No, omijającą dwa z trzech ZP na osiedlu.mariow pisze:przy okazji jesli tak bedzie to Szczesliwice zyskają świetną dowozówkę do tramów
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
owszem, acz dla mnie fetyszyzuje się te przystanki. z Urbanistów jest b. blisko do tramów na Grójeckiej; z Opaczewskiej może trochę dalej ale wydaje mi się że w zasięgu. dla porównania spójrz na BW1920. nie ma tam przystanku przy Białobrzeskiej tylko dopiero przy Szczesliwickiej.fik pisze:No, omijającą dwa z trzech ZP na osiedlu.mariow pisze:przy okazji jesli tak bedzie to Szczesliwice zyskają świetną dowozówkę do tramów
a dla bardzo potrzebujących zostanie 150. i proszę mi nie mówic że nie dowiezie z Opaczewskiej do Hali Banacha bo to już wybitnie jest w strefie dojscia
PURA VIDA!
do Opaczewskiej tez dojść trzeba
naprawdę nie każdy kawałeczek osiedla musi mieć autobusy "pod nosem". czy każdy blok Szczesliwic musi miec dojazd do Hali Banacha?
i tobie się naprawdę dziwię że akurat w tym przypadku tak bardzo bronisz tej króciutkiej relacji. w odniesieniu do innych rejonów miasta nie zachowujesz się w ten sposób.
naprawdę nie każdy kawałeczek osiedla musi mieć autobusy "pod nosem". czy każdy blok Szczesliwic musi miec dojazd do Hali Banacha?
i tobie się naprawdę dziwię że akurat w tym przypadku tak bardzo bronisz tej króciutkiej relacji. w odniesieniu do innych rejonów miasta nie zachowujesz się w ten sposób.
PURA VIDA!
Ja o komunikacji na ochocie mam odmienne zdanie. Ostatnio mieszkam przy bialobrzeskiej na wysokosci barskiej. A prace mam na banacha przy pasterua. Sprawdzilem trzy wariantyfik pisze:Oba te przystanki obsługują bardziej rejony na zachód od Białobrzeskiej (Piotrkowska, Dobosza, Trzech Budrysów). I nie wydaje mi się, aby z Piotrkowskiej do Hali Banacha była jakaś akceptowalna strefa dojścia.
I podejsc 100-200 metrow do 172 na szczesliwickiej i pojechac do banacha. Jak sprawdze rozklad to zajmuje mi cala podroz od 10 do 15 minut w zaleznosci od korkow. A jak nie mam czasu sprawdzac rozkladu to okolo 20 minut.
II Pojechac samochodem wtedy cala podroz zajmuje mi tez okolo 10 minut, zalezy jak dlugo szukam miejsca do zaparkowania i czy da sie przejechac przez skrzyzowanie walwskiej z gorjecka.
III Poprostu pojsc zwyklym tempem 20 minut spieszac sie kilka minut krocej.
Patrzac na czas i cene zdecydowanie wybieram spacer. I doskonale wiem ze zadna zmiana w komunikacji mnie do niej nie zacheci. Bo zysk czasowy moze byc minimalny.
A co to za nowe mozliwosci wprowadzi to 186 po trasie obecnego 414?
157 i 512 przypadkiem do tramwajow ze szczesliwic przez dickensa nie jezdza?
414 wyslalbym np. na... goclaw przez TL
Z polknieciem 411 oczywiscie, a milosna niech sie wozi swoim 502 co pol h.
O ile bylby buspas oczywiscie.
Bo na sklejenie z 504 nie ma raczej szans.
157 i 512 przypadkiem do tramwajow ze szczesliwic przez dickensa nie jezdza?
O ile bylby buspas oczywiscie.
Bo na sklejenie z 504 nie ma raczej szans.
Nawet nie żartuj w ten sposób bo jeszcze ktoś z ZTMu to weźmie na poważnie.ness pisze:ezdza?
Dla niezorientowanych przypominam doświadczenie z 410 które dobitnie pokazało że połaczenie Gocław-Politechnika musi być realizowane przez przystanki na Waryńskiego.
Jak jedziesz Pawińskiego - Dickensa??reserved pisze:Ale sekundo... ulicami Dickensa - Grójecka? A ciąg Białobrzeskiej? Myślisz, że stanie w korku na Grójeckiej przed skrętem w lewo to coś przyjemnego?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
wellRosa pisze:Nawet nie żartuj w ten sposób bo jeszcze ktoś z ZTMu to weźmie na poważnie.ness pisze: 414 wyslalbym np. na... goclaw przez TL
Dla niezorientowanych przypominam doświadczenie z 410 które dobitnie pokazało że połaczenie Gocław-Politechnika musi być realizowane przez przystanki na Waryńskiego.
To tak nie do konca zartem bylo
Imho z buspasem na TL w takiej relacji napewno nie sprawowalaby sie taka linia gorzej od obecnego 411 w ktorym powiedzmy sobie szczerze szalu nie ma, pomimo ze smiga z warynskiego. Imho zapelnienie jak w 405 kiedys jak nie nizsze nawet.
Odciazenie dla osemek.
Jakas podkladka do wykoszenia 167 z wawelskiej.
Dojazd z prymasa na kampus zamiast 136 ktore sobie powedruje na Rakowiec.
czas przelotu akceptowalny.
Imo 65-70 min rozkladowo (obecnie podgrodzie bitwy jest 35).
Tyle ze trasa, na mape patrzac, dosc fantazyjna
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przede wszystkim obciążona Grotem, Prymasem i Bitwą Warszawską.ness pisze:Tyle ze trasa, na mape patrzac, dosc fantazyjna
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przypominam, że temat wątku dotyczy Tarchomina i Nowodworów. Dyskusję nt obsługi innych dzielnic proszę kontynuować we właściwych wątkach.
- tarantula01
- Kontakt:
A może by tak ZTM raczył poinformować o planach także Urząd Dzielnicy Białołęka? Bo urząd, jak do tej pory został tylko poinformowany telefonicznie przez mieszkańców.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jeszcze nie ma oficjalnego komunikatu w sprawie 186/404.tarantula01 pisze:A może by tak ZTM raczył poinformować o planach także Urząd Dzielnicy Białołęka?
BTW Osobiście nie uważam to za konieczne. Jak widać na przykładzie Wawra nie kończy się to pozytywnie. Metoda faktów dokonanych jest tu lepsza.