Premo pisze:A jak oznaczysz pociąg relacji Mińsk-Grodzisk?
Wypadałoby wreszcie skończyć z tymi relacjami bezpośrednimi zewsząd dowsząd, które występują w liczbie kilku pojedycznych kursów dziennie.
Kiedyś myślałem, że najlepsze byłoby ucięcie wszystkich 'relacji wschodnich' na Dworcu Zachodnim i ich proste ponumerowanie, oraz wszystkie 'połączenia zachodnie' zakończyć na Dworcu Wschodnim, i też ponumerować, np. K1, K2, K3..
Ale teraz mi się wydaje, że szkoda średnicy na pociągi tylko do Wschodniego i Zachodniego, wobec czego najlepsze wydaje mi się wprowadzenie stałych prostych tras, np.
K1: Żyradów - Pilawa (wybrane kursy wydłużoną trasą - do Skierniewic i Dęblina); uzupełniany przez
S1: Grodzisk Mazowiecki - Otwock.
K1 co 20 minut, S1 co 20 minut; na wspólnym odcinku co 10 minut.
K2: Mińsk Mazowiecki - Sochaczew (wybrane kursy: do Łowicza oraz Łukowa i Czeremchy); uzupełniany przez
S2: Sulejówek/Miłosna - Lotnisko Okęcie.
K2 co 20 minut, S2 co 20 minut; na wspólnym odcinku co 10 minut.
Problemy mi się robią dopiero przy Wołominie i Legionowie, gdzie ludzie mogą jechać albo na Śródmieście, albo do Gdańskiego lub Wileńskiego. A chyba lepiej dla tych miejscowości, by też miały z jednego miejsca z Warszawy, naprzemienne linie co 10 minut kiedyś..
[ Dodano: Wto 10 Mar, 2009 18:29 ]
SławekM pisze:Andrzej pisze:
że niby co. pierwsze słyszę, żeby ludzie chcieli autobus rzadziej niż częściej.
Widać w Wesołej mieszkają ewenementy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie znam ich powodów, ale ta sytuacja poraz kolejny pokazuje rozbicie 'naukowych ztmowskich ideałów' o rzeczywistość.