Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Co stawia Stadlera na wygranej pozycji, bo ma już doświadczenie, projekty, wie jak to zrobić, a PESA będzie musiała to wszystko dostosować.przewoz pisze:Stadler dostsował GTW, ale Flirtów już nie. To też by musiała być mocniejsza konstrukcja, przynajmniej tak wynika z pisma... Na tej zasadzie, co Stadler dostosowął GTW, Persa może dostosować ED74.... I tak będzie musiała (podłoga), ale samą konstrukcję również by musiała wzmacniać.
Mogę sie założyć, że jest jeszcze pare takich kwiatków.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Z całą pewnością mają doświadczenie, bo robili według różnych norm o których pojęcia nie mamy - dla różnych krajów.kajo pisze:Co stawia Stadlera na wygranej pozycji, bo ma już doświadczenie, projekty, wie jak to zrobić,
No, ale zobaczymy jak cenowo to wyjdzie, 29-go moze się okazać, że to ktoś inny da korzystniejszą cenę...
-
Dzulikiewicz
Na odpowiedź musisz poczekać do 1-czerwca.zofey pisze:A takie podmioty jak Bombardier, Siemens czy tam Czesi, Rosjanie są zainteresowani
Raczej na pewno zainteresowani mogą być nasi, czyli Pesa, Newag i Stadler, choć przy takim zamówieniu, to może i bombardier sobie przypomni o nas. Tylko z jaką ceną.
Natomiast Newag.. no zobaczymy, bo w przetargu dla woj. małopolskiego domaga się zmiany wysokości wejścia. Małopolska chce ok 760mm, a Newag.... 1160mm....
-
podrozny113
No i tyle jest.zofey pisze:Oceniam na góra 1000...
Ale zachodni czy wschodni to chyba już mniej (950?), choć w praktyce czest jeszcze mniej
Jeszcze 13 EZT dla SKM.... Pesa? Newag?podrozny113 pisze:Po przejrzeniu SIWZu na 14ezt dla WKD obstawiam wynik 20(KM-Stadler):14(WKD-Pesa).
-
podrozny113
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakimi wszystkimi? Na razie mają jedynie 186 dla Warszawy, co nawet nie wyczerpuje możliwośći części tramwajowej w Bydgoszczy (chociaż ją nieźle zapycha). A Mińsk Mazowiecki co?Premo pisze:Czy oni dadzą radę z tymi wszystkimi zamówieniami?Pesa?
[ Dodano: |29 Maj 2009|, 2009 08:06 ]
Może powinieneś pomyślec o zmianie podziału tematycznego - SKM nie ma własnego podtematu taborowego... może niniejszy wątek powinien stać się tematem "pociągi dla Warszawy - plany, przetargi, zamówienia"?MeWa pisze:Ale sobie uniwersalny temat zrobiliście![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.