Quo vadis, MZA?
MZA pozbywa się majątku - drugi placyk Redutowej idzie pod młotek:
http://www.mza.waw.pl/logistyka/5900916 ... szenie.pdf
Ciekawe, jak przełoży się to na możliwości przewozowe Redutowej.
Z drugiej strony działka jest własnością MZA i te kilkadzieisąt pozyskanych baniek możnaby przeznaczyć np. na planowną modernizację Kleszczowej, która przystosowałaby ją wreszcie do przyjmowania 18-metrowych wozów.
http://www.mza.waw.pl/logistyka/5900916 ... szenie.pdf
Ciekawe, jak przełoży się to na możliwości przewozowe Redutowej.
Z drugiej strony działka jest własnością MZA i te kilkadzieisąt pozyskanych baniek możnaby przeznaczyć np. na planowną modernizację Kleszczowej, która przystosowałaby ją wreszcie do przyjmowania 18-metrowych wozów.
Szroty zalegające ten teren już pokasowali?alojzy pisze:MZA pozbywa się majątku - drugi placyk Redutowej idzie pod młotek:
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ooooo, może by go TW na filię R-1 kupiło? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Też je się pokasuje - tylko ITD lepiej je obejrzy....Aleksander2634 pisze:No nie do końca.... nadal parkują tam wozy liniowe...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A tak właściwie, to co tam można wybudować? Nie ma MPZP, więc decyduje sąsiedztwo... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Stoją jeszcze dwie sztuki 2092 i o ile się nie mylę 2961 , oraz kilka sztuk Jelczy przegubowych które nie są na chodzie.MisiekK pisze:Szroty zalegające ten teren już pokasowali?
[ Dodano: |22 Sie 2009|, 2009 10:31 ]
Jeżeli miały bo zostać tylko te wozy którymi da się jeździć bezproblemowo to miejsca starczy , ale doliczając te które warsztat wystawia do jazdy jako " sprawne" to będzie problem i to duży z pomieszczeniem tych wozów. Chyba że znów będą przerzuty. Z drugiej strony ilość wozów w MZA będzie maleć , bo przy tych strukturach organizacyjnych tej firmy , to nie wygra ona z ajentami żadnego przetargu na obsługę linii i będzie potrzebowała coraz mniej wozów dla realizacji swoich zadań.Kozik pisze:To już od dawna było wiadome, ale dzięki na info. Ciekawe, czy wszystkie należące do Redutowej autobusy zmieszczą się na głównym jej placu?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety, związkowcy z MZA wywalczyli sobie bardzo, bardzo powolne wygaszanie pracy przewozowej w MZA. W związku z rozwojem sieci tramwajowej i metra ograniczona zostanie praca przewozowa... ajentów (!).
Słynny podział 75% do 25% na korzyść MZA?Glonojad pisze:Niestety, związkowcy z MZA wywalczyli sobie bardzo, bardzo powolne wygaszanie pracy przewozowej w MZA. W związku z rozwojem sieci tramwajowej i metra ograniczona zostanie praca przewozowa... ajentów (!).
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tego, co słyszę (nieogłaszanie przetargów po wygaśnięciu części obecnych pul ajentów i spadek MZA o 0,8% rocznie), to ta proporcja przechyli się jeszcze bardziej na korzyść MZA.
A po wyborach mówiono "50% MZA, 50% ajenci"...
A po wyborach mówiono "50% MZA, 50% ajenci"...