A co to przeszkadza? Nie pierwsza taka zamiana i zapewne nie ostatnia...Bastian pisze:Chyba, żeby udało się puścić 20 na Kawęczyńską, zaś silną 13 np. na Czynszową - tylko jak wtedy uzasadnić zmianę numeru?
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Racjonalizacja silnego połączenia na trasie WZ?Bastian pisze:Chyba, żeby udało się puścić 20 na Kawęczyńską, zaś silną 13 np. na Czynszową - tylko jak wtedy uzasadnić zmianę numeru?
Ja jakoś nie miałbym z tym problemy żeby 13 przeszło na Czynszową.
Ciągle czegoś nie rozumiem. Czy naprawdę dantejskie sceny by się działy gdyby linia na aleje odjeżdżała 2 przystanki dalej z Dw. Wschodniego?
Zapewnić koordynację by po 13 zaraz podjechało 7 dostawić wiaty (jeśli są braki) i powiedzieć że tak tez może być gdyż dwie linie o takiej częstotliwości na pętli Kawęczyńską się pomieścić nie mogą.
tudzież niech sobie te okolice zrobią referendum i wybiorą.
Pisałeś tez coś o 22. czyby 22 miało zniknąć z wiatracznej? Jeśli tak to lepiej nich zniknie - mało ludzi nim jeździ a w zamian można by dokoptować do 24.
inna sprawa to czy 23 nie może jeździć z Młocin a 13 z Nowego Bemowa?
Jak się domyślam, 32 ewaporuje - ale kompleksowo i nic w zamian (wiem że relacja skrętna na okopowej boli i jej ból rozumiem)
4 na WZ nie wróci?
a/p Talent tez miał ciekawy pomysł z pętlą na rogalińskiej
Tak już na marginesie marginesu wątku, trochę nam się numery linii zawyżają. 2,4,6,11,12,15 tych linii już nie ma. Może by tak przetasować numeracje? połowa linii jest zawieszona lub ma zmienione trasy. Wiem ze to tylko numerek ale te numerki rosną coraz bardziej nam (76 lub 78)

- Bastian
- Sułtan Maroka
Ze Wschodniego do centrum jest pociąg! Tym bardziej tu więc brak uzasadnienia, zarazem pokazuje to, że Kawęczyńskiej dojazd z przesiadką nie interesuje.Teokryt pisze:Czy naprawdę dantejskie sceny by się działy gdyby linia na aleje odjeżdżała 2 przystanki dalej z Dw. Wschodniego?
Co do numeru: Boernerowo będzie później, więc linia je obsługująca musiałaby przez parę miesięcy kursować na trasie... Kawęczyńska - Koło. Tu właśnie problem - jak wytłumaczyć, że ta de facto 13 ma nosić numer 20? Bo cała wasza arumentacja jest jasna i mi znana, natomiast sprawę psuje właśnie ten etap przejściowy, w czasie którego trzeba już uruchomić silną linię z Bemowa i przekonać kogokolwiek, że to właśnie ona ma nosić numer 13, a nie sama 13 przywrócona na swą podstawową trasę
[ Dodano: Pią 05 Cze, 2009 23:15 ]
Wyszedł mi w którymś momencie projekt, w którym na początku były linie 1, 4, 8 i dalej, zaś najwyższym z "ocalałych" numerów na sieci było 28Teokryt pisze:Tak już na marginesie marginesu wątku, trochę nam się numery linii zawyżają. 2,4,6,11,12,15 tych linii już nie ma. Może by tak przetasować numeracje?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
O jakiej wspaniałej dostępności...Bastian pisze:Ze Wschodniego do centrum jest pociąg!
A drzwi w drzwi by interesował?Bastian pisze:zarazem pokazuje to, że Kawęczyńskiej dojazd z przesiadką nie interesuje.
Echm nie dawno 23 kursowało na trasie zmienionej... gdzie ze stara trasą pokrywało sie tylko na odcinku 5 przystanków. Da się? da.Bastian pisze:Tu właśnie problem - jak wytłumaczyć, że ta de facto 13 ma nosić numer 20?
23! Uruchomić ja jako 23 apotem wytłumaczyć ze wraz zakończeniem wszystkich remontów i objazdów wprowadza się następujący układ komunikacji tramwajowej. Ludziom taka liczba i częstotliwość zmian tak zakręciła w głowie że juz sami do końca nie wiedzą co gdzie jeździ. pogmeranie jeszcze trochę przy numerkach bardziej nie zaszkodziBastian pisze:w czasie którego trzeba już uruchomić silną linię z Bemowa i przekonać kogokolwiek,
Zbić trzeba jeszcze więcej, ja swego czasu pokreśliłem projekt w którym były linie od 1 do 20 i linia Y na BoernerowoBastian pisze:w którym na początku były linie 1, 4, 8 i dalej, zaś najwyższym z "ocalałych" numerów na sieci było 28

- Bastian
- Sułtan Maroka
Mylisz się, niestety. Zresztą wiesz, kto mieszał, kto lansował ideę "numer linii ma powrócić jak najdalej od poprzedniego wcielenia, bo się będzie mylić". Teraz ten sam nie pozwala przywracaćfik pisze:Eee, ZTMowi ostatnio tego typu mieszanie numerkami przychodzi bez większego trudu.
No właśnie jak uruchomisz ponownie 23, to już 13 lub 20 masz z głowy.Teokryt pisze:23! Uruchomić ja jako 23
Ja widzę jedyną możliwość, by ogłosić od razu stan docelowy i w ramach jego puścić 13 po trasie mniej więcej 23, zaś 20 po trasie 13 z opcją późniejszego przedłużenia na Boernerowo.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ach, teraz widzę problem...
A czy 23 nie mogło by być na starym odcinku Ratuszowa - Nowe Bemowo a potem wraz z przedłużeniem podzielić je na 20 i 13?
Jeśli tak to się tez nie da to niech ZTM znajdzie właściwe rozwiązanie. 20 jest wręcz wpisana w tamten obszar, puszczenie czegoś innego na Boernerowo można by uznać świętokradztwem
Tak teraz gdybam, zakładając ze pojawiła by się przedłużka Powstańców śląskich - to wtedy ani z 20 ani z 13 by nie było problemu?
Tak w ogóle to na jakim etapie sa prace przy jednotorze i czy rzeczywiście pojawi sie dwutor od Powstańców slaskich do Koła?
A czy 23 nie mogło by być na starym odcinku Ratuszowa - Nowe Bemowo a potem wraz z przedłużeniem podzielić je na 20 i 13?
Jeśli tak to się tez nie da to niech ZTM znajdzie właściwe rozwiązanie. 20 jest wręcz wpisana w tamten obszar, puszczenie czegoś innego na Boernerowo można by uznać świętokradztwem
Tak teraz gdybam, zakładając ze pojawiła by się przedłużka Powstańców śląskich - to wtedy ani z 20 ani z 13 by nie było problemu?
Tak w ogóle to na jakim etapie sa prace przy jednotorze i czy rzeczywiście pojawi sie dwutor od Powstańców slaskich do Koła?

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na Boernerowo wahadełko z numerem 60 (bodajże pula uzupełniająca)? No to jest myśl.Bastian pisze: Ja widzę jedyną możliwość, by ogłosić od razu stan docelowy i w ramach jego puścić 13 po trasie mniej więcej 23, zaś 20 po trasie 13 z opcją późniejszego przedłużenia na Boernerowo.
A ja bym zaproponował coś innego... zrobić 20 już na docelowej trasie co 10/20/20, w szczycie co drugi kurs do Koła... 20 i tak będzie poza układami koordynacyjnymi na Obozowej, a na W-Z to już dużo tramwajów jest.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co w międzyczasie na Kawęczyńskiej? 13bis?Teokryt pisze:A czy 23 nie mogło by być na starym odcinku Ratuszowa - Nowe Bemowo a potem wraz z przedłużeniem podzielić je na 20 i 13?
Zaraz, chwila, moment. Będzie już czynna trasa docelowa? Bo OIDP ustalenia były takie, że TW robi Boernerowo dłużej, ale docelowo, czyli do października wjazdu tam w ogóle nie ma, zaś potem można już puścić linię z miasta. Czyżby plany zostały zmodyfikowane? Bo jeżeli tak, to by zmieniało postać rzeczy!Glonojad pisze:A ja bym zaproponował coś innego... zrobić 20 już na docelowej trasie co 10/20/20
- a/p TALENT
Pomysł na bemowskie tramwaje po zakończeniu apokalipsy remontowej.
2 - Pętla Koło -Powst. Śl.- Broniewskiego- Żerań /10/12/12/
13 - Kawęczyńska - Bemowo -Huta /tzw. silna linia/
20 - Boernerowo - Obozowa - Towarowa - Kasprzaka - Skierniewicka - Wolska - Obozowa - Boernerowo / 1 wagon 10/15/15 /
23 - Nowe Bemowo - Czynszowa /linia do uśpienia po 21.30 12/15/15/
24 - Nowe Bemowo - Gocławek /tzw. silna linia /
35 - Nowe Bemowo i dalej bez zmian /10/15/15/
5 i 28 won
Po szczęśliwym przedłużeniu linii tramwajowej od Powst. Śl. do Radiowej
10 - do Huty
26 - do pętli Piaski/ ew. Nowe Bemowo.
Autobusy do wycięcia / 184 / ,do skrócenia / 167,189,220/
13 - Kawęczyńska - Bemowo -Huta /tzw. silna linia/
20 - Boernerowo - Obozowa - Towarowa - Kasprzaka - Skierniewicka - Wolska - Obozowa - Boernerowo / 1 wagon 10/15/15 /
24 - Nowe Bemowo - Gocławek /tzw. silna linia /
35 - Nowe Bemowo i dalej bez zmian /10/15/15/
5 i 28 won
Po szczęśliwym przedłużeniu linii tramwajowej od Powst. Śl. do Radiowej
10 - do Huty
26 - do pętli Piaski/ ew. Nowe Bemowo.
Autobusy do wycięcia / 184 / ,do skrócenia / 167,189,220/
Idiokracja nas otacza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, ale nie w przepustowości na dwuskłady z miasta.Bastian pisze: Zaraz, chwila, moment. Będzie już czynna trasa docelowa?
Linię z miasta możesz puścić w dowolnej chwili, ale z docelową częstotliwością dopiero od września/października 2010.Bo OIDP ustalenia były takie, że TW robi Boernerowo dłużej, ale docelowo, czyli do października wjazdu tam w ogóle nie ma, zaś potem można już puścić linię z miasta.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To juz było i się nie sprawdziło (Piszę tu o puszczenie 2 na Koło.a/p TALENT pisze:Pomysł na bemowskie tramwaje po zakończeniu apokalipsy remontowej.
Albo jedno, albo drugie. Już chyba lepszym posunięciem byłoby połączenie 13 z 23 na trasie Nowe Bemowo - Ratuszowa (Zoo) i zostawienie 47 na obecnej trasie.a/p TALENT pisze: 13 - Kawęczyńska - Bemowo -Huta /tzw. silna linia/
10 - do Huty
Zostawić na trasie sprzed remontu, czyli Koło - Boernerowoa/p TALENT pisze:
Ze 184 to ja się nie zgadzam. Przypomina mi to wycięcie na siłę autobusu, którym naprawdę jeździ dużo ludzi. 189, 167 i 220 - dokąd skrócića/p TALENT pisze:Autobusy do wycięcia / 184 / ,do skrócenia / 167,189,220/
A co z 41
1. Na Kaweczyńską silna linia nie przejdziea/p TALENT pisze: 13 - Kawęczyńska - Bemowo -Huta /tzw. silna linia/
2. Na Hutę silna linia nie jest potrzebna
3. W relacji Bemowo-WZ wystarczy jedna silna, brygad z worka się nie wyciąga
Taaa, a co w zamian? 103 na Pragę??a/p TALENT pisze:28 won
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
28 jest dobre, 2 jest zle. Silna 1 i 41 to uklad ktory Brodnu wystarczy na naprawde pare lat (aczkolwiek mam nadzieje ze po wydzieleniu lewoskretow na placu Grunwaldzkim i polnocnym wlocie Babki uda sie 41 skierowac na Potocka, moze sie to w czasie z przywroceniem Andersa zbiegnie).
- a/p TALENT
Czytajcie dokładnie, pisałem tylko o tramwajach na Bemowie Lotnisku! Dalej to 28 może wrócić na pętlę Piaski, a o 5 niech martwią się koledzy z Żoliborza i Bielan.
Dla mnie durną sytuacją jest kocioł tramwajowo-samochodowo-autobusowy w okolicach pętli Koło kiedy stacjonują tam 5,13,20,28
Połączenie 13 i 23 jest może ciekawe, ale to pieśń przyszłości kiedy dociągną II linię metra do Ratusza Bemowo/ pamiętając o planowanej SKM na obwodnicy kolejowej /,
Martwi mnie, że koledzy z innych dzielnic bawią się w układanie tras w oderwaniu od teraźniejszości i przyszłości Bemowa i okolic. Mimo kryzysu nadal buduje się budynki mieszkalne na potęgę! Łaskawie jadąc Obozową na Bemowo zobaczcie ile tam jest nawtykanych inwestycji mieszkaniowych / z osławioną WOLA Tower na czele/.
Autobusy to mniejszy ból, ale ciągle myślę, że 220 mogłoby jeździć od pętli przy Radiowej/Kaliskiego ul.Radiową do Bramy Zachodniej cmentarza Północnego.
Dla mnie durną sytuacją jest kocioł tramwajowo-samochodowo-autobusowy w okolicach pętli Koło kiedy stacjonują tam 5,13,20,28
Połączenie 13 i 23 jest może ciekawe, ale to pieśń przyszłości kiedy dociągną II linię metra do Ratusza Bemowo/ pamiętając o planowanej SKM na obwodnicy kolejowej /,
Martwi mnie, że koledzy z innych dzielnic bawią się w układanie tras w oderwaniu od teraźniejszości i przyszłości Bemowa i okolic. Mimo kryzysu nadal buduje się budynki mieszkalne na potęgę! Łaskawie jadąc Obozową na Bemowo zobaczcie ile tam jest nawtykanych inwestycji mieszkaniowych / z osławioną WOLA Tower na czele/.
Autobusy to mniejszy ból, ale ciągle myślę, że 220 mogłoby jeździć od pętli przy Radiowej/Kaliskiego ul.Radiową do Bramy Zachodniej cmentarza Północnego.
Idiokracja nas otacza