O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Mam na myśli choćby turystyczne, bo na tych głównie jeździłem. Jak dla mnie, to znacznie zdrożały.
A warunki przejazdu się pogorszyły przez zmniejszenie ilości wagonów w niektórych składach, a także ograniczonym kursowaniu innych.
A warunki przejazdu się pogorszyły przez zmniejszenie ilości wagonów w niektórych składach, a także ograniczonym kursowaniu innych.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A autobusem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, ale intryguje mnie ten wątek "niesamowitej atrakcyjności alternatywy autobusowej" 
PS: Na Zachodzie widuje się autobusy z bagażnikami rowerowymi.
PS: Na Zachodzie widuje się autobusy z bagażnikami rowerowymi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Właśnie rozstrzygnęli przetarg na przyzwoitą ilość rewizji (wzięła Pesa z Mińskiem i chyba Opole). Ale to też kropla w morzu potrzeb raczej... Mimo, że rewizji jakoś ponad 100 bodaj, to trzeba kupować nowe. I te 17 od FPS to też mało. Nie wiem czy nie czas na piętrusy nowe (oczywiście z mniejszą ilością siedzeń niż w KM: usunięcie skrajnych siedzeń na obu pokładach pozwoli na lekkie rozsunięcie siedzeń i wstawienie dodatkowych koszy na bagaż na przykład).fik pisze:Ciekawy fakt #1: liczba NR wagonów przejętych przez PKP IC od PKP PR wykonanych w okresie 1.12.08 - 1.07.09: 0.
- humptyangel
- Kontakt:
Chociażby tak, że w pociągu do Białegostoku oparłem się o stolik pod oknem, ale długo się nie poopierałem, bo ów stolik upadł na moje kolanaGlonojad pisze:Jak się pogorszyły warunki przejazdu?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poprzedni prezes IC coś mówił o zakupie piętrusów do TLK.
- Petroniusz
Ponadto nie można wykupić biletu na rower do biletu podróżnika. To jest paranoją. W kasie nie można kupić, bo jest zakaz, ale można kupić u konduktora za 16 zł (z ceną manipulacyjną, bo jest kasa na stacji)
nie mówiąc o tym, że nie ma RegioKarnetu na pośpieszne i innych biletów sieciowych, wieloprzejazdowych. Bilet podróżnika obowiązuje tylko na pośpieszne, co nie kest wystarczającą ofertą.
od grudnia również pozmieniały się godziny przyjazdów do warszawy, wszytskie wieczorne o godzinę wcześniej (SUDETY, OLEŃKA, KOPERNIK).
nie mówiąc o tym, że nie ma RegioKarnetu na pośpieszne i innych biletów sieciowych, wieloprzejazdowych. Bilet podróżnika obowiązuje tylko na pośpieszne, co nie kest wystarczającą ofertą.
od grudnia również pozmieniały się godziny przyjazdów do warszawy, wszytskie wieczorne o godzinę wcześniej (SUDETY, OLEŃKA, KOPERNIK).
To już raczej przez to, że jest remont szlaku na Gdynię...jasiu pisze:a to fakt, z kolei wakacyjne rzeźnie też mocno udziwnili, np. Kołobrzeg-Kielce przyjeżdża do Kielc po 12!
Nie paranoja, tylko PIC w pigułce...patryk148 pisze:Ponadto nie można wykupić biletu na rower do biletu podróżnika. To jest paranoją. W kasie nie można kupić, bo jest zakaz, ale można kupić u konduktora za 16 zł (z ceną manipulacyjną, bo jest kasa na stacji)
Właśnie, słowo kluczowe: poprzedni.Glonojad pisze:Poprzedni prezes IC coś mówił o zakupie piętrusów do TLK.
PS. Nie zdziwiłbym się, jakby po remoncie tunelu dalekobieżnego okazało się, że i on jest za niski na piętrusy...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43