Ludzie są nie przyzwyczajeni do czytania u nas literek że coś np. nie jeździ w soboty. już widzę jakie awantury by się działy, heheAle z drugiej strony po co tworzyć osobną kolumnę dla np. 4 dodatkowych kursów?
KtĂłre linie powinny mieÄ sobotnie rozkĹady jazdy ?
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- MeWa
- Cukiereczek
wtyczki to tylko głupia proteza rozwiązania, która niewiele by dała, bo w momencie, gdy linia kursuje rzadko, to wychodzi się na rozkład. Zresztą wydaje mi się, że sobotni szczyt wypada później niż rano.reserved pisze:Wydaję mi się, że wystarczą jakieś wtyczki
na wzmocnienie kursowania w sobotyadaszko pisze:Czy na dodatkowe kursy w soboty i DS?
Część linii można wzmocnić w soboty, a część w DS, niestety zapewne kosztem innych, bo zapewne zabraknie kasy na dodatkowe kursy...
[ Dodano: Sob 21 Lut, 2009 13:23 ]
z czasem by się nauczyli, ale dochodziłoby do pomyłek...Piotrek pisze:Ludzie są nie przyzwyczajeni do czytania u nas literek że coś np. nie jeździ w soboty. już widzę jakie awantury by się działy
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A co z liniami takimi jak 177 czy insze 199?reserved pisze:No tak, ale ja pisałem o takich liniach jak np. 517...
Nie jest problemem zrobić dodatkową tabelę.
Wiesz mówi się Stołeczna pisze się Popiełuszki.SławekM pisze:Pewnie miał na myśli, że połowa ludzi to bez obrazy idioci i by pomylili tabelkę "sobota" z "świętem"...
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Kursy "s" ... przecież na takich liniach ile takich kursów? 2? 3? Na takich liniach ludzie i tak uczą się rozkładów, bo często mają jedyną rzadką linię więc sobie zanotują, że tylko w soboty jest taki kurs.mateusz72 pisze:A co z liniami takimi jak 177 czy insze 199?
Nie mam nic przeciwko trzem kolumnom, ale:
- jeśli rozkład na sobotę i niedzielę będzie zupełnie inny, a i tak w dzień częstotliwość praktycznie taka sama to po co zmieniać dla zmiany i komplikować to?
- jeśli chodzi o tylko parę kursów, to po co robić dodatkową kolumnę tylko dla tych paru kursów?
Ja jestem na nie.
Kolejna rzecz do spamiętania, kolejna rzecz po której trzeba wodzić palcem. kolejna rzecz o która można sie pomylic. jeszcze za ciosem wprowadźmy specjalne rozkłady na każdy tydzień. Czemu nie? do tego wrzućmy liczbę oznaczeń jak z PKS. Stałem kiedyś na dworcu ?PKS w Łomży i znalezienie właściwego autobusu a potem z czytanie jednej z 5 adnotacji których wszystkich było chyba z 30...
Może wprowadzić zakres numeracji 6xx i oznaczyć je jako linie okresowe - specjalne (czyli kursujące w inne dni tygodnia i w innych od standardowych okresach).
Już czekam na linie sobotnią 666
Im prościej wyglądający rozkład tym lepiej. nie pomyli się literka, nie pomyli się kolumna. No i można tworzyć te linie okresowe sobotnie tam gdzie rzeczywiście potrzeba w sobotę dodatkowych kursów. No i mamy możliwość budowania rodzin linii...
Kolejna rzecz do spamiętania, kolejna rzecz po której trzeba wodzić palcem. kolejna rzecz o która można sie pomylic. jeszcze za ciosem wprowadźmy specjalne rozkłady na każdy tydzień. Czemu nie? do tego wrzućmy liczbę oznaczeń jak z PKS. Stałem kiedyś na dworcu ?PKS w Łomży i znalezienie właściwego autobusu a potem z czytanie jednej z 5 adnotacji których wszystkich było chyba z 30...
Może wprowadzić zakres numeracji 6xx i oznaczyć je jako linie okresowe - specjalne (czyli kursujące w inne dni tygodnia i w innych od standardowych okresach).
Już czekam na linie sobotnią 666
Im prościej wyglądający rozkład tym lepiej. nie pomyli się literka, nie pomyli się kolumna. No i można tworzyć te linie okresowe sobotnie tam gdzie rzeczywiście potrzeba w sobotę dodatkowych kursów. No i mamy możliwość budowania rodzin linii...

- MeWa
- Cukiereczek
no pewnie, jak namnożymy linii, to nikomu się nie będzie myliłoTeokryt pisze:No i można tworzyć te linie okresowe sobotnie tam gdzie rzeczywiście potrzeba w sobotę dodatkowych kursów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
analfabetyzm funkcjonalny w narodzie postępujeTeokryt pisze:Czemu nie? do tego wrzućmy liczbę oznaczeń jak z PKS. Stałem kiedyś na dworcu ?PKS w Łomży i znalezienie właściwego autobusu a potem z czytanie jednej z 5 adnotacji których wszystkich było chyba z 30...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Taa i powstaną dziesiątki linii widm z częstotliwością 3 razy dziennie, wtedy to będzie dopiero pierdolnikTeokryt pisze:możliwość budowania rodzin linii...
[ Dodano: Sob 21 Lut, 2009 21:02 ]
Poza tym zwróćcie uwagę że rozkłady sobotnie (przynajmniej moim zdaniem) mają sens tylko na niektórych liniach - tych silnych które dowożą do wybranych punktów przesiadkowych/komunikacyjnych
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- Solaris U10