Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Można pokonać ten dystans na piechotę, naturalnie. Ale tak czy owak nie będzie to dojazd bezpośredni do Galerii, bo ten realizowany jest przez przystanki tramwajowe w obie strony i autobusowe w stronę Sasanki, Woronicza i al.Lotników. Z Racławickiej do szpitala MSWiA tez jest ze 200 metrów, a nikt raczej nie powie, że 172 zapewnia dojazd do szpitala.
Popatrz, jaka franca!
Jeśli:
- przystanek RZYMOWSKIEGO nie obsługuje dla Ciebie GM, choć w stronę centrum jest vis-a-vis drzwi do GM, a w drugą stronę wymaga przejścia przez kładkę i pasy dla pieszych, a Ty każesz ludziom przesiadać się w tramwaj, by wysiedli w tym samym zespole przystankowym RZYMOWSKIEGO;
- przystanek CURTIS PLAZA (w stronę Ursynowa) nie obsługuje dla Ciebie GM, choć do kładki łączącej Wołoską z GM jest jakieś 200 metrów,
to ja dziękuję za taką dyskusję, bo najzwyczajniej szkoda mi na nią czasu. Jestem zwykłym żuczkiem, który sobie jeździ codziennie komunikacją miejską od lat dwudziestu kilku i twierdzenie, że w/w zespoły nie obsługują czegoś w odległości 200 metrów, to ja odpadam, sorry.
- przystanek RZYMOWSKIEGO nie obsługuje dla Ciebie GM, choć w stronę centrum jest vis-a-vis drzwi do GM, a w drugą stronę wymaga przejścia przez kładkę i pasy dla pieszych, a Ty każesz ludziom przesiadać się w tramwaj, by wysiedli w tym samym zespole przystankowym RZYMOWSKIEGO;
- przystanek CURTIS PLAZA (w stronę Ursynowa) nie obsługuje dla Ciebie GM, choć do kładki łączącej Wołoską z GM jest jakieś 200 metrów,
to ja dziękuję za taką dyskusję, bo najzwyczajniej szkoda mi na nią czasu. Jestem zwykłym żuczkiem, który sobie jeździ codziennie komunikacją miejską od lat dwudziestu kilku i twierdzenie, że w/w zespoły nie obsługują czegoś w odległości 200 metrów, to ja odpadam, sorry.
Z mojej strony miał miejsce o 10:12.
Możesz uważać, ze cel podróży osiąga się wysiadajac na przystanku A, idąc w kierunku przystanku B, przechodząc przez przystanek B i idąc pieszo odcinek BA. I możesz nie chcieć o tym dyskutować, bo szkoda ci czasu. i ja to rozumiem.
Ale już się nie domagaj, żebym ja o tym dalej dyskutował, jeżeli ty nie chcesz.
EOT
Możesz uważać, ze cel podróży osiąga się wysiadajac na przystanku A, idąc w kierunku przystanku B, przechodząc przez przystanek B i idąc pieszo odcinek BA. I możesz nie chcieć o tym dyskutować, bo szkoda ci czasu. i ja to rozumiem.
Ale już się nie domagaj, żebym ja o tym dalej dyskutował, jeżeli ty nie chcesz.
EOT
Popatrz, jaka franca!
Nie no... do Galerii dojeżdżałem w 20-30 min a teraz mam w godzinę dojeżdżać? No bez przesady.yavorius pisze:14? 136?
[ Dodano: |1 Wrz 2009|, 2009 12:19 ]
Teraz wiem, że Ty się nie zachowujesz jak idiota tylko jesteś po prostu idiotą.Glonojad pisze:Już biegnij do tej szkoły, tylko chusteczek nie zapomnij.
- Colony
- Kontakt:
Od przystanku przy przejściu na Rzymowskiego jest bliżej do Galerii niż z Centrum Optyki do kina w Promenadzie tudzież od Piastów Śląskich do kina na Bemowie. Tudzież kilka razy mniejsze odległości niż pomiędzy poszczególnymi sklepami w M1. Tudzież znacznie bliżej niż Sadyby na Limanowskiego. Nie jest to super wygodna przesiadka, ale powiedzieć, że jest do dupy to pusty śmiech człowieka bierze.
Walczcie o przejście podziemne, przecież nie wina ZTMu, że układ ulic jest tam taki jaki jest. A dla leniwych ameb jest winda.
Walczcie o przejście podziemne, przecież nie wina ZTMu, że układ ulic jest tam taki jaki jest. A dla leniwych ameb jest winda.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)