Ja od niedawna dopiero zacząłem odwiedzać Cmentarz Północny i zauważyłem tam dosyć dziwną sytuację w DS. Na 181 jest od jakiegoś czasu tyle wozów (dochodzą jeszcze wtyczki), że ledwo się mieszczą na peronie (razem ze 103). I oczywiście, odjeżdżają puste, ale rozumiem, że te wtyczki są przez UKSW i studentów. Co do 409, to rzeczywiście jeśli ma nie mieć dodatkowych przystanków na Żeromskiego, to rzeczywiście chyba lepiej skrócić do Metra Młociny i wzmocnić 110 w DS.Dęboszczak pisze:110 181 409 701 w zupełności wystarczą.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Nie taka sama jak 210 - jedziemy do Bramy Zach w dodatku przez Nocznickiego ramowo 9-17 dsadaszko pisze:Zauważyłeś że trasa którą zaproponował Dęboszczak jest to ta sama trasa jaka ma właśnie likwidowana od lutego linia 210? Która została połączona z 701...Dęboszczak pisze: A mi się 409 z M. Młociny bardzo podoba.
Chcesz zlikwidować kolejną trasę na Cm. Północny?
Sądzę że lepszym rozwiązniem będzie zrobienie dodatkowych np 2 przystanków Przybyszewskiego, Perzyńskiego. Ale wzmocnienie 110 w DS też jest całkiem dobrym rozwiązaniem (teraz co 30 min)fraktal pisze:Ja od niedawna dopiero zacząłem odwiedzać Cmentarz Północny i zauważyłem tam dosyć dziwną sytuację w DS. Na 181 jest od jakiegoś czasu tyle wozów (dochodzą jeszcze wtyczki), że ledwo się mieszczą na peronie (razem ze 103). I oczywiście, odjeżdżają puste, ale rozumiem, że te wtyczki są przez UKSW i studentów. Co do 409, to rzeczywiście jeśli ma nie mieć dodatkowych przystanków na Żeromskiego, to rzeczywiście chyba lepiej skrócić do Metra Młociny i wzmocnić 110 w DS.Dęboszczak pisze:110 181 409 701 w zupełności wystarczą.
-
desert_eag
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie no pewnie, pasażerowie nie chcieli oddać 23, to oddali 13...fraktal pisze:Przecież oficjalnie, te poprawione wersje są efektem wzięcia pod uwagę postulatów zgłoszonych w konsultacjach. Po co konsultować coś, co już zostało skonsultowane?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
a moę warto zamienić trasy 106 ze 184 tj.:
106 OKĘCIE - ... - ... - Powstańców Słąskich - Al. Reymonta - Oczapowskiego (p. Przybyszewskiego) - Kasprowicza - Przy Agorze - ... MŁOCINY UKSW
184 SZCZĘŚLIWICE - ... - Powstańców Śląskich - Conrada - Sokratesa - Kasprowicza - METRO MŁOCINY
Plusy: Wrzeciono ma do metra dojazd
Minusy: częstotliwość 106, najlepiej gdyby ją wzmocnić 167.
106 OKĘCIE - ... - ... - Powstańców Słąskich - Al. Reymonta - Oczapowskiego (p. Przybyszewskiego) - Kasprowicza - Przy Agorze - ... MŁOCINY UKSW
184 SZCZĘŚLIWICE - ... - Powstańców Śląskich - Conrada - Sokratesa - Kasprowicza - METRO MŁOCINY
Plusy: Wrzeciono ma do metra dojazd
Minusy: częstotliwość 106, najlepiej gdyby ją wzmocnić 167.
Dla niektóych ludzi z Mokotowa centrum jest daaalekoGdabski pisze:Proponowałem w konsultacjach, bo niby po co on jedzie aż na Marymont. Czyżby Bielany chciały mieć po staremu dojazd, jakby i tak nie mieli najbliżejDęboszczak pisze:A mi się 409 z M. Młociny bardzo podoba.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A może 409
309? W końcu to już nie te czasu, gdy przez całe miasto jechał a, powiedzmy sobie szczerze, wartość czasu pasażera jadącego na cmentarz (jest to za przeproszeniem cel "rekreacyjny") nie jest aż tak wysoka jak jadącego na ósmą do roboty. Strata czasu duża nie będzie, a zawsze to parę kursów do wplecenia będzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No tak, ale co da zmiana numerku? Mniej pójdzie brygad na linię zwykłą okresową?Glonojad pisze:A może 409309? W końcu to już nie te czasu, gdy przez całe miasto jechał a, powiedzmy sobie szczerze, wartość czasu pasażera jadącego na cmentarz (jest to za przeproszeniem cel "rekreacyjny") nie jest aż tak wysoka jak jadącego na ósmą do roboty. Strata czasu duża nie będzie, a zawsze to parę kursów do wplecenia będzie.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Ale 409 chyba jeździ w DS? Twoje 309 miałoby zapewnić mieszkańcom (okolic) cmentarza i Żeromskiego kursy do roboty rano w weekendy i święta?Glonojad pisze:A może 409309? W końcu to już nie te czasu, gdy przez całe miasto jechał a, powiedzmy sobie szczerze, wartość czasu pasażera jadącego na cmentarz (jest to za przeproszeniem cel "rekreacyjny") nie jest aż tak wysoka jak jadącego na ósmą do roboty. Strata czasu duża nie będzie, a zawsze to parę kursów do wplecenia będzie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W DP 110 jeździ częściej, w DS rzadziej - myślałem pod kątem wsparcia 110 przede wszystkim.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jasne. Jeden kurs po 7 rano w kierunku Placówki rzeczywiście wiózł kilkanaście osób, czasem więcej. W pozostałych liczba pasażerów zazwyczaj wyrażała się jedną cyfrą. To nie tylko pomiary, ale i opinie kierowców.Adam G. pisze:210 (...) w dzień cieszyło się zaskakująco sporym wzięciem, szczególnie za sprawą ul. Palisadowej i tamtejszych biur (czy co to tam jest...).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
nie wierzę, że akurat jednego dnia, kiedy ja miałem okazję zapoznać się z tą linią był jakiś wielki wyjątek, ale w godzinach 14-19 przy Palisadowej do Libero pakowało się po 10-15 osób każdym kursem.Bastian pisze:Jasne. Jeden kurs po 7 rano w kierunku Placówki rzeczywiście wiózł kilkanaście osób, czasem więcej. W pozostałych liczba pasażerów zazwyczaj wyrażała się jedną cyfrą. To nie tylko pomiary, ale i opinie kierowców.Adam G. pisze:210 (...) w dzień cieszyło się zaskakująco sporym wzięciem, szczególnie za sprawą ul. Palisadowej i tamtejszych biur (czy co to tam jest...).
co do frekwencji rano to się nie wypowiadam, bo mnie tam nie było.
noidea