A tajemnicą poliszynela jest orientacja byłego premiera i byłego ministra sprawiedliwości...prosper5250 pisze:w szczególności tych z prawicy...
Tolerancja i mniejszości
Moderator: Szeregowy_Równoległy
-
prosper5250
Ostro dolałeś oliwy do piecaflorekf pisze:prosper5250 napisał/a:
w szczególności tych z prawicy...
A tajemnicą poliszynela jest orientacja byłego premiera i byłego ministra sprawiedliwości...
W "światowej" Kalifornii gdy ludziom pozostawiono prawo wyboru i zrobiono referendum okazalo się że nie chca małżeństw gejowskichGacek pisze:A ja jednak patrzę z nadzieją na młode pokolenie- zwiedzaja świat, oswajają się z tematem i mają zupełnie inne podejście niż taki rafalzag, rosa, premo czy reszta pseudochrześcijańskiej pszenno-buraczanej Polski.BJ.2052 pisze:A mentalność społeczeństwa zmienia się przez lata. I jak czytam posty niektórych - w Polsce znacząco nie zmieni się jeszcze długo.
-
prosper5250
Info za TVN24 sprzed 2-3 lat.jasiu pisze:prosper5250 napisał/a:
W niektórych regionach w Hiszpanii (państwa katolickiego ja wiadomo), jest na to oficjalne przyzwolenie Kościoła.
nie wydaje mi się. Natomiast "rząd dusz" to Kościół w Hiszpanii miał daaawno temu.
- MeWa
- Cukiereczek
owszem, ale wpierw w takim razie należałoby takie społeczeństwo "wyleczyć", a nie wpierw skazywać dziecko na niezawinione z jego strony kpiny... W tę stronę chyba działać to powinno, a nie na odwrót.florekf pisze:Jest, ale pokazuje, że problem nie tkwi w adopcji tylko w społeczeństwie. I tych ludzi trzeba przysłowiowo "leczyć"BJ.2052 pisze:czy to nie jest argument przeciwko?
To jest moim zdaniem mimo wszystko istotny argument na obecne czasy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo konkubinat można dość prosto zalegalizować w postaci ślubu cywilnego.SP45-166 pisze: Konkubinat damsko-męski czy inaczej dwupłciowy ma podobne co i wy problemy. I nikt nie organizuje parad równości konkubinatu do zwykłej rodziny z zawartym małżeństwem z tej okazji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No... nie zawszeGlonojad pisze:Bo konkubinat można dość prosto zalegalizować w postaci ślubu cywilnego.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No jak ktoś chce mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko, to w interesie państwa nie koniecznie leży ułatwianie mu tegoMisiekK pisze:No... nie zawszeGlonojad pisze:Bo konkubinat można dość prosto zalegalizować w postaci ślubu cywilnego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niestety, w naszym "kochanym" kraju jak dziecko nie jest ochrzczone, to w sporej części szkół uznawane jest za - co najmniej - gorsze.BJ.2052 pisze:Nie no, proszę. Postaw się na miejscu takiego dziecka, które w wieku przykładowo 14 lat rozmawia sobie z kolegami i koleżankami o rodzicach i co ma powiedzieć? Moja mama nazywa się Jacek, a tata Michał? A może niech powie, że nie ma mamusi, tylko dwóch tatusiów? Chyba potrafisz sobie wyobrazić, że takie dziecko nie miałoby życia w środowisku.
Nie tylko homoseksualistów, ale to już inny wątek...BJ.2052 pisze:Tylko właśnie Kościół krzywdzi homoseksualistów naciskając na władze, aby przypadkiem czegoś nie zalegalizowały bez zgody Kościoła.
Jest to dyskryminacja, ale nie tyle finansowa, co prawno-fiskalna. A dziedziczenie jest nie tylko z rodziców na dzieci, tak ku ścisłości.Gacek pisze:Czy tYLKO z tego faktu, ze Pan kocha Pana a nie Pania i chce aby dziedziczył on ma pozostawać w ostatniej grupie spadkowej? Oczywiście można sporządzić testament- dlaczego jednak ma się płacic tak jak za spadek po obcej osobie (40%)? Czy to nie dyskryminacja- w tym wypadku finansowa?
No, formalizacja moim zdaniem powinna mieć takie same prawa i procedury jak ślub cywilny. Za wyłączeniem adopcji dzieci, bo do tego nasze społeczeństwo nie dojrzało i jeszcze długo nie dojrzeje. No i jednak mam mieszane uczucia względem takich praktyk.BJ.2052 pisze:I tu się zgadzam - do tego prawo powinni mieć. Jednak tylko na zasadzie papierkowego sformalizowania, a nie żadnego ślubu.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Od tego, by społeczeństwo dojrzało, powinny być media. Nie chodzi mi o to, żeby promowały adopcje przez gejów, tylko jak to już ktoś wspomniał, żeby w ogóle pokazywały ich jako ludzi. Widzieliście w jakimś polskim serialu bohatera-geja?Wolfchen pisze:Za wyłączeniem adopcji dzieci, bo do tego nasze społeczeństwo nie dojrzało i jeszcze długo nie dojrzeje.
Na Litwie wprowadzili już "przepisy", które stawiają Litwinów na dosyć marnym poziomie. Moim zdaniem nie tylko media powinny się zaangażować, ale przede wszystkim nacisz trzeba włożyć w naukę w szkołach. Po pierwsze postawić na edukację seksualną, a po drugie nie pokazywać homoseksualizmu jako piętna, tylko jako coś normalnego, tak jak normalnym jest różny kolor skóry.jasiu pisze:Od tego, by społeczeństwo dojrzało, powinny być media.
A na chwilę obecną jedyna edukacja seksualna w systemie oświaty, to... katecheza w klasach maturalnych. I mówię to całkiem serio. No, pomińmy wątpliwą jakość...
Negatywnego i owszem.jasiu pisze:Widzieliście w jakimś polskim serialu bohatera-geja?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Co do Szamotowego "łał... co za przejaw tolerancji"
A propos tejże tolerancji: Dlaczego wstydzić się tego że jest się czarnym, dlaczego wstydzić się tego że jest się homoseksualistą. Tu się nie ma czego wstydzić.... Ale nie ma tez co popadać w euforię. Jesteśmy kim jesteśmy i nie ma potrzeby wychodzenia na ulicę w celu wykrzyczenia tego całemu światu. Odpowiednie lobby i stowarzyszenia gejowskie i lesbijskie mogą przecież wywierać naciski na rządzących. Pytanie tylko czemu zamiast wybrać metody zbierania podpisów pod projektami ustaw i happeningów w normalnych codziennych ubraniach, z hasłami pod sejmem, zakładają nieprzyzwoite ciuszki i wypinając się jadą przez miasto w swej "bieliźnie". To tak jak ja walcząc razem ze swoją dziewczyną o nasze jakieś tam prawa do np. możliwości darmowego dostępu do tabletek antykoncepcyjnych nakazał jej ubrać się w kuszącą seksi bieliznę a sam stanąłbym w samych gaciach i udając ruchy kopulacyjne jechał przez miasto.
Zastanówcie się panowie geje nad swym zachowaniem, bo sami sobie robicie szkodę , działając w sumie w słusznej sprawie (bo co komu do tego że chcecie być we dwóch razem, zalegalizować to, i móc po sobie np dziedziczyć...). Ale nie- lepiej się pokazać jako rozwydrzona grupa hałaśliwych i kolorowych wariatów wypinających dupę w kierunku przechodniów. Współczuję PiaRowców którzy wam taką chorą strategię wymyślili... Podobna obscena powinna już dawno być zabroniona prawnie
A propos tejże tolerancji: Dlaczego wstydzić się tego że jest się czarnym, dlaczego wstydzić się tego że jest się homoseksualistą. Tu się nie ma czego wstydzić.... Ale nie ma tez co popadać w euforię. Jesteśmy kim jesteśmy i nie ma potrzeby wychodzenia na ulicę w celu wykrzyczenia tego całemu światu. Odpowiednie lobby i stowarzyszenia gejowskie i lesbijskie mogą przecież wywierać naciski na rządzących. Pytanie tylko czemu zamiast wybrać metody zbierania podpisów pod projektami ustaw i happeningów w normalnych codziennych ubraniach, z hasłami pod sejmem, zakładają nieprzyzwoite ciuszki i wypinając się jadą przez miasto w swej "bieliźnie". To tak jak ja walcząc razem ze swoją dziewczyną o nasze jakieś tam prawa do np. możliwości darmowego dostępu do tabletek antykoncepcyjnych nakazał jej ubrać się w kuszącą seksi bieliznę a sam stanąłbym w samych gaciach i udając ruchy kopulacyjne jechał przez miasto.
Zastanówcie się panowie geje nad swym zachowaniem, bo sami sobie robicie szkodę , działając w sumie w słusznej sprawie (bo co komu do tego że chcecie być we dwóch razem, zalegalizować to, i móc po sobie np dziedziczyć...). Ale nie- lepiej się pokazać jako rozwydrzona grupa hałaśliwych i kolorowych wariatów wypinających dupę w kierunku przechodniów. Współczuję PiaRowców którzy wam taką chorą strategię wymyślili... Podobna obscena powinna już dawno być zabroniona prawnie
Pogrążacie się coraz bardziej!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Piszesz to do Naczelnej Ogólnoświatowej Rady Gejów, czy gdzie? Wyobraź sobie, że ja się z tobą w pewnych aspektach tej wypowiedzi zgadzam, co nie zmienia faktu, że twój apel jest wielką i zupełnie nieuzasadnioną generalizacją. Jaki procent gejów w tym uczestniczy? To jakaś reprezentacja w ogóle? Każdy walczy, jak uważa za słuszne.SP45-166 pisze:Zastanówcie się panowie geje nad swym zachowaniem, bo sami sobie robicie szkodę , działając w sumie w słusznej sprawie (bo co komu do tego że chcecie być we dwóch razem, zalegalizować to, i móc po sobie np dziedziczyć...). Ale nie- lepiej się pokazać jako rozwydrzona grupa hałaśliwych i kolorowych wariatów wypinających dupę w kierunku przechodniów.
Jak patrzę w telewizor lub na witryny kiosków, to stwierdzam, że i tym względzie wypadałoby zacząć od heteryków.SP45-166 pisze:Podobna obscena powinna już dawno być zabroniona prawnie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow