Rower...
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
-
Krzysiek_S
Mam zamiar wkrótce [ jak prognozy będą dobre] zaliczyć taką trasę rowerem:
Trakt Lubelski - Kadetów - Wał Miedzeszyński - Przewodowa - Patriotów wsch - Walcownicza - Techniczna - Zagórzańska - Izbicka - Panny Wodnej - Mrówcza - Lucerny - Trakt Lubelski.
Ktoś się pisze?
Oczywiście jak uznacie że lepszy miejscem na zbiórkę będzie pętla Gocław, to przystanę na to.
Oczywiście można wydłużyć nie co trasę o Anin , czy Marysin, ale nie mam pomysłu jak.
No i termin ? Jak nikt się nie zgłosi to sam zaliczę ową trasę.
Trakt Lubelski - Kadetów - Wał Miedzeszyński - Przewodowa - Patriotów wsch - Walcownicza - Techniczna - Zagórzańska - Izbicka - Panny Wodnej - Mrówcza - Lucerny - Trakt Lubelski.
Ktoś się pisze?
Oczywiście jak uznacie że lepszy miejscem na zbiórkę będzie pętla Gocław, to przystanę na to.
Oczywiście można wydłużyć nie co trasę o Anin , czy Marysin, ale nie mam pomysłu jak.
No i termin ? Jak nikt się nie zgłosi to sam zaliczę ową trasę.
-
Ikarus 5780
Ja się nie pisze bo IMHO trasa w większości pokrywa się z autobusami, a jazda rowerem po takiej trasie to umiarkowana atrakcja, a po drugie przeważnie jak mam jakąś trasę to planuję ją tylko na początku, a jak zobaczę lepsze miejsce to skręcam i potem martwię się co dalej. Zobacz sobie np. czy nie lepsza by była trasa z Aleksandrowa ulicą Przełęczy aż do samego Zagórza, albo tam wcześniej jest skręt i można pojechać aż do Wiązowny. Trasa w zasadzie cały czas przez las, bardzo atrakcyjna, bo mając obok całe mnóstwo lasów po co mam jeździć rowerem po ulicach które dobrze znam z jazdy autobusami.
-
Krzysiek_S
-
Ikarus 5780
Dobra, może inaczej, bo też za radykalnie to ująłem. Jeśli to będzie wycieczka po lasach Wawerskich, albo klimatycznych uliczkach to bardzo chętnie, jeśli po samych ulicach to nie.
-
Domino2001
Zapewnie znajdzie się ktoś na forum, kto oprócz mnie lubi jeździć na rowerze. Proponuje wątek ten poświęcić dyskusji na wszelkie tematy związane z rowerami a nawet prowadzić dyskusję w relacji rowerzysta-kierowca autobusu lub odwrotnie.
Dzisiaj po wielu latach przerwy usiadłem po raz pierwszy na rower i po raz pierwszy przejechałem się odcinkiem Roentgena-Pileckiego-Poleczki-Wirażowa-Narkiewicza-Bennetta-Żwirki i Wigury na Pawińskiego przez skwer Mołdawska/Korotyńskiego.
Nie spodobało mi się skrzyżowanie 17 Stycznia ze Żwirkami, gdzie jest przebudowa jezdni, więc z racji wyłączenia części przejścia dla pieszych musiałem pruć po wysokich krawężnikach. Lada moment coś zaczną robić przy kładce przy Novotelu. I mam pytanie, czy ten fragment chodnika wraz z trawnikiem po stronie wschodniej będzie zamknięty?
Dzisiaj po wielu latach przerwy usiadłem po raz pierwszy na rower i po raz pierwszy przejechałem się odcinkiem Roentgena-Pileckiego-Poleczki-Wirażowa-Narkiewicza-Bennetta-Żwirki i Wigury na Pawińskiego przez skwer Mołdawska/Korotyńskiego.
Nie spodobało mi się skrzyżowanie 17 Stycznia ze Żwirkami, gdzie jest przebudowa jezdni, więc z racji wyłączenia części przejścia dla pieszych musiałem pruć po wysokich krawężnikach. Lada moment coś zaczną robić przy kładce przy Novotelu. I mam pytanie, czy ten fragment chodnika wraz z trawnikiem po stronie wschodniej będzie zamknięty?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Hmmm? Chodnik zamknięty... Na rowerze to po jezdni się jeździ. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co, może na TŁ się jeździ po chodniku? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Solaris U10
-
Domino2001
Wiem, że od Marszałkowskiej do placu na Rozdrożu jest ścieżka. Widziałem czasem desperata, który na rowerze śmigał ulicą Trasy Ł z Ronda Jazdy Polskiej w kierunku Pragi. Co wy, kierowcy byście temu zrobili? Przeklinalibyście, że Wam tamuje ruch...
Mimo wszystko wolę jeździć po ścieżce, bo jazda ulicami z przynajmniej dwoma pasami ruchu jest trochę stresująca.
Mimo wszystko wolę jeździć po ścieżce, bo jazda ulicami z przynajmniej dwoma pasami ruchu jest trochę stresująca.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.