Tolerancja i mniejszości
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Sami sobie stworzyli "homoseksualny" turniej siatkówki. Mogli sobie zorganizować zwykły.
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zgadujmy... Sposób doboru drużyn?Gacek pisze:Są tysiace turniejów koszykówki i dlaczego ten jest akurat specjalny?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Sezon ogórkowy w pełni...
Mnie bardziej martwi to, co się na Litwie dzieje... Niby nic, ale przepisy nieprecyzyjne i mogą być nadużycia. Nie wspominając o niebezpieczeństwie eskalacji antagonizmów i obostrzeń prawnych...
Mnie bardziej martwi to, co się na Litwie dzieje... Niby nic, ale przepisy nieprecyzyjne i mogą być nadużycia. Nie wspominając o niebezpieczeństwie eskalacji antagonizmów i obostrzeń prawnych...
onet.pl pisze:Zakazując w szczególności wszelkiej reklamy stosunków homoseksualnych, biseksualnych i poligamicznych. Za nową regulacją prawną, opowiedziało się 77 deputowanych, trzech było przeciw, a czterech wstrzymało się od głosu.
Zgodnie z ustawą każda informacja publiczna będąca reklamą stosunków homoseksualnych, biseksualnych i poligamicznych jest uważana za mającą negatywny wpływ na zdrowie psychiczne, rozwój fizyczny, intelektualny i moralny nieletnich.
Nowe prawo nie przewiduje żadnych szczególnych sankcji dla tych, którzy go nie będą przestrzegać.
- To czarny wtorek, to zinstytucjonalizowana homofobia - oznajmił Władimir Simonko, przewodniczący Rady Ligi Litewskich Gejów. Dodał, że litewscy homoseksualiści zwrócą się do prezydenta, aby nie podpisywał ustawy.
W latach 2007 i 2008 władze Wilna i Kowna zabroniły przejścia przez miasto organizowanego pod auspicjami Komisji Europejskiej marszu tolerancji, na rzecz walki przeciwko wszelkim formom dyskryminacji.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
...a mi sie marzy, żeby tego typu turnieje wzbudzały w naszym społeczeństwie taką samą sensację jak parafiadyJarek pisze:
No to może zrobimy teraz zawody heteroseksualne? Geje niech sobie idą wtedy na spacer do parku albo na paradę...
Tak na powaznie mówiąc, myślałem, że sport jest uniwersalny i nie toleruje dyskryminacji. A tu proszę...
Są też turnieje pracowników poszczególnych firm, stowarzyszeń, niepełnosprawnych etc... To też podciągniesz pod dyskryminację?Jarek pisze:Tak na powaznie mówiąc, myślałem, że sport jest uniwersalny i nie toleruje dyskryminacji. A tu proszę...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- MeWa
- Cukiereczek
Tylko ciekawe jakie oburzenie wywołałby turniej drużyn heteroseksualnych, do którego nie dopuszczono by drużyny homoseksualnej...MisiekK pisze:Są też turnieje pracowników poszczególnych firm, stowarzyszeń, niepełnosprawnych etc... To też podciągniesz pod dyskryminację?Jarek pisze:Tak na powaznie mówiąc, myślałem, że sport jest uniwersalny i nie toleruje dyskryminacji. A tu proszę...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Mają chyba zapisany w genach jakiś ekshibicjonizm. Muszą wszem i wobec pokazywać że są inni. Po co? Zamiast im to pomagać, wręcz przeciwnie, szkodziPremo pisze:Tylko po co obnosić się ze swoim pedalstwem? Organizując wiece i tego typu turnieje? Zgadzam się z tym co wprowadzono na Litwie. To co robią geje jest po prostu obrzydliwe.
Pogrążacie się coraz bardziej!
To raczej nie do konca prawda, slyszymy tylko o gejach co musza pokazaywac ze sa inni. O tych co nie maja takiej potrzeby nie slyszymy. I to jest pewnie podobne jak w calym spoleczenstwie sa tacy co cenia sobie prywatosc i spokoj i tacy co za kazda cene chca by bylo o nich glosno.SP45-166 pisze:Mają chyba zapisany w genach jakiś ekshibicjonizm. Muszą wszem i wobec pokazywać że są inni. Po co? Zamiast im to pomagać, wręcz przeciwnie, szkodzi
Pewnie takie, jak wszystkie manifestacje: chcą coś pokazać. I tyle.fik pisze:A jaką straszną potrzebę ekshibicjonizmu mają katolicy, że organizują publiczne procesje.
A nie pomyślałeś, że może chcą zwrócić publiczną uwagę na jakiś problem?SP45-166 pisze:Muszą wszem i wobec pokazywać że są inni. Po co? Zamiast im to pomagać, wręcz przeciwnie, szkodzi
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Krzysiek_S
Nie wiedziałem że uczestnicząc w procesji i budując ołtarz stałem się ekshibicjonistą, ciekawe.fik pisze:A jaką straszną potrzebę ekshibicjonizmu mają katolicy, że organizują publiczne procesje.
[ Dodano: |22 Cze 2009|, 2009 15:32 ]
Chcą pokazać że Bóg jest nie tylko w kościele, tylko wszędzie np. na ulicy.Wolfchen pisze:Pewnie takie, jak wszystkie manifestacje: chcą coś pokazać. I tyle.
Ja bynajmniej mam problem że nie stać mnie na zakup własnego mieszkania bez babrania się w długoletnie i niepewne raty w astronomicznym dla mnie wymiarze.Wolfchen pisze:A nie pomyślałeś, że może chcą zwrócić publiczną uwagę na jakiś problem?SP45-166 pisze:Muszą wszem i wobec pokazywać że są inni. Po co? Zamiast im to pomagać, wręcz przeciwnie, szkodzi
mam też setki innych problemów egzystencjonalnych i estetycznych. I wierz mi lub nie ale one rzeczywiście dotyczą 95% społeczeństwa w Polsce, a nie 5% i jakoś nikt z tej okazji parad nie robi.
Skoro geje i lesbijki to taka silna dobrze zorganizowana i ponoć liczna mniejszość, to czemu do tej pory nie pozbierali podpisów, nie złożyli projektów ustaw? Przecież takie ponoć poparcie w sejmie mają (PO+SLD) pewnie dałoby radę przegłosować. Ale po co? Lepiej wychodzić na ulicę, drzeć bez sensu ładu i składu japę w kolorowych niewiele zakrywających ciuszkach i odrażających pozach, robić korek na pół miasta i narzekać że opozycyjne prawicowe partie nie mające w parlamencie nawet 33% głosów ZATRUWAJĄ GEJOM I LESBIJKOM ŻYCIE!!!
Pewnie już tradycyjnie wszystkiemu winien jest PiS, J+L Kaczyńscy itd itp
Zaraz znów się dowiemy że konserwatysta Giertych tylko dlatego że nie godzi się na stawianie znaku równości między związkiem homoseksualistów a tradycyjną rodziną zostanie zwyzywany od Hitlera, faszysty i czego tam jeszcze.
chociaż generalnie się prawie nigdy nie zgadzam z poglądami SP45-166 musze przyznać że w tym co napisał jest pewna doza racji. a dlaczego? a dlatego że w końcu to rzeczywiście może razić. ludzie widzą gejów poprzez pryzmat parad, kolorowych ciuchów ledwo co zakrywających i powyginanych póz. a pewnie jezeli przyjmie sie jak napisał że gejów jest 5% to tak zachowuje sie, wyglada, paraduje z 5% z nich.
większość możnaby zapewne nazwać "zwykłymi ludzmi", którzy się nie obnoszą z tym i nie czują takiej potrzeby - przynajmniej w postaci parad.
natomiast nie zgodzę całkowicie ze zdaniem że komuś nie wolno absolutnie nic robić coby wskazywało kim jest. w wielu miastach (poza PL) można zobaczyc np dwóch facetów idących za rekę - czy to obnoszenie się? chyba nie, tak samo jak ktos inny idzie z dziewczyną. po prostu kwestia umiaru z jednej strony i akceptacji z drugiej.
większość możnaby zapewne nazwać "zwykłymi ludzmi", którzy się nie obnoszą z tym i nie czują takiej potrzeby - przynajmniej w postaci parad.
natomiast nie zgodzę całkowicie ze zdaniem że komuś nie wolno absolutnie nic robić coby wskazywało kim jest. w wielu miastach (poza PL) można zobaczyc np dwóch facetów idących za rekę - czy to obnoszenie się? chyba nie, tak samo jak ktos inny idzie z dziewczyną. po prostu kwestia umiaru z jednej strony i akceptacji z drugiej.
PURA VIDA!
Widzę że obce są ci tradycje katolickie bezbożniku!fik pisze:A jaką straszną potrzebę ekshibicjonizmu mają katolicy, że organizują publiczne procesje.
Choćby droga krzyżowa, jest pamiątką po drodze chrystusa, jaką on przebył przed śmiercią! I naśladowanie jego kroków ku pamięci nie jest żadnym ekshibicjonizmem. Pielgrzymka piesza do Częstochowy to też ekschibicjonizm? Może mają się teleportować. Ekschibicjonizm różni się szanowny kolego tym że katolicy śpiewają i podążają na pielgrzymce wprowadzając się w pewnego rodzaju modlitewny trans. A pedałów nawet nie waż się porównywać. Oni na tej paradzie jadą po nic innego jak po to by pokazać się wszystkim dookoła, wykrzyczeć swoją obecność. I robią to w najmniej akceptowalny najgłupszy i najbardziej dla nich samych szkodliwy sposób.
Zaraz się pewnie dowiem że wychodząc na ulicę też jestem ekshibicjonistą. Może gdybym założył jakieś wylansowane ciuchy i wychylał się z jakiegoś kabrioleta z głośną muzą i darł mordę na pół miasta to tak. Ale nie zdarzyło mi się jeszcze, i zapewne nie zdarzy
[ Dodano: |22 Cze 2009|, 2009 15:47 ]
ŚWIĘTE SŁOWA KOLEGI!!!!Premo pisze:Jak ktoś lubi ładować w odbyt drugiemu facetowi to niech robi to w domowym zaciszu a nie obnosi się z tym publicznie.A jaką straszną potrzebę ekshibicjonizmu mają katolicy, że organizują publiczne procesje.
Dla wierzących to oczywistość, więc po co to pokazywać? Ja nie mam nic przeciwko procesjom i pielgrzymkom. Ale jak widzę, że procesja idzie jedyną czynną ulicą i cały ruch jest wstrzymywany na pół godziny, a chodnik wraz ze ścieżką rowerową jest wystarczająco szeroki do przejścia, to mnie po prostu krew zalewa... I będąc w pracy wysłuchałem parę soczystych wiązek od ludzi podających sie za katolików, których irytują procesje. A raczej nie tyle same procesje, co sposób ich organizacji.Krzysiek_S pisze:Chcą pokazać że Bóg jest nie tylko w kościele, tylko wszędzie np. na ulicy.
Jakie tradycje? Układy, jakie obce wierzenia narzuciły na obcym terenie nazywasz tradycją? To może powinieneś wrócić do szkoły i dowiedzieć się, jakimi metodami "tradycja" ta została wciśnięta u nas i jakimi metodami się umocniła. To jest bardzo ciekawa lektura, szczerze polecam.SP45-166 pisze:Widzę że obce są ci tradycje katolickie bezbożniku!
Znieważasz grupę społeczną. A na to jest paragraf...SP45-166 pisze:A pedałów nawet nie waż się porównywać.
[ Dodano: Pon 22 Cze, 2009 ]
Stereotypowe pojęcie. Stosunki homoseksualne nie ograniczają się do seksu analnego. No i ciekawe, czemu wszyscy tak "jadą" po gejach, a o lesbijkach nikt nic nie mówi...Premo pisze:Jak ktoś lubi ładować w odbyt drugiemu facetowi to niech robi to w domowym zaciszu a nie obnosi się z tym publicznie.
Akurat oni są w mniejszości... Znam paru homoseksualistów i homoseksualistek i w życiu po zachowaniu czy ubiorze nie dałoby się tego stwierdzić. Ale dzięki temu wiem, z jakimi problemami borykają się pary homoseksualne. O głupią informację medyczną w razie wypadku, to trzeba okazywać notarialnie poświadczone upoważnienie. A koszt takiego, to 50 - 100 złotych. O problemach spadkowo-podatkowo-dziedzicznych nie wpomnę.mariow pisze:ludzie widzą gejów poprzez pryzmat parad, kolorowych ciuchów ledwo co zakrywających i powyginanych póz. a pewnie jezeli przyjmie sie jak napisał że gejów jest 5% to tak zachowuje sie, wyglada, paraduje z 5% z nich.