ooo - na Śródmieściu gong przed komunikatem?Bernard pisze:Dodali jeszcze podwójny gong przed komunikatem.Premo pisze:Ostatnio w komunikatach na Smródwmieściu zamiast zwrotu "pociąg osobowy" pojawiło się "pociąg kolei mazowieckich". Śmiesznie to wygląda gdyż zwrot "kolei mazowieckich zostal dograny i nie za bardzo komponuje się z resztą komunikatu. Początek został nagrany niższym głosem
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Prosimy o zachowanie ostrożności! Megafoniści!
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Otwarcie pliku z nagranymi komunikatami.Bernard pisze:Tak ale inny niż standardowy. Krótszy i bardziej "elektroniczny".
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Tyczy się to pogrubionego fragmentu - to taki pomysł czytającej (czy przypadkiem na Śródmieściu nie było automatu?), czy przyszło zarządzenie, żeby wyszczególniać, że to linia S2? (oczywiście jest to cholernie ważne, bo się można pogubić w ilości linii skm...)Pani czytająca na dworcu Śródmieście pisze:Pociąg Szybkiej Kolei Miejskiej - linii S2 odjedzie z toru przy peronie (...).
- MeWa
- Cukiereczek
Na Śródmieściu przecież zapowiedzi są nagrane (no chyba, że wystąpi jakie odstępstwo od rozkładu)... A ludzi trzeba przyzwyczajać do oznaczeń linii wobec planu uruchomienia kolejnych w nowym rozkładzie.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Strasznie mi się podał komunikat, który dziś tuż po północy usłyszałem na centralnym... Nie potrafię niestety zacytować, ale sprowadzał się do czegoś takiego: Uprzejmie informujemy, że w związku z bardzo złymi warunkami meteorologicznymi panujacymi obecnie wszystkie pociągi przyjeżdżające i odjeżdżajace ze stacji Warszawa Centralna są opóźnione. Szczegółowe infarmacje o wielkości opóźnienia dla poszczególnych pociągów będą podawane w oddzielnych komunikatach.
ślyczne
ślyczne
-
best_seler
Podawany na wszystkich dworcach na których wczoraj byłem i zawsze się podaje w takich sytuacjach, co w tym dziwnego?Strasznie mi się podał komunikat, który dziś tuż po północy usłyszałem na centralnym... Nie potrafię niestety zacytować, ale sprowadzał się do czegoś takiego: Uprzejmie informujemy, że w związku z bardzo złymi warunkami meteorologicznymi panujacymi obecnie wszystkie pociągi przyjeżdżające i odjeżdżajace ze stacji Warszawa Centralna są opóźnione. Szczegółowe infarmacje o wielkości opóźnienia dla poszczególnych pociągów będą podawane w oddzielnych komunikatach.
ślyczne
Dziś na Wschodnim około 12:
Pociąg EIC Lajkonik do Gdyni odjedzie z toru 3 przy peronie 4. Planowy odjazd pociągu - godzina 9:18
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
- MeWa
- Cukiereczek
W czwartek był ciekawy komunikat na Powiślu wiczorem.
Uwaga. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty.
Uwaga. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty.
Trzeba pochwalić zapowiedzi przyśpieszonego pociągu do Żyrardowa przed 17. Na Śródmieściu leciały do znudzenia (grubo ponad 10 razy).
Tylko czy jest sens, aby ten pociąg kursował cały tydzień? Powinien tylko w tygodniu, ewentualnie w soboty i niedziele jako zwykły, nie przyśpieszony. Wczoraj odjechał ze śródmieścia głównie z powietrzem (w drugiej jednostce było 5-6 osób).
A zapowiedź Siedlec na Powiślu zacna
Tylko czy jest sens, aby ten pociąg kursował cały tydzień? Powinien tylko w tygodniu, ewentualnie w soboty i niedziele jako zwykły, nie przyśpieszony. Wczoraj odjechał ze śródmieścia głównie z powietrzem (w drugiej jednostce było 5-6 osób).
A zapowiedź Siedlec na Powiślu zacna
Takie komunikaty często pojawiają się na Powiślu i Ochocie w przypadku spóźnionych pociągów. Nie wiem, może na w/w stacjach nie ma dyspozytorów i lecą komunikaty ze Śródmieścia? Ale nie znam się i nie chcę gadać głupot.MeWa pisze:Uwaga. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec znajduje się teraz na stacji Śródmieście. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty. Pociąg do Siedlec będzie na Powiślu za około 2-3 minuty.
W każdym razie wbrew pozorom informacja przydatna