Skoro gdzieś występują potoki na jeden tramwaj co pół godziny, to efektywniej będzie puścić tam autobus.marcus pisze:Znaczy się chcesz zaczynać od likwidacji tramwaju dublującego autobus?
Apel ze ĹlÄ ska
Moderator: JacekM
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
A ja Was zapytam tak, jako urodzony Gliwiczanin, wolicie jechać nowym Solarisem, MANem, czy używanym (10letnim) DABem czy rozpadającym się 30letnim tramwajem, którym na każdym 100 m torowiska, np. w ul. Jagiellońska, Zabrska, Daszyńskiego czy Chorzowska, tak rzuca, że jak się mocniej nie trzymasz to zaliczysz glebę? Wolicie taki transport szynowy? Panowie, i Panie na tym forum piszące, bez złudzeń Wam powiem, skoro od 25 lat nie było ŻADNEJ inwestycji w torowiska i inne elementy infrastruktury tramwajowej w Gliwicach, Zabrzu, Rudzie Śl. czy innych miastach (np. Będzinie), nie mówie tu o Bytomiu czy Katowicach bo tam PODOBNO były remonty, ale stan faktyczny jest taki jaki był przed tym remontem, to niby na jakiej podstawie ten tramwaj ma być ofertą konkurencyjną do linii autobusowych? Stan infrastruktury jest jaki jest, tzn. TRAGICZNY, niestety taki mamy stan rzeczy. Kolej do Pyskowic padła dokładnie tak samo jak pada teraz ostatnia linia tramwajowa w Gliwicach....
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Bastian
- Sułtan Maroka
Analiza, wskazująca przyczyny zapaści, nie oznacza braku poparcia moralnego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z czego pierwsza chyba powoli odchodzi do historii.jasiu pisze:obie formy są poprawne
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja się wybieram prywatnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.