Plac Defilad i okolice - plany na przyszĹoĹÄ
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Tak wyglądaja skutki pobłazania poprzednim "demonstracjom"
Zamiast przykładnie karac to u nas ci co wywoluja burdy dostają to co chcą (np górnicy)i nie ponosza żadnej odpowiedzialności a ci co siedza cicho nic nie dostają.
Skoro władze nauczyły ludzi że kto glośniejszy ten więcej dostanie to nie ma się co dziwic że mamy teraz tego efekty.
Zamiast przykładnie karac to u nas ci co wywoluja burdy dostają to co chcą (np górnicy)i nie ponosza żadnej odpowiedzialności a ci co siedza cicho nic nie dostają.
Skoro władze nauczyły ludzi że kto glośniejszy ten więcej dostanie to nie ma się co dziwic że mamy teraz tego efekty.
-
Domino2001
Wy się jeszcze dziwicie, że ludzie mają prawo gdzieś? Przykład idzie z góry.I jeszcze jedna złota myśl rzecznika partii PRAWO i Sprawiedliwość: - To nie jest łamanie prawa. Łamanie prawa jest wtedy, gdy właściciel terenu żąda jego opuszczenia.
EDIT: Żeby nie było, że sobie to wymyśliłem.
Źródło wypowiedzi rzecznika
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
Frencher pisze:Policja została za późno dopuszczona do akcji. Teraz sytuacja to już się kwalifikuje do ściągnięcia posiłków z Mazowsza (co już zresztą powoli następuje).
Właśnie przez Marki przejechała cała kawalkada policyjna w kierunku Warszawy.
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 16:51 ]
Ps. Ciekawi mnie dlaczego nie ruszono oddziałów żandarmerii wojskowej. Oni też są przeszkoleni do reagowania w takich sytuacjach, i mogli by się przydać.
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 16:51 ]
Ps. Ciekawi mnie dlaczego nie ruszono oddziałów żandarmerii wojskowej. Oni też są przeszkoleni do reagowania w takich sytuacjach, i mogli by się przydać.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
W TVN W-wa prezes kupców przedstawiał wersję, że kupcy czekali na komornika z delegacją, otwartymi ramionami... A arogancka ochrona Zubrzyckiego i policja najechała na nich niczym walec... Jednocześnie z obydwu stron (ochrona i kupcy) jest żenujące, że mimo iż widać jak obydwie strony używają gazu pieprzowego jednocześnie zaprzeczają...
Na początku kupcy z KDT chcieli by Policja przyjechała z pomocą (Którą obrzucali jajkami i pomidorami podczas manifestacji), a jak już przyjechali to nie kwapili się by ich wpuścić z pomocą
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 17:59 ]
Właśnie przed momentem słyszałem jak przez Niepodległości przejeżdżała dosyć spora kolumna pojazdów na sygnałach, trwało to dobre trzy minuty
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 17:59 ]
Właśnie przed momentem słyszałem jak przez Niepodległości przejeżdżała dosyć spora kolumna pojazdów na sygnałach, trwało to dobre trzy minuty
Trwa wymiana policjantów - przyjezdni zastępują tych co byli na miejscu od kilku godzin. Ale wymiana nie oznacza że policjanci idą do domów - to zwykła przerwa, i pozostają w stanie gotowości.Flash8222 pisze:Właśnie przed momentem słyszałem jak przez Niepodległości przejeżdżała dosyć spora kolumna pojazdów na sygnałach, trwało to dobre trzy minuty
Mnie zaciekawiła postawa kupców - krzyczą że ich pobito, ale jak rzucali w strażniczkę miejską ubraną w zwykły mundur pustą gaśnica a potem betonową płytą w wyniku czego trafiła do szpitala to już przemoc nie była, bo oni się bronili
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
A nie, jednak się pomyliłem to ochrona szturmowała KDT w pierwszej kolejności co zdaniem części dziennikarzy było przekroczeniem uprawnień ochrony.
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 19:58 ]
Skoro ochrona wchodząc do środka KDT wystrzeliła w twarz ludziom gaz to później nie ma co się dziwić , że strażniczka oberwała.
Jak widać w TVN Warszawa ochrona była agresywna nawet w stosunku do repotrerów telewizyjnych
Nie ma co się dziwić, że doszło do regularnej bijatyki.
[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 19:58 ]
Agresja rodzi agresję!Frencher pisze:Mnie zaciekawiła postawa kupców - krzyczą że ich pobito, ale jak rzucali w strażniczkę miejską ubraną w zwykły mundur pustą gaśnica a potem betonową płytą w wyniku czego trafiła do szpitala to już przemoc nie była, bo oni się bronili
Skoro ochrona wchodząc do środka KDT wystrzeliła w twarz ludziom gaz to później nie ma co się dziwić , że strażniczka oberwała.
Jak widać w TVN Warszawa ochrona była agresywna nawet w stosunku do repotrerów telewizyjnych
- Bastian
- Sułtan Maroka
A według ciebie komornik ma grzecznie zapukać, a po usłyszeniu "wynocha" odpowiedzieć "a to przepraszam" i grzecznie odjechać?

Gdybym jak tak ochoczo wpuszczał komornika z nakazem, to bym się ani trochę nie dziwił, gdyby jego ludzie weszli do mnie wraz z drzwiami.
Gdybym jak tak ochoczo wpuszczał komornika z nakazem, to bym się ani trochę nie dziwił, gdyby jego ludzie weszli do mnie wraz z drzwiami.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow