A to nie jest tak, że Mazovia zatrzymuje we Włochach tylko w kierunku Centralnego?
Tak właśnie jest.
mariow pisze:nie wiem czy po jednej jezdzie powinnno sie wyciagac wnioski ale wczoraj przejechałem sie Mazovią (jak sie okazało finalnie do Błonia bo sie na Włochach nie zatrzymuje ) ale frekwencja to by spokojnie i na 2 wagony wystarczyła
Jak niedawno widziałem Mazovię na 4-wagonach, to frekwencja była spora. 4 wagony to był standard, podobnie jak na Łukowiance. A że wrzucili część obiegów na 5 wagonów, to i na Mazovię pewnie wsadzają. Swoją drogą, jak przyjechały 3 wagony kiedyś, to w komentarzach na stronie KM oburzenie na krótką Mazovię było.... Tak więc to się z tego wzięło.
PS. Województwo (KM) ogłosiło przetarg na 20 EZT, czteroczłonowych. Dostawa do końca 2011. Szczegółów nie znamy, ale pewnie poznamy.
Oferta najkorzystniejsza ekonomicznie z uwzględnieniem kryteriów kryteria określone poniżej:
1. Cena. Waga: 60.
2. Roczne zużycie energii na potrzeby przejechania 1 km dla jednego EZT. Waga: 15.
3. Masa służbowa EZT. Waga: 15.
4. Termin gwarancji. Waga: 5.
5. Termin dostawy ostatniego z pierwszych 15 EZT. Waga: 5.
A jak rozumieć ten zapis?
1)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, oraz udokumentują to poprzez wykazanie, że dostarczyli zamawiającym nie mniej niż 10 sztuk nowych EZT (trzy lub czteroczłonowych) realizujących kolejowe przewozy pasażerskie z prędkością co najmniej 160 km/h.
??
Odpada Newag - wiadomo. A Pesa? Ich ED74 nie realizuje przewozów z prędkością 160km/h. Flirty - owszem - nie w Polsce, ale realizują.
Zosyaje Stadler i Bombardier i protesty Pesy? Pewnie tak, ale teraz Pesa sama w innym protescie (SKMW) zarzuca, że SKM nie bierze pod uwagę doświadczenia, to na tym się przejedzie