Miejski System Informacji

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 sty 2009, 13:02

Pewnie chciałby zrobić takie same w Nadarzynie :-" :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Teokryt

Post autor: Teokryt » 31 sty 2009, 16:33

Zgadza się. I nie ma się z czego smiać. W raszynie częściowo już jest. A ma być podobny i znacznie okrojony do nazw ulic, szklanych tablic, drogo i kierunkowskazów. W końcu to obszar metropolitarny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 sty 2009, 16:51

tarantula01 pisze:Inwestorem jest ZDM, tam przynajmniej słałem swoje wnioski o objęcie kolejnych terenów Białołeki MSI
A to nie ma uchwalonego i realizowanego harmonogramu obejmowania całej Warszawy? :shock:
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Gdabski

Post autor: Gdabski » 31 sty 2009, 23:42

Glonojad pisze:A to nie ma uchwalonego i realizowanego harmonogramu obejmowania całej Warszawy?
ZDM twierdzi, że właśnie kończy: http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadom ... e-msi.html Tylko to chyba nie dotyczy tablic indywidualnych, nie wiem, jak z nimi jest. W dawniejszych czasach były chyba nawet sponsorowane przez miasto (czy raczej Gminę Centrum), a teraz?
Teokryt pisze:Podobno ZDM kosi indywidualnych równo. a mnie chodzi o kosztorys przygotować całego systemu, jednej tablicy lub tabliczki ale nie wiem czy to jest w BIPie.
Z procedury zamieszczonej przez ZDM wynika, że jeśli ktoś kasuje "indywidualnych" to raczej producenci tablic, a nie ZDM.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 01 lut 2009, 22:34

Teokryt pisze:Zgadza się. I nie ma się z czego smiać. W raszynie częściowo już jest.
:arrow: Łazy, Sękocin, Marysin i okoliczne miejscowości zostały bardzo dobrze oznakowane tablicami w kolorze kremowym. Może rzeczywiście warto to naśladować.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 lut 2009, 22:36

MZ pisze:zostały bardzo dobrze oznakowane tablicami w kolorze kremowym.
To już swole swoje granatowe z białymi napisami.

A idea miał tylko zmienić kolory i czcionkę tablic MSI.
Obrazek

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 lut 2009, 23:55

Teokryt pisze:A idea miał tylko
Teokryt pisze:już swole
tak trudno przeczytać post swój po wysłaniu?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 03 lut 2009, 18:22

tarantula01 pisze:Inwestorem jest ZDM, tam przynajmniej słałem swoje wnioski o objęcie kolejnych terenów Białołeki MSI
Pospieszałeś, pospieszałeś, i co?
Dzielnica Tarchomin Fabryczny znalazła się nie w obszarze nie "Tarchomin" a "Henryków". Swoją drogą, czemu Henryków a nie Wiśniewo?
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 04 lut 2009, 0:11

Ale ja chciałem, aby tylko parę ulic miało ładne tablice, a nie rodem z PRL.
Nazewnistwo obszarów miasta wg MSI to dziwna sprawa. Żerań przy Obrazkowej/Modlińskiej, Nowodwory przy Mehoffera/Modlińskiej :D Zeżarło im Anecin, Wiśniewo. Dąbrówka Wiślana to chyba też Nowodwory (muszę sprawdzić co widnieje na tabliczkach).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Gdabski

Post autor: Gdabski » 04 lut 2009, 23:13

tarantula01 pisze:Nazewnistwo obszarów miasta wg MSI to dziwna sprawa. Żerań przy Obrazkowej/Modlińskiej, Nowodwory przy Mehoffera/Modlińskiej :D Zeżarło im Anecin, Wiśniewo. Dąbrówka Wiślana to chyba też Nowodwory (muszę sprawdzić co widnieje na tabliczkach).
http://www.zdm.waw.pl/index.php?id=259

Może ktoś coś wie o okolicznościach i metodologii wyznaczania tych obszarów?

M_I_K_I

Post autor: M_I_K_I » 05 lut 2009, 10:35

świetnie że je wreszcie umieszczono w sieci, ale dla przykładu obejrzałem sobie wersję dla Ursynowa i 8-( - czy zadecydowano o kompletnej zmianie podziału? Opisy granic mówią jedno, mapa zupełnie co innego. O co chodzi?

Piotr R

Post autor: Piotr R » 08 lut 2009, 20:55

Mi się wydaje wydaje, ze rację ma mapa i jest zgodna z obecnymi tabliczkami. A opisy powstały 11 lat temu i ich nie zmienili. Ale gdy wprowadzali MSI na Ursynów (chyba w 2004 roku) to na mapie po jednej stronie Roentgena był Grabów, a po drugiej Ursynów-centrum. A teraz jest jeden obszar Stary Imielin

M_I_K_I

Post autor: M_I_K_I » 08 lut 2009, 21:53

mapa jest zgodna z tabliczkami, jednak skoro już ktoś się pofatygował żeby wrzucić na stronę ZDM opisy, to czemu one są tak tragicznie oderwane od rzeczywistości?
Co to w ogóle ma być Stary Ursynów? Skąd im sie wziął Imielin, którego w terenie na tablicach nie uświadczysz?

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 17 sty 2012, 20:55

:arrow: W Radomiu trwają aktualnie prace nad wprowadzeniem urzędowego podziału na osiedla w celu wprowadzenia Systemu Informacji Miejskiej (odpowiednika warszawskiego MSI). W związku z tym mam do was bardzo istotne pytanie. Zerknijcie tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Miejski_Sy ... #Dzielnice i napiszcie, które z tych nazw jednostek (podanych pod nazwami kolejnych dzielnic) w ogóle nie funkcjonują w codziennym życiu, a jedynie na tabliczkach. Chodzi o nazwy "sztuczne", wymyślone tylko dla potrzeb MSI. Czy ktokolwiek z mieszkańców mówi na przykład, że mieszka w Wesołej-Centrum, czy po prostu w Wesołej?

bepe

Post autor: bepe » 17 sty 2012, 21:01

Chcecie w Radomiu zrobić Ursynów-Centrum i Wesołą-Centrum i się zastanawiacie, co ludzie na to? :D

BP, NMSP ;-)

A tak poważnie - jest chyba dość oczywiste, że nie używa się nazw złożonych, zwłaszcza w taki sposób jak podane wyżej.

ODPOWIEDZ