdjęcie :-?
Swoją drogą myślałem, że już nie będą stawiać tych czerwonych wiat 8-(
Obsługiwany linią 116 (dzięki za kursy skrócone)
...no to mi podziękowali

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 30 sty 2009, 12:40

Niedługo będą o nowych słupkach pisać albo o włożeniu nowego rozkładu :D (-o<

ppdk

Post autor: ppdk » 30 sty 2009, 12:44

tygrys pisze:Niedługo będą o nowych słupkach pisać albo o włożeniu nowego rozkładu
W wielu przypadkach włożenie nowego rozkładu by się przydało 8-(
Ciekawe właśnie czy gdyby zamiast wiaty stanął tam słupek to by się pochwalili, że wymienili infrastrukturę przystankową ](*,)
...no to mi podziękowali

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 30 sty 2009, 12:47

Może by napisali że "w słupku niemożna wybić szyby bo jej ta, niema" czyli prawdę mówiąc inwestycja w przyszłość :D

ppdk

Post autor: ppdk » 30 sty 2009, 12:57

Nie róbmy tutaj offtopu :-#

Ja tylko tak patrząc na stronę: zmiany w rozkładach jazdy widzę, że znowu się zmienią rozkłady paru liniom. Jestem ciekawy czy kiedyś doczekamy się takiej prostej, a jakże potrzebnej informacji o tym co dokładnie się zmieniło w tych rozkładach ze strony ZTM czy nadal będę się musiał o tym dowiadywać z Wawkom'u :-s
...no to mi podziękowali

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 30 sty 2009, 13:00

masz przecież tabelkę z opisem co się zmieniło

ppdk

Post autor: ppdk » 30 sty 2009, 13:15

Nie o to mi chodziło, z tabelki wiadomo , że zmieniło się "coś" w dzień powszedni czy w sobotę i święto, ale nie wiadomo czy ubyło czy przybyło brygad. Żeby to sprawdzić trzeba by było porównywać rozkłady przed zmianami i po, a zazwyczaj jak pojawiąją się zmiany w tabelce to rozkłady znikają. Oczywiście można je wcześniej ściągnąć w postaci spakowanej.
W każdym razie puenta jest taka, że tego typu informacja byłaby bardziej przydatna (nawet dla pasażerów, którzy nie są miłośnikami komunikacji) niż informacja o wandaliźmie w metrze lub w innych środkach transportu :neutral:
...no to mi podziękowali

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 30 sty 2009, 13:41

Niezły elaborat by z tego wyszedł :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 sty 2009, 14:14

E tam elaborat, wystarczyłoby jedno zdanie lub równoważnik zdania w polu uwagi, np. "zwiększenie częstotliwości w szczycie", "zmiana czasów przejazdu", "korekta czasów postoju na pętlach".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 sty 2009, 14:54

Glonojad pisze:"korekta czasów postoju na pętlach".
A to już szczególnie ważne dla pasażera. :D
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 sty 2009, 11:49

Jak wsiada przystanek przed pętlą żeby mieć siedzące, to owszem :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

adaszko

Post autor: adaszko » 31 sty 2009, 12:01

Frencher pisze:
Tm pisze:Ojej, to trzeba nowy temat wymyślić.
Ale temat się wcale nie wyczerpał (wręcz przeciwnie). Teraz zrobiono wstęp, i przyszła pora na opisywanie najgorszych zdarzeń i incydentów na każdej z linii po kolei - dzień po dniu, linia po linii. A że trochę tych linii jest pod banderą ZTM, to jest materiał do pracy na długie miesiące.
Albo zaczną opisywać poszczególne zniszczenia w okresach miesięcznych :D
tygrys pisze:w poniedziałek przeczytamy jak to
Skorpioni bronią wiat przystankowych
...ile to reklam mniej naklejono... ;-) :D

Adam G.

Post autor: Adam G. » 01 lut 2009, 0:55

ZTM pisze:Będzie można kupić bilet w tramwaju

W urządzeniach będzie można kupić tylko bilety jednorazowe (na 1 i 2 strefę, normalne oraz ulgowe).
co za skrajny kretynizm! oby tylko prasa zrobiła z tego aferę zanim jeszcze rozstrzygną jakiś przetarg, bo potem będzie już po ptokach. Jaki to w ogóle ma sens?!
noidea

adaszko

Post autor: adaszko » 02 lut 2009, 17:08

tygrys pisze:Było o wandalizmie w SKM ,w TW i MZA -> w poniedziałek przeczytamy jak to
Skorpioni bronią wiat przystankowych :D :D :D
Już się pojawiło... :D

Jaki ten świat czasami jest przewidywalny :]

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 02 lut 2009, 23:28

Pojawił się przetarg na usługi przewozowe
ftp://85.128.61.18/5_2009_Przewozy/

ODPOWIEDZ