Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
-
prosper5250
A co ma wspólnego 508 z ZP Białołęka-Ratusz? Jakkolwiek cieszę się oczywiście, że 508 kursuje częściej, bo marne kursowanie 511 uzupełnia mocne 508, do którego trzeba się/z którego trzeba się przesiąść, więc kolejny raz wychodzi to o czym pisałem wcześniej... Jednak w sumie zamykam ten swój temat, który rozpocząłem kilkadziesiąt postów wcześniej... Porównać natomiast możesz Ty rozkład 510 przed rozdzieleniem E-4 na dwie linie i po uruchomieniu E-8...
-
jacek
- Zbanowany
Ale 508 prosperowi nie pasuje, bo nie smiga koło zajebistego Ratusza, gdzie stoi multum blokow, których mieszkańcy mają najgorsza KM, w całej aglomeracjiDęboszczak pisze:Porównaj sobie rozkład jazdy 508 kiedy jeździł w ds co 20 min i poza szczytem z obecnym rozkładem jazdy.prosper5250 pisze:Przypomnę, że całkiem niedawno ukradziono nam 101 i 518, aż w końcu dodano przystanek dla E-4 (trudno, żeby go tu nie było... dokonano po prostu oczywistej i spóźnionej i tak korekty trasy) i wymyślono 516... Żadna z tych linii nie pokrywa jednak choćby połowy relacji jaką 101 i 518 zapewniały (144 pod nazwą 302 funkcjonowało już wcześniej), więc ewentualne cięcie czegokolwiek spotkało by się z zamordyzmem
-
prosper5250
Jaculu Ty: ten temat zamykam, ponieważ udało się osiągnąć kompromis. Powiedz dlaczego masz zablokowane privy, bo chciałem skrobnąć do Ciebie...
Rzeczywiście - marność nad marnościami 6/15/20...prosper5250 pisze:A co ma wspólnego 508 z ZP Białołęka-Ratusz? Jakkolwiek cieszę się oczywiście, że 508 kursuje częściej, bo marne kursowanie 511
A jednak - wiesz co to jest przesiadka.prosper5250 pisze:uzupełnia mocne 508, do którego trzeba się/z którego trzeba się przesiąść,
Między 20.08.2008, a 10.10.2008 rozkład się nie zmienił diametralnie - były korekty minutowe ale częstotliwość linii pozostała... Rozrzedzenie 510 nastąpiło o wiele wiele miesięcy wcześniej.prosper5250 pisze:Porównać natomiast możesz Ty rozkład 510 przed rozdzieleniem E-4 na dwie linie i po uruchomieniu E-8...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
prosper5250
Misiekk - Ty swoje, tymczasem 152 i 516 dostały od soboty nowe rozkłady jazdy, i w obu przypadkach nastąpiło zwiększenie częstotliwości, co zamyka mi na pewien czas usta... 
Łyso Ci?
Łyso Ci?
Och biedaku... Więc żadna linia z jeżdżących przez Poraje już ci niepotrzebna.prosper5250 pisze:Misiekk - Ty swoje, tymczasem 152 i 516 dostały od soboty nowe rozkłady jazdy, i w obu przypadkach nastąpiło zwiększenie częstotliwości, co zamyka mi na pewien czas usta...
Nie, bo Wiedziałem o tym zanim ty zacząłeś tu swoje biadolenie.prosper5250 pisze:Łyso Ci?
-
prosper5250
Miałem dwie propozycje: jedna z nich została spełniona...
- tarantula01
- Kontakt:
"Doniesiono" mi w UD, że wredny ZTM przy uzgadnianiu nowych przejść w ciągu Nowodworskiej:tarantula01 pisze:Jeśli pętlę Nowodworska nie odetną całkiem od Nowodworskiej:JotPeCet pisze:133, po wybudowaniu linii tramwajowej na Tarchomin, powinno skończyć trasę na starej pętli NOWODWORSKA (d. TARCHOMIN-WIEŚ), lub Nowodworską i Odkrytą pojechać do Dąbrówki Wiślanej lub Dzieżgońską do pętli WINNICA
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 90119-.doc
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 9-zal1.jpg
Bo z organizacji ruchu dla budowanej Nowodworskiej wynika, że przejazdu nie będzie.
http://radny.com.pl/interwencje/int1_08 ... 081208.doc
http://radny.com.pl/interwencje/int1_08 ... 06_wir.jpg
uparł się na przywrócenie pętli. Teraz w UD myślą co z tym zrobić
...
No i wymyślili, że nic nie będą zmieniać, a moze by tak:
Układ pętli jest zgrubnym szkicem - omija budynek MPWiK i rury.
Powiększenie wjazdu na pętlę:
http://radny.com.pl/robocze/int1_081-No ... l2rob3.jpg
Działka miasta w tamtym rejonie jest stosunkowo duża. Oczywiscie w grę wchodziłoby wykonanie w ramach przebudowy Nowodworskiej jedynie wjazdu i wyjazdu z pętli na ul. Nowodworską.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
To niech przestaną myśleć, tylko biorą się do roboty.tarantula01 pisze:Teraz w UD myślą co z tym zrobić
- gregory5576
- Kontakt:
MisiekK pisze:To niech przestaną myśleć, tylko biorą się do roboty.tarantula01 pisze:Teraz w UD myślą co z tym zrobić
[ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 18:50 ]
Frencher pisze:Autobusy z kierowcami nie są hodowane w doniczkach na parapecie biur pracowników ZTM. Skoro więc nic nie kasować, to skąd je wziąć
- tarantula01
- Kontakt:
Poszło:
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 90326-.doc
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 26-zal.jpg
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 90326-.doc
http://radny.com.pl/interwencje/int1_09 ... 26-zal.jpg
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Żartujesz? Jak sa niebiescy to przelot Modlińską w stronę Marymontu jest szybki.Glonojad pisze:Co ciekawe, 508, E-4 itd. rozbija nie pozbawiony buspasów most Grota, tylko posiadająca bus-pasy Modlińska.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie. Jak są. A jak nie ma, to umarł w butach. I jak tu zrobić rzetelny rozkład jazdy? Ba, o której wyjść z domu by się nie spóźnić do pracy?MisiekK pisze:Żartujesz? Jak sa niebiescy to przelot Modlińską w stronę Marymontu jest szybki.Glonojad pisze:Co ciekawe, 508, E-4 itd. rozbija nie pozbawiony buspasów most Grota, tylko posiadająca bus-pasy Modlińska.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Władzom Warszawy udało się znów zapewnić stałe patrole. Aczkolwiek koszt focących skrzynek i ich obsługi byłby mniejszy, a zysk pewny.Glonojad pisze:No właśnie. Jak są. A jak nie ma, to umarł w butach.MisiekK pisze:Żartujesz? Jak sa niebiescy to przelot Modlińską w stronę Marymontu jest szybki.
Zapomnij. Żadnego pchania dobrej linii 508 na zatkane rondo Babka i rozwalanie jej częstotliwości byłoby głupotą, gdyby ZTM na to poszedł.... Zresztą tam i tak nie ma gdzie zakrańcować tą linię.groov pisze:508 + 510508
Rondo RadosławaNowodwory