Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 01 lut 2009, 9:25

MisiekK pisze:Kę? Trafiłes chyba na pusty dzień. Tłumów owszem nie bywa, ale ludzie na tym odcinku jeżdżą.
:arrow: I tu jest racja w 100%.

[ Dodano: Nie 01 Lut, 2009 09:56 ]
:arrow: Może tak to zrobić :144 BUKÓW..........-Światowida-Modlińska-.....-DW.WSCHODNI
126- C.H MARKI-...........- Modlińska-Majolikowa-Ćmielowska-Światowida-Mehoffera-Hanki Ordonówny-......-NOWODWORY. Takie rozwiązanie daje możliwość mieszkańcom Tarchomina nie tylko Nowodworów dostanie się bez przesiadek kłopotliwych z resztą na Bródno. Nadmieniam ,że na Bródnie pracuje pewna część ludzi i 126 bardzo pasowało im mimo, że cofało się do Mehoffera. Jest jeszcze jeden plus takiego rozwiązania przy Majolikowej, był dojazd do przychodni ale problemem dla osób starszych z przekraczaniem ul.Modlińskiej a tak jest podwoda do samej przychodni (chodzi Mi o osiedle Marcelin). Na odcinku Ordonówny- Modlińska wystarczy 133. A nowe osiedla przy Mehoffera i tak mają tą samą obsługę liniami 126,133.211.
:arrow: Linia 144: skróci się podróż mieszkańców Bukowa do dw,wschodniego bez zbytniego krążenia po Tarchominie.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 lut 2009, 1:42

istvanek pisze:
tarantula01 pisze:Niestety, ale przy Kaflowej są wredne łuki (widoczność) i wyjazdy z prywatnych posesji i za blisko jest przystanek Ceramiczna i ogólnie mało jest miejsca.
Pomiędzy przystankami ĆMIELOWSKA a CERAMICZNA jest 700 metrów. To dośc dużo jednak. Jeśli masz czas to przyjrzyj się temu.
Przystanek pomiędzy dałby średnio 350 m., przy czym lokalizacja, która według moich oględzin jest realna (przystanki na południe od Kaflowej) leży w odległości ok. 240 m od przystanku Ceramiczna (na północ) i ok. 320 m (na południe). Strefa dojścia do istniejącego przystanku dla tego rejonu i naszej części dzielnicy wynosi średnio 300 - 350 m - nie odbiega zatem od średniej. Brak Kaflowej można przeżyć, tym bardziej, że mieszkańcy mając okazję składania różnych wniosków na spotkaniach w UD o Kaflowej nie wspominali. Na niektóre z tych spotkań przychodzili czasami wyjątkowo zmobilizowani.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 05 lut 2009, 1:58

Mam pytanie: czy linią 133 przemieszczają się mieszkańcy Choszczówki? Chodzi o to, że po 22 gdy do niego wsiadam na Konwaliowej, podróżuję zwykle sam- w porywach 3 osoby (z czego ja wysiadam przy Ratuszu)... Zastanawiałem się czy przypadkiem nie wsiadają do legionowskich siedemsetek lub innych i na Mehoffera łapią 133... On jest ciągle na Modlińskiej pusty...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 05 lut 2009, 13:14

gregory5576 pisze: :arrow: Linia 144: skróci się podróż mieszkańców Bukowa do dw,wschodniego bez zbytniego krążenia po Tarchominie.
Zostanie szybko odstrzelona ze względu na jej małe wykorzystanie. Paseżerowie tej linii to pasażerowie z Tarchomina.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

homer84

Post autor: homer84 » 05 lut 2009, 13:44

prosper5250 pisze:Mam pytanie: czy linią 133 przemieszczają się mieszkańcy Choszczówki? Chodzi o to, że po 22 gdy do niego wsiadam na Konwaliowej, podróżuję zwykle sam- w porywach 3 osoby (z czego ja wysiadam przy Ratuszu)... Zastanawiałem się czy przypadkiem nie wsiadają do legionowskich siedemsetek lub innych i na Mehoffera łapią 133... On jest ciągle na Modlińskiej pusty...
Tak. Przynajmniej ja tak robię. Dlatego bardzo bym się ucieszył, jakby ta linia była maksymalnie skrócona - najlepiej do samej Modlińskiej (wiem, że tam nie ma gdzie zrobić pentli - i wielka szkoda), a za to była częstsza. Na Modlińskiej jest i tak masa autobusów i nie ma sensu tłuc się 133 aż na Żerań.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 05 lut 2009, 14:14

133 to w ogóle według mnie nie ma przyszłości w takim kształcie - najlepiej ją skrócić np do ratusza Białołęki, można by tam spróbować wykombinować jakieś miejsce do krótkiego postoju, Drugą sprawą jest trasa linii 176 która moim zdaniem nie ma żadnego sensu w obecnym kształcie :-k
Wg mnie 176 powinno jeździć na trasie CHOSZCZÓWKA...-Marywilska-Trasa toruńska- Żerań FSO. Dzięki temu zyskujemy trochę lepszą częstotliwość i punktualność, oraz dobrą przesiadkę do tramwajów na Żeraniu
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 05 lut 2009, 14:41

133, po wybudowaniu linii tramwajowej na Tarchomin, powinno skończyć trasę na starej pętli NOWODWORSKA (d. TARCHOMIN-WIEŚ), lub Nowodworską i Odkrytą pojechać do Dąbrówki Wiślanej lub Dzieżgońską do pętli WINNICA
Polityka złym doradcą w pracy!

5280

Post autor: 5280 » 05 lut 2009, 14:56

zeus pisze:133 to w ogóle według mnie nie ma przyszłości w takim kształcie - najlepiej ją skrócić np do ratusza Białołęki, można by tam spróbować wykombinować jakieś miejsce do krótkiego postoju, Drugą sprawą jest trasa linii 176 która moim zdaniem nie ma żadnego sensu w obecnym kształcie :-k
Wg mnie 176 powinno jeździć na trasie CHOSZCZÓWKA...-Marywilska-Trasa toruńska- Żerań FSO. Dzięki temu zyskujemy trochę lepszą częstotliwość i punktualność, oraz dobrą przesiadkę do tramwajów na Żeraniu
Tak tak wszystko na żerań tam autobusy już rano nie maja jak zawrócić... 176 w obecnej formie na bardzo dobre wykorzystanie
5280

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 05 lut 2009, 15:03

MisiekK pisze:
gregory5576 pisze: :arrow: Linia 144: skróci się podróż mieszkańców Bukowa do dw,wschodniego bez zbytniego krążenia po Tarchominie.
Zostanie szybko odstrzelona ze względu na jej małe wykorzystanie. Paseżerowie tej linii to pasażerowie z Tarchomina.
No to zapewne wielu by sie ucieszylo, bo przecież zwolnił by sie numerek (144), bez którego Mokotow nie może niemalze funkcjonować :gafa:

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 15:06 ]
homer84 pisze:
prosper5250 pisze:Mam pytanie: czy linią 133 przemieszczają się mieszkańcy Choszczówki? Chodzi o to, że po 22 gdy do niego wsiadam na Konwaliowej, podróżuję zwykle sam- w porywach 3 osoby (z czego ja wysiadam przy Ratuszu)... Zastanawiałem się czy przypadkiem nie wsiadają do legionowskich siedemsetek lub innych i na Mehoffera łapią 133... On jest ciągle na Modlińskiej pusty...
Tak. Przynajmniej ja tak robię. Dlatego bardzo bym się ucieszył, jakby ta linia była maksymalnie skrócona - najlepiej do samej Modlińskiej (wiem, że tam nie ma gdzie zrobić pentli - i wielka szkoda), a za to była częstsza. Na Modlińskiej jest i tak masa autobusów i nie ma sensu tłuc się 133 aż na Żerań.
Padła kiedyś propozycja połączenia 133 i 152, kursującej na trasie Choszczówka-Bialołęka Dworska, przez Tarchomin, pełniła by wtedy rolę dowozówki dla mieszkańców wymienionych rejonów do silnych lini na Tarchominie =D>

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 15:12 ]
5280 pisze:Tak tak wszystko na żerań tam autobusy już rano nie maja jak zawrócić... 176 w obecnej formie na bardzo dobre wykorzystanie
Przecież mają klaksony i długie swiatła, więc jeszcze kilka lini, by tam można było upchnąć :devil2:

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 05 lut 2009, 15:37

5280 pisze:Tak tak wszystko na żerań tam autobusy już rano nie maja jak zawrócić... 176 w obecnej formie na bardzo dobre wykorzystanie
176 w obecnej formie dubluje tramwaje - a przecież w obecnej polityce transportowej się kasuje takie linie... :idea:

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 15:39 ]
Aha i jeszcze takie pytanie - czy ktoś wie kiedy i czy w ogóle powstanie linia mikrobusowa jeżdżąca ul. Cieślewskich?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

5280

Post autor: 5280 » 05 lut 2009, 16:36

jacek pisze:Przecież mają klaksony i długie swiatła, więc jeszcze kilka lini, by tam można było upchnąć
Oczywiście a w ITS many i gaz w podłoge i z nikim sie nie licza bo maja many (-X
5280

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 05 lut 2009, 16:39

5280 pisze: Oczywiście a w ITS many i gaz w podłoge
Kagańce są :P
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 05 lut 2009, 17:15

zeus pisze:
176 w obecnej formie dubluje tramwaje - a przecież w obecnej polityce transportowej się kasuje takie linie... :idea:
Ale nie dubluje ich na całej trasie, ewentualnie pokrywa się na jej części. Czy chcesz skazać ludzi jadących 176 do Jagiellońskiej i z powrotem, na kolejne 1-2 przesiadki więcej? Chyba starczy już tego ganiania po przystankach...

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 05 lut 2009, 19:35

Ale nie dubluje ich na całej trasie, ewentualnie pokrywa się na jej części. Czy chcesz skazać ludzi jadących 176 do Jagiellońskiej i z powrotem, na kolejne 1-2 przesiadki więcej? Chyba starczy już tego ganiania po przystankach...

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 05 lut 2009, 19:57

Jest gotowy projekt organizacji ruchu na czas wyłączenia z ruchu wiaduktu w Marcelinie. Wtedy na pewno trzeba będzie zmienić trasę 176.
Polityka złym doradcą w pracy!

Zablokowany