Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej

Moderator: Wiliam

Czy układ komunikacyjny powinien się zmieniać?

Tak, jest jeszcze wiele do zrobienia.
111
88%
Nie, jest taki, jaki powinien być.
15
12%

Liczba głosów: 126

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 27 sie 2009, 22:08

do "EMU 6011":
a to normalne.
był czas, że 151 kursowało co 30 minut.
dla poprawy swojego wizerunku ZTM zwiększył częstotliwość jej kursowania.
wszystko zależnie od potrzeb tej instytucji.
jest to dowód na to, że zmiany w komunikacji następują i będa następować.
.

EMU 6011

Post autor: EMU 6011 » 27 sie 2009, 22:15

I o to chodzi, a potem się dziwią, że nikt biedaków nie chce pochwalić.
Kolega dobrze się czuje? Kto mówił, że 504 na obecnej trasie jest złą linią? Jaki bałagan? Chyba właśnie pokaz zdrowego rozsądku...
kolega zapomniał, że 504 przez pewien czas była zlikwidowana. Dopiero po ostrym sporze z Ursynowem wróciła. A zanim autobusy 504pojechały Żwirkami i Marynarską prawie trafiły na Poleczki
Jeden lud! Jeden wawkom! Jeden MeWa!

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 27 sie 2009, 22:17

bez przesady.
jak to "nikt" ?
sami się chwalą zarażając tym "miłośników" i to jest wystarczające.
:smile:
.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 27 sie 2009, 22:21

EMU 6011 pisze: kolega zapomniał, że 504 przez pewien czas była zlikwidowana.
Tak, w 1995.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

EMU 6011

Post autor: EMU 6011 » 27 sie 2009, 22:23

O przepraszam. Nie pomyślałem. Spojrzałem na rozkład 520 i krew mnie zalała. Przecież cały czas Wawrowi wmawiano, że jak zabierze się złym Bielanom 520 to linia będzie kursować częściej. O naiwni. W godzinach szczytu nie ma poprawy. Oddawać złodzieje Bielanom ich linię. Ta linia kursowała co 8 minut bez łaski i bez szczucia jednych na drugich.

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 27 sie 2009, 22:26

podobnie ze 106.
skutkiem odpowiednio sreparowanej propagandy niektórzy (nawet tutejsi wawkomowicze) sądzili, ze po skróceniu do Chomiczówki linia ta będzie miała większą czestotliwość.
o,naiwni.
spójrzcie na rozkłady 106-tki przed i po zmianie.
.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 sie 2009, 22:27

Już to było tłumaczone. 422.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 27 sie 2009, 22:28

co ma 106 do 422 ?
.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 sie 2009, 22:29

To było do sprawy 520. Jak pisałem swojego posta, to Twojego jeszcze nie było.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

EMU 6011

Post autor: EMU 6011 » 27 sie 2009, 22:30

Kręcisz. Kiedyś 522, najpierw sama, później razem z 410 (III 1995) jeździła co 8 minut, a 155 co 8 - 10 minut. A 131 również było co 8 minut. Nikt nie wmawiał ludziom że jest dobrze i będzie lepiej, nikt nie szczuł jednych na drugich.

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 27 sie 2009, 22:33

EMU 6011
masz słuszność.
ale ja spadam.
idę w kimono.
pozdro.
.

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 27 sie 2009, 22:50

Bastian pisze:Węzły trzeba poprawiać, to jasne. A poza tym?
O ile popieram was w wiekszosci (choc nie wszystkich, bo o szczegolach mozna dyskutowac), to uwazam ze zmiany sa robione od tylu, od zlej strony. Najpierw trzeba wydac gotowke na poprawe wezlow, tak aby przesiadki naprawde sie oplacaly, a potem dopiero dostosowac do tego uklad komunikacyjny. Czesc infrastruktury jest poza obszarem ZTM, ale juz nowe czy remonty petli to juz wasza dzialka, i tutaj popelniane sa bledy, np. Wilanowska, Marymont itd.

Czytac sie komentarzy nie ktorych nie da. Naprawde ZTMowcy tu piszace maja anielska cierpliwosc zeby odpowiadac i pisac tutaj, bo szczerze mowiac ja bym byl juz zmeczony, po tym jak milion razy sie tlumaczy wafelkomowiczom tajniki dzialania kompleksowego przedsiewziecia jakim jest KM, a tylko mala grupa czyta ze zrozumieniem i mysli.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 27 sie 2009, 23:03

Santos pisze:LOL. Linia jest nie opłacalna, więc po co takiego chwasta hodować. :bredzisz: A jeżeli mieszkańcy Tarchomina/Nowodworów są zbyt wygodni, by móc się przesiadać to już chyba tylko i wyłącznie ich problem O-)
Jako mieszkaniec Nowodworów mówię, że płakać po 510 zbyt wielu nie będzie. Linia jest do szybkiego wyciachania.
EMU 6011 pisze:O przepraszam. Nie pomyślałem. Spojrzałem na rozkład 520 i krew mnie zalała. Przecież cały czas Wawrowi wmawiano, że jak zabierze się złym Bielanom 520 to linia będzie kursować częściej. O naiwni. W godzinach szczytu nie ma poprawy. Oddawać złodzieje Bielanom ich linię.
Nie. Czas 520 na Bielanach minął bezpowrotnie. A Wawer sam zrezygnował z reformy. To znaczy za mieszkańców zdecydowali radni.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 sie 2009, 23:35

geograf_OSU pisze:Czytac sie komentarzy nie ktorych nie da. Naprawde ZTMowcy tu piszace maja anielska cierpliwosc zeby odpowiadac i pisac tutaj, bo szczerze mowiac ja bym byl juz zmeczony, po tym jak milion razy sie tlumaczy wafelkomowiczom tajniki dzialania kompleksowego przedsiewziecia jakim jest KM, a tylko mala grupa czyta ze zrozumieniem i mysli.
A ja już mam dosyć. Ale dziękuję za odrobinę zrozumienia :)

A co pierwszej części twojego postu: wciąż brakuje w innych miejskich instytucjach ludzi tak właśnie myślących. Nasz zespół liczy 6 osób. Robimy projekty, wysłuchujemy psioczących pasażerów, żremy się w sprawie każdej bez mała linii z połową firmy, łazimy na niezliczone spotkania w sprawie niezliczonych inwestycji, na nich żremy się o jakiekolwiek udogodnienia dla zbiorkomu (udogodnienia, ha ha, półtora roku walczyliśmy o przystanki na Postępu nad Marynarską, rok o przystanki w tunelu w Międzylesiu, wcześniej o przystanki na Trasie Toruńskiej, tylko nerwy straciliśmy, bo projektanci zbiorkom mają w głębokim poważaniu)... :mur:

Zaglądam na forum GW - mnóstwo ludzi jedzie po ZTM-ie, ale to rozumiem - każdy ma na względzie swój partykularny interes i ma do tego prawo. To forum zakładaliśmy jednak, mając nadzieję na coś więcej, niż spojrzenie na czubek własnego nosa. Stąd rozczarowanie.

A zaraz Tadeo jeszcze pocytuje połowę mojego postu i stwierdzi, że powinienem zmnienić branżę na jakąś mniej nerwową. Ja wysiadam :/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Rosa

Post autor: Rosa » 27 sie 2009, 23:47

Bastian pisze: A co pierwszej części twojego postu: wciąż brakuje w innych miejskich instytucjach ludzi tak właśnie myślących. Nasz zespół liczy 6 osób. Robimy projekty, wysłuchujemy psioczących pasażerów, żremy się w sprawie każdej bez mała linii z połową firmy, łazimy na niezliczone spotkania w sprawie niezliczonych inwestycji, na nich żremy się o jakiekolwiek udogodnienia dla zbiorkomu (udogodnienia, ha ha, półtora roku walczyliśmy o przystanki na Postępu nad Marynarską, rok o przystanki w tunelu w Międzylesiu, wcześniej o przystanki na Trasie Toruńskiej, tylko nerwy straciliśmy, bo projektanci zbiorkom mają w głębokim poważaniu)... :mur:
No i to jest własnie TO
Wiadomo że jest to trudniejsze od zmiany rozkladu ale tu właśnie trzeba szukac mozliwości poprawy i wszyscy się chhyba zgodza że to jest teraz tak naprawde potrzebne. Może jak nie będzie przez półtora roku zmian to więcej ludzi i energii pójdzie własnie w infrastrukturę.

ODPOWIEDZ