[Kolej] Pochwały i nagany
Moderator: JacekM
- a/p TALENT
Kuriozalny skład pośpiesznego Niemen do Lublina 11.06.2009 r. - jedynka i dwie dwójki
-w efekcie mnóstwo pasażerów na peronie na Wschodnim bez szans na wejście do tego mini składu. Dobrze, że kierownik pociągu przytomnie ściągnął dodatkową dwójkę. Rezultat ok. 20 minut opóźnienia.
-w efekcie mnóstwo pasażerów na peronie na Wschodnim bez szans na wejście do tego mini składu. Dobrze, że kierownik pociągu przytomnie ściągnął dodatkową dwójkę. Rezultat ok. 20 minut opóźnienia.
Idiokracja nas otacza
Wciąż bywa to potrzebne. Szczególnie w weekendy. Do takiego Białegostoku też czasem lepiej wsiadać na Centrlanym. Ech... to i tak nie te czasy, kiedy jeździło się na zachodni, bo na centralnym ludzie oknami wchodzili... Miałem kilka takich podróży.Nie wiem czy w kierunku wschodnim taka zabawa jest potrzebna.
To standardowy skład tego pociągu, a PKP IC nie potrafi wzmocnień na pośpiesznych w dni szczytowe. Generalnie na linii lubelskiej funkcjonuje kilka pociągów permanentnie przepełnionych. Najpierw myślałem, że to jakaś ogólnopolska akcja cięcia kosztów, ale ostatnio przejechałem się kilkoma pociągami, gdzie miałem "prywatny wagon" (np. Mamry w składzie 7B+A) i doszedłem do wniosku że to jednak tylko mojej linii ktoś nie lubi.a/p TALENT pisze:Kuriozalny skład pośpiesznego Niemen do Lublina 11.06.2009 r. - jedynka i dwie dwójki
Kiedy 15 stycznia pisałem o zbitej szybie wyświetlacza LCD w ER75-007... "pewnie pojeździ jeszcze tak trochę"... nie sądziłem, że to trochę potrwa 6 miesięcy. Dalej jeździ tak samo zbity, jak był. Drogie KM - nie pokazujcie, że nawet w monitorowanym pojeździe "można wam skoczyć".
-
podrozny113
Pochwała dla pani kierownik z pociągu 8039 (Warszawa-Siedlce, 9 lipca) za zainteresowanie się poczynaniami pijanego pasażera, którego przekleństwa i rozlane piwo dały się we znaki innym podróżnym. Gdy dowiedział się od pani kierownik, że jego zachowanie jest rejestrowane przez kamery przestał głośno przeklinać i usiłował pozbierać opakowania po piwie. W Siedlcach na peronie widziałem patrol SOKu ale pijany jegomość chyba dał radę opuścić pociąg na wcześniejszym przystanku.
-
kebe
Też się spotkałem z taką reakcją kierownika jakiś czas temu w tym miejscu.kebe pisze:Pochwała dla kierownika KM603 za przejście przez cały skład tuż po zatrzymaniu przed rozjazdami w Legionowie i poinformowaniu, że lepiej iść piechotą niż czekać 20 min.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
kebe
Zmieniłem. Przepraszam uzyłem skrótu myślowego... Oczywiście nie było nawoływania do wysiadania, ale informacja została wykorzystana przez sporą liczbę osób.fidzio pisze:Właśnie.. lepiej zmień post bo ktoś Ci pomógł... a ty mu zaszkodzisz...rufio198 pisze: Ale jeżeli o tym samym i nie ma tam peronu - to raczej publicznie nie pisałbym że ,, lepiej iść piechotą...''