Echa objazdĂłw linii na Andersa...

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 02 mar 2009, 22:43

fraktal pisze:kierowcy nie wolno wypuszczać ludzi między przystankami.
W sytuacjach wyjątkowych, takich jak stały zator drogowy, przy zachowaniu ostrożności kierowca może wypuścić pasażerów.

[ Dodano: Pon 02 Mar, 2009 22:46 ]
geograf pisze:Ten "protest" zaskoczył wszystkich
Wczoraj była zapowiedź protestu, przynajmniej upubliczniona w TVN Warszawa.

[ Dodano: Pon 02 Mar, 2009 22:48 ]
geograf pisze:W tego typu sprawach ponownie boli brak radiostacji w każdym pojeździe
Ale o co chodzi? :shock:
Wydaje mi się, że jeśli CR MZA mogła się do mnie zgłosić z pytaniem, czy ktoś u mnie w autobusie nie zostawił teczki, to mogłaby też identycznie zgłosić się do mnie i poinformować o objeździe :-$ O-) .

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 02 mar 2009, 23:34

levar pisze: Wydaje mi się, że jeśli CR MZA mogła się do mnie zgłosić z pytaniem, czy ktoś u mnie w autobusie nie zostawił teczki, to mogłaby też identycznie zgłosić się do mnie i poinformować o objeździe :-$ O-) .
NR MZA kierował wozy na objazdy zgodnie z poleceniem Instruktora ZTM-u. Sytuacja zmieniała się i tak wozy były kierowane. Gdyby chodziło o dłuższy objazd dla wszystkich brygad to miałbyś oczywiście rację. Jak działa powiadomienie radiowe to najlepiej widać po ilości wozów w zatrzymaniach tramwajowych :)

Kra

Post autor: Kra » 03 mar 2009, 8:17

Dziś rano (o. Aspekt 7.06) objazd super drożny, problem jak zwykle na Konwiktorskiej ale "pospieszny" 116 nadrobił opóźnienie na odcinku od przystanku Bonifraterska. NR przygotowany, widziałem 3 wozy, PL. Inwalidów, Krajewskiego i na skrzyżowaniu Konwiktorskiej i Bonifraterskiej. W busie pustawo, wczorajsza sytuacja, i chyba jej nagłośnienie, odstraszyła i pasażerów i kierowców.
Oglądałem wczoraj program na TVN Warszawa o 21.30 na temat sytuacji, powiem tyle, poziom niziutki, zero dociekliwości dziennikarza, ... .

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 03 mar 2009, 16:34

Wczoraj 116 od przystanku Franciszkańska do przyst. Gen. Zajączka jechałem 29 min.

Kra

Post autor: Kra » 03 mar 2009, 17:14

levar pisze:Wczoraj 116 od przystanku Franciszkańska do przyst. Gen. Zajączka jechałem 29 min.
O której miałeś kurs?

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 04 mar 2009, 11:12

Jechałem jako pasażer tuż po 18:00.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 04 mar 2009, 16:41

"Echo Miasta" podało informację, iż Galas nie zgodził się na powstanie bus-pasu na Mickiewicza.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 04 mar 2009, 18:49

ZDM na [url=http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadomosci/wiadomosci/back/1/article/korekta-objazdow.html]swojej stronie[/url] pisze:Inżynier Janusz Galas, na spotkaniu poświęconym sytuacji na trasach objazdów wiaduktu w ul. Andersa, podjął decyzję o korekcie organizacji ruchu na tych objazdach.
Korekta będzie polegać na wytyczeniu kontr-pasa na łączniku ulicy Zygmunta Słomińskiego z ulicą generała Władysława Andersa. Jadący ze Śródmieścia na północ będą mogli zjechać w lewo w ul. Alka Dawidowicza i włączyć się w ul. Słomińskiego. Odciąży to ruch w ulicy Zakroczymskiej. Na wybranych odcinkach zostanie też dopuszczone parkowanie na chodniku wzdłuż ulicy Rafała Krajewskiego.
Nie będzie natomiast bus-pasa w ciągu ulicy Adama Mickiewicza.
Polityka złym doradcą w pracy!

rudy

Post autor: rudy » 04 mar 2009, 19:26

JotPeCet pisze:
ZDM na [url=http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadomosci/wiadomosci/back/1/article/korekta-objazdow.html]swojej stronie[/url] pisze:Jadący ze Śródmieścia na północ będą mogli zjechać w lewo w ul. Alka Dawidowicza i włączyć się w ul. Słomińskiego.[/b]
Gdzie jest ul. Dawidowicza :?: Czy to chodzi może o ul. A. Dawidowskiego :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 05 mar 2009, 11:59

Wolfchen pisze:"Echo Miasta" podało informację, iż Galas nie zgodził się na powstanie bus-pasu na Mickiewicza.
Bo i uzasadnienia to nie ma żadnego. Wąskim gardłem jest Krajewskiego/Zakroczymska, a nie Mickiewicza.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Kra

Post autor: Kra » 05 mar 2009, 13:51

MisiekK pisze: Wąskim gardłem jest Krajewskiego/Zakroczymska
Też, ale dużo wolniej jedzie się na Konwiktorskiej - niestety.

kilovolt

Post autor: kilovolt » 05 mar 2009, 14:27

Kra pisze:Dziś rano (o. Aspekt 7.06) objazd super drożny, problem jak zwykle na Konwiktorskiej ale "pospieszny" 116 nadrobił opóźnienie na odcinku od przystanku Bonifraterska. NR przygotowany, widziałem 3 wozy, PL. Inwalidów, Krajewskiego i na skrzyżowaniu Konwiktorskiej i Bonifraterskiej. W busie pustawo, wczorajsza sytuacja, i chyba jej nagłośnienie, odstraszyła i pasażerów i kierowców.
Oglądałem wczoraj program na TVN Warszawa o 21.30 na temat sytuacji, powiem tyle, poziom niziutki, zero dociekliwości dziennikarza, ... .
A co tu dociekać? Przecież wszystko jest jasne.

Kra

Post autor: Kra » 05 mar 2009, 17:24

kilovolt pisze: A co tu dociekać? Przecież wszystko jest jasne.
Tak Ci się wydaje ? Można się przygotować i poruszyć kilka kwestii :
1. Dlaczego nagle cofnięto zakaz parkowania na chodniku?
2. Dlaczego jako oficjalny powód zakazu parkowania podano kursowania tą trasą busów - jakoś od grudnia 116 i 157 kursowało tędy.
3. Dlaczego tak trudno było o tych nowych zakazach poinformować wcześniej i powiesić stosowne oznakowanie ?
4. Dlaczego do tej pory w części miejsc zakaz był, mało kto go przestrzegał a teraz nagle SM wzięła się do pracy?
5. Dlaczego ZTM mówił o bus-pasie, a ten nie powstał (i dobrze bo teraz to już jest zupełnie niepotrzebny).
6. I wreszcie może najważniejsze - dlacsego dopuszczano wiadukt do takiego stanu, dlaczego latami nie prowadzono żadnej konserwacji ?

I aby nie było, jestem za zakazem parkowania by ułatwić przejazd busom.
A najnudniejsze w tym programie było to, iż reprezentant protestujących jako powód protestu podał wymieniony powyżej pkt 4. #-o
Pzdr

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 06 mar 2009, 11:13

Przed skierowaniem samochodów na objazdy wzdłuż Krajewskiego jakoś nie było problemów z przejazdem tą ulicą autobusów mimo, że parkowanie samochodów było dozwolone. Też się zdziwiłem, że jako powód wprowadzenia zakazu parkowania podano problemy z mijaniem się autobusów. Decyzja o wprowadzeniu zakazu parkowania była pochopnym działaniem. W Warszawie brakuje miejsc do parkowania i co dopiero mówić o szukaniu jakichś innych miejsc do parkowania. Na pewno zmotoryzowani potwierdzą, że problem z parkowaniem istnieje. Parkujące tutaj samochody jakoś nie przeszkadzały do tej pory, ale zaczęły przeszkadzać... Dlaczego?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 06 mar 2009, 12:41

Domino2001 pisze:Parkujące tutaj samochody jakoś nie przeszkadzały do tej pory, ale zaczęły przeszkadzać... Dlaczego?
Bo zamknięto na amen wiadukt nad torami kolejowymi?
Ustawiono zakaz parkowania zapewne spodziewając się, że ruch na objeździe jeszcze się zwiększy - nie tylko stojące samochody, ale i wjeżdżające na miejsce parkingowe utrudniają przejazd.
Pod koniec lutego w mediach pojawiła się informacja, że miasto rozmawia z wojskiem, aby mieszkańcy mogli parkować na parkingu przed Cytadelą. Udało się, tylko nie poinformowano o tym, czy rozmowy spaliły na panewce?

ODPOWIEDZ