Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
-
prosper5250
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z podjazdem do Polfy i na Marcelin? Jeżeli wróci także Płochocińską, to też nikt nie będzie stratny.prosper5250 pisze:Powtarzam setny raz: jeśli linia pojedzie jak niegdyś 518 nikt nie będzie stratny... Będę to powtarzał tyle razy aż ten beton w Twoich wypowiedziach roztrzaskam!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
prosper5250
Dlaczego lżysz? Piszę o Światowida i Ratuszu a Ty wyskakujesz z Polfą... Gdyby miał obsłużyć te rejony o których piszesz, zwolnienie autobusu było by znaczne...
Mam wrażenie, że Wy (beton) traktujecie okolicę Ratusza jako coś oddzielnego, niezwiązanego z Tarchominem i Nowodworami... Nie rozumiem dlaczego? Te okolice to jedna cząstka zachodniej Białołęki! Jedna tkanka!
Mam wrażenie, że Wy (beton) traktujecie okolicę Ratusza jako coś oddzielnego, niezwiązanego z Tarchominem i Nowodworami... Nie rozumiem dlaczego? Te okolice to jedna cząstka zachodniej Białołęki! Jedna tkanka!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czemu mam nie wyskakiwać, skoro też nikt nie będzie stratny? Jeśli tak, to czemu nie poprawić komunikacji pracownikom Polfy i mieszkańcom Marcelina, skoro można bez zaszkodzeniu komukolwiek?
To twoja własna argumentacja.
To twoja własna argumentacja.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
prosper5250
Podjazd w te rejony byłby czasochłonny, powtarzam. Teraz będziemy sobie powtarzać? A może ja powinienem zapodawać z osobna każdy z powodów dla których postuluję przeniesienie pod Ratusz linii, bo kiedy jednorazowao wpisałem, beton przyczepił się do jednego z nich a teraz kombinuje własne prześmiewcze pomysły...
Ależ sprawa jest prosta jak ulica Obrazkowa. Albo zabierasz taką linię z przystanku Porajów, albo zmuszasz 3/4 Tarchomina i całe Nowodwory do kluczenia przez Świderska. Ktoś zawsze traci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
prosper5250
A czy jesteś w stanie sobie wyobrazić, że chwilowe kluczenie Świderską i wjazd na Modlińską poprzez Światowida może ogólnie skrócić czas przejazdu do Ekspresowej ponieważ jest korek na Myśliborskiej i Obrazkowej, a na Światowida nie (a nawet jeśli to znacznie mniejszego kalibru) i bus pas zaczyna się właśnie przy Światowida...
Po drugie 404 mogło by jechać koło Ratusza bo Porajów mają już 186. O TYM WSZYSTKIM PISAŁEM JUŻ KILKAKROTNIE i nie mam siły odpowiadać każdemu użytkownikowi z osobna!!!
Po drugie 404 mogło by jechać koło Ratusza bo Porajów mają już 186. O TYM WSZYSTKIM PISAŁEM JUŻ KILKAKROTNIE i nie mam siły odpowiadać każdemu użytkownikowi z osobna!!!
-
Dęboszczak
518 już tak jeździło - linia zdychała. Jeździ teraz 211 puste - co świadczy o znikomej potrzebie wzmacniania takiej relacji. Dla 1 osoby - czyli ciebie nikt wyginać trasy którejkolwiek linii nie będzie. (no chyba, że trafi się jakiś objazd związany np. z zamknięciem ul. Światowida). Temat można uznać za zamknięty.prosper5250 pisze:A czy jesteś w stanie sobie wyobrazić że chwilowe kluczenie Świderską i wjazd na Modlińską poprzez Światowida może ogólnie skrócić czas przejazdu do Ekspresowej ponieważ jest korek na Myśliborskiej, a bus pas zaczyna się właśnie przy Światowida...
-
prosper5250
Ja nie jestem jeden... Wystarczy jak codziennie nawet o 23 widzę po kilka osób wysiadających z 511 i siedemsetek przy Ratuszu i biegnących za Ratusz i w okolice Carrefoura... A w okolicach osiemnastej po kilkanaście... Powtarzam dziesiąty raz: 211 nie ma nic wspólnego z wypełnieniem relacji o której piszę, a skoro Zarząd tak bardzo upiera się przy tej linii to niech skieruje ją gdzie indziej albo skasuje a uwolnione wozy niech wykorzysta na 516 skoro nie chce skierować tu poważnych linii dalekobieżnych (a nawet choćby jednej z pięćsetek lub 404)...
W szczycie porannym. Przez dwie godziny z 22. Lub inaczej patrząc 10 z 168 w tygodniu.prosper5250 pisze:A czy jesteś w stanie sobie wyobrazić, że chwilowe kluczenie Świderską i wjazd na Modlińską poprzez Światowida może ogólnie skrócić czas przejazdu do Ekspresowej ponieważ jest korek na Myśliborskiej i Obrazkowej, a na Światowida nie (a nawet jeśli to znacznie mniejszego kalibru) i bus pas zaczyna się właśnie przy Światowida...
A wytłumacz mi, czemu Poraje mają tracić szybką linię na Ochotę?prosper5250 pisze:Po drugie 404 mogło by jechać koło Ratusza bo Porajów mają już 186.
Się zdarza. Sam biegam z 800 metrów na najbliższy przystanek i nie płaczę. Trzeba być świadomym tego, jak się wybiera miejsce zamieszkania.prosper5250 pisze:Wystarczy jak codziennie nawet o 23 widzę po kilka osób wysiadających z 511 i siedemsetek przy Ratuszu i biegnących za Ratusz i w okolice Carrefoura... A w okolicach osiemnastej po kilkanaście...
-
prosper5250
Ja też biegam 600m do pracy z przystanku lub 1000, zależy od linii... Dlaczego mają Poraje tracić szybką linię na Ochotę? A dlaczego my mamy nie mieć ani jednej? Poraje to święte krowy? Ważniejsze jest wg. mnie dla pasażerów by w szczytowych godzinach porannych dojechać szybciej do pracy, kosztem minuty opóźnienia w pozostałym okresie... Więc tak samo dobrze można by skierować 503 jak i 404! A jak nie 404 to 186.
A ten Twój tekst, że trzeba rozsądnie wybierać miejsce zamieszkania jest śmieszny, bo w każdej chwili bezproblemowo ZTM może to zmienić i uwolnić ludzi od długich spacerów do domu i na przystanek! A jak to zrobić bezproblemowo - znakomity sposób podaję na tacy!
A ten Twój tekst, że trzeba rozsądnie wybierać miejsce zamieszkania jest śmieszny, bo w każdej chwili bezproblemowo ZTM może to zmienić i uwolnić ludzi od długich spacerów do domu i na przystanek! A jak to zrobić bezproblemowo - znakomity sposób podaję na tacy!
Wbrew pozorom nie. Zamiast wierzyć w obietnice developera warto się samemu rozejrzeć po okolicy. Kupa ludzi kupiła mieszkania na Derbach i wyją, że nie maja komunikacji, bo naokoło uliczki na szerokość Fiata 126p (do tego o nieuregulowanym statusie prawnym)- żaden autobus tam się nie wciśnie. Ja przed podpisaniem umowy poszedłem do Urzędu Dzielnicy i obejrzałem MZP, obejrzałem okolicę i dopiero podjąłem decyzję. Widziały gały co brały.prosper5250 pisze:A ten Twój tekst, że trzeba rozsądnie wybierać miejsce zamieszkania jest śmieszny
Ulicami Milenijną i Ćmielowską jeżdżą 2 linie dzienne (jedna zwykła 144 i druga przyspieszona 516 - obie umożliwiają dogodną przesiadkę drzwi w drzwi do linii jadących dalsze części miasta) oraz jedna linia nocna. Dodatkowo Milenijną jedzie linia 211 łącząca ze starym Tarchominem i Nowodworami, nie narzekająca na przepełnienia. Adekwatnie do liczby mieszkańców i zapotrzebowania. Jak ta okolica będzie miała tylu mieszkańców co Poraje to pojedzie tam więcej linii.prosper5250 pisze:bo w każdej chwili bezproblemowo ZTM może to zmienić i uwolnić ludzi od długich spacerów do domu i na przystanek! A jak to zrobić bezproblemowo - znakomity sposób podaję na tacy!
Żeby nie było - mam pod domem samo 144 i 211 i jakoś nie wypłakuję, że trzeba mi skierować 5xx lub Ex, bo postawił się następny blok.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- MeWa
- Cukiereczek
no dobrze, a czy w omawianym przypadku coś takiego zachodzi? Jeśli są warunki, to komunikacja powinna iść za rozwojem miasta, a nie na odwrótMisiekK pisze:Wbrew pozorom nie. Zamiast wierzyć w obietnice developera warto się samemu rozejrzeć po okolicy. Kupa ludzi kupiła mieszkania na Derbach i wyją, że nie maja komunikacji, bo naokoło uliczki na szerokość Fiata 126p (do tego o nieuregulowanym statusie prawnym)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
le poprawa komunikacji w nowych częściach miasta nie powinna skutkować pogorszeniem jej w częściach powstałych wcześniej. A taki byłby efekt zmian proponowanych przez prospera.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale tu nie mówimy o zabieraniu jednej dzielnicy autobusu żeby dać go innej, tylko o pozbawieniu kilku bloków z jednego osiedla jednej z kilku linii żeby inne, położone niedaleko osiedle, dostało jedną linię więcej. Nie wydaje mi się, żeby poraje miały się chlastać z powodu pozbawienia ich np. 503 i puszczenia jej prosto przez Światowida do Modlińskiej. Swoją drogą czy wie ktoś może, czemu Myśliborska między Mehoffera a Światowida nie jest godna nawet głupiego minibusa w postaci ułomnego 211 raz na długi czas? Progów tam nie ma, szerokość też akurat a autobusu ani śladu.