(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"ponad 70 osób" w Neoplanie to "całkowite zapełnienie"? Wot, ciekawostka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A także i milijon.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak, całkowite.Glonojad pisze:"ponad 70 osób" w Neoplanie to "całkowite zapełnienie"? Wot, ciekawostka.
Nie wiem dokladnie ile ale zakladam że jest 30 miejsc siedzacych i ponad drugie tyle osob stoi. Wybacz ale w tłoku nie da się dokładnie policzyc ilości osob, i nie było to moim zamiarem. Wiem że autobus był calkowicie zapelniony i były kłopoty z wejściem do środka a czy było to 70/90 czy 250 osob nie ma żadnego znaczenia, autobus był pełen.
A wystarczyło poszukać, np. na Przegubowcu:Rosa pisze:Nie wiem dokladnie ile ale zakladam że jest 30 miejsc siedzacych i ponad drugie tyle osob stoi.
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/opisn4020.htm
Ilość miejsc: 149-166, w tym siedzących: 35-42.
[ Dodano: |20 Sie 2009|, 2009 07:46 ]
Jaką część powierzchni stojącej zajmowały wózki z zakupami?Rosa pisze:Wiem że autobus był calkowicie zapelniony i były kłopoty z wejściem do środka
Skoro linia BYWA zapełniona to mówienie że jest do kasacji jako nr 1 jest nieporozumieniem.
Ci co wtedy wsiadali na Wolumenie w to 184 nigdzie by tą cudowną piątką nie pojechali i mieli zamiaru nią jechać.
Oficjalne pomiary
Jak z jednej strony widzę tzw oficjalne pomiary z drugiej mam przed soba autobus to ja wole wierzyć własnym oczom.
Tak, mój pomiar był jednostkowy bo znalazłem się na tym przystanku przez przypadek (chciałem jechac 103 ze Starych Bielan ale przegapiłem stację) ale dokładnie to samo można napisac o tzw pomiarze oficjalnym z poczatku kwietnia między godziną 7:20 a 7:57
Ci co wtedy wsiadali na Wolumenie w to 184 nigdzie by tą cudowną piątką nie pojechali i mieli zamiaru nią jechać.
Oficjalne pomiary
Jak z jednej strony widzę tzw oficjalne pomiary z drugiej mam przed soba autobus to ja wole wierzyć własnym oczom.
Tak, mój pomiar był jednostkowy bo znalazłem się na tym przystanku przez przypadek (chciałem jechac 103 ze Starych Bielan ale przegapiłem stację) ale dokładnie to samo można napisac o tzw pomiarze oficjalnym z poczatku kwietnia między godziną 7:20 a 7:57
- Bastian
- Sułtan Maroka
ZTM zadeklarował ograniczenie z 5 do 10 minut oraz nieprowadzenie tym skrętem żadnych kursów technicznych (zjazdy itp.). O niczym więcej nie wiem. Wiem natomiast, że HGW obiecywała przywrócenie 4. A pamiętaj też, że po rozkopaniu Targowej nie dojedziesz na Wileniak ani 21, ani 25.Glonojad pisze:Pomijam fakt, że dyr. Ruta ponoć dyr. Galasowi wielokrotnie obiecywał wycofanie "4"
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
10 do DWC jest niepotrzebna, a 19 do DWC jest niezbędna?BJ pisze:wstawiając 10, która tu jest zwyczajnie niepotrzebna
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow