Na razie istnieją w Warszawie aż 3 składy pseudodwukierunkowe złożone ze 105Na spiętych tyłkami. Myślisz, że wystarczy?a/p TALENT pisze:Ciekawe co mógłby zdziałać na + tramwaj dwukierunkowy puszczony torami wzdłuż Obozowej od Koła do Płockiej
Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- a/p TALENT
Korki na Obozowej będziemy mieli jak w banku, toteż taki dwukierunkowiec/ ale z prawdziwego zdarzenia / byłby zbawieniem dla osób bez zamiłowania do marszów bo:
po trasie połączyłby pętlę Koło, przesiadkę autobusową na Trasie Prymasa 1000 lecia i pętlę autobusową na Młynowie. Być może taki skład puścić od pętli Nowe Bemowo
lub od pętli Piaski
po trasie połączyłby pętlę Koło, przesiadkę autobusową na Trasie Prymasa 1000 lecia i pętlę autobusową na Młynowie. Być może taki skład puścić od pętli Nowe Bemowo
lub od pętli Piaski
Idiokracja nas otacza
- Bastian
- Sułtan Maroka
Aha - no to jasne.Plesim pisze:Brak w tym okresie możliwości wyjazdu z R-1 w kierunku Kercelaka.
Co 40 minut?a/p TALENT pisze:Być może taki skład puścić od pętli Nowe Bemowo
lub od pętli Piaski
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- a/p TALENT
- Bastian
- Sułtan Maroka
A skąd pomysł, że do E2 zmieszczą się jeszcze jacyś pasażerowie?Siecool pisze:Wszystkie przystanki na trasie tramwaju z Bemowa mają połączenie z ciągiem Solidarności z pomocą E-2
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zależy jak mocno będą się rozpędzać przed wskoczeniem do autobusu.... /Jak to drzewiej bywało na 607/fik pisze:Nie wiem, czy się zmieszczą, ale na pewno będą próbowali.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to trzeciego dnia dojdą do wniosku, że trzeba spróbować, bo się do E2 nie zmieszczą. A wzmocnić tej linii (czy wręcz także innych linii, jadących z Bemowa) po prostu nie ma czym.
To wiemy tu na forum, obawiam się "zwykli" pasażerowie tego nie wiedzą i będą się "wyżywać" na niewinnym ZTM - niestety (a zwłaszcza na pracownikach, którzy im "wpadną w ręce".Bastian pisze:No to trzeciego dnia dojdą do wniosku, że trzeba spróbować, bo się do E2 nie zmieszczą. A wzmocnić tej linii (czy wręcz także innych linii, jadących z Bemowa) po prostu nie ma czym.
Życzę Tobie i innym kolegom w miarę spokojnych dni.
Pzdr
Myślę, że jednak nie dojdą. Dodatkowi pasażerowie będą wsiadać na szerokopojętym Nowym Bemowie, gdzie rezerwa miejsca jest naprawdę spora (wsiadając teraz u siebie rano na Orlich Gniazd w kurs o 7.16 mogę tyłek usadzić). Dopiero Olbrachta i Bemowo-Ratusz będą marudzić, szczególnie Ci ostatni, bo nie podratuje ich 520.Bastian pisze:No to trzeciego dnia dojdą do wniosku, że trzeba spróbować, bo się do E2 nie zmieszczą. A wzmocnić tej linii (czy wręcz także innych linii, jadących z Bemowa) po prostu nie ma czym.
A przystanek na Kercelaku by się bardzo przydał. ZTCP kiedyś go uruchamiano, czemu nie dało się teraz? Nie chodzi tu o to, czy ktoś tam zmieści do autobusu, chodzi o to, żeby zainteresowani podróżą do Zawiszy mogli się tam przesiąść.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Ale w stronę zajezdni się da. W stronę Bemowa możnaby wtedy przesiadac się przy Okopowej, w stronę Centrum - na tymczasowym przystanku na Skierniewickiej. To by choć trochę ułatwiło przesiadanie się, bo samo 8 to jednak trochę za rzadko jeździ.pawcio pisze:Się nie da. Niestety.Siecool pisze:24 przez Kercelak właśnie
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej