nawet nie wiem co Ci odpisać bo jak to żart to marnyGlonojad pisze:Nudnyś. Lepiej było, jak były tylko KMy? To jeździj nimi
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
2x14WE Śródmieście - Wola Grzybowska na siedząco (i nikt w drugiej jednostce nie stoi)marcin89 pisze:Zofey Ty i te Twoje zapchane po dach pociągi do Mińska... Jeżdżę i SKM i KM a różnic które wypisujesz nie dostrzegam!
2xER75 Wola Grzybowska - Mińsk na stojąco
Częsty mój sposób powrotu (poza wakacjami). Gdybym na Śródmieściu poczekał na Flirta to miałbym 2 razy więcej stania w pociągu (WWG to akurat połowa drogi i świeże powietrze). Oczywiście jak w perspektywie jest coś do Mińska albo Łukowianka to się tak nie bawię.
Toż chyba różnica jest obiektywna, a nie subiektywna.
Rano zdechł dwuskład 14WE - 103 i 107 w drodze do Pruszkowa, z tego obiegu.PePe pisze:dzisiaj - w ogóle BRAK kursu....![]()
![]()
![]()
![]()
....
Jak widac nie dali zastepczych
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W jakim sensie zdechł dwuskład? W obu na raz wystąpiły usterki? Czy zdechł drugi i po wciągnięciu go na tory odstawcze w pierwszy nie miał jak kontynuować obiegu?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdechły na średnicy w kierunku Pruszkowa - o dokładną przyczynę i co i jak pytaj SKM.Glonojad pisze:W jakim sensie zdechł dwuskład? W obu na raz wystąpiły usterki? Czy zdechł drugi i po wciągnięciu go na tory odstawcze w pierwszy nie miał jak kontynuować obiegu?
Wiem tylko że 30 minut sie naprawiały. Reszta to nie moja działka i nie mój problem
Co wiedziałem - napisałem
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Zofey ja pamiętam jak kiedyś jeździłem do LO pociągami, nie było to dawno... Wtedy akurat powstawał wspólny bilet, wpierw za dopłatą 5zł itd ale mniejsza o to...
Wiem jedno, gdy wsiadałem na woli do pociągu po godz 7 to nie raz musiałem biegać od drzwi do drzwi, aby tylko się zmieścić gdzieś... To chyba było dokładnie wtedy gdy tylko wybrane SKMki jeździły do woli, a później wszystkie bez zatrzymywania w Sulejówku.
Dlatego mam porównanie z tym co dzieje się obecnie i naprawdę nie ma na co narzekać. Pamiętaj, że kiedyś gdy nie było wspólnego biletu dla Sulejówka to SKMki pękały w szwach a KMy latały puste
Dlatego uważam, że Twoje uwagi są subiektywne... Niebawem może władze jednej ze spółek znów Nas czymś zaskoczą, np SKM do Mińska
i nie będziesz miał powodów to narzekań 
Wiem jedno, gdy wsiadałem na woli do pociągu po godz 7 to nie raz musiałem biegać od drzwi do drzwi, aby tylko się zmieścić gdzieś... To chyba było dokładnie wtedy gdy tylko wybrane SKMki jeździły do woli, a później wszystkie bez zatrzymywania w Sulejówku.
Dlatego mam porównanie z tym co dzieje się obecnie i naprawdę nie ma na co narzekać. Pamiętaj, że kiedyś gdy nie było wspólnego biletu dla Sulejówka to SKMki pękały w szwach a KMy latały puste
Trasę Mińsk - Warszawa pokonuję prawie codziennie, conajmniej 2 razy od dawna, zarówno za czasów pierwszego wspólnego biletu, jego braku i po powrocie-nie mogę powiedziec, że PKP, potem KM od Sulejowka do Warszawy latały puste.... Miałem dokładnie odmienne doświadczenia.
Nie martw się. Kolejarze będą musieli opisać tę awarię... tak jak i dzisiejsze spóźnienie pociągu do Siedlec o 14 ze Wschodniego.PePe pisze:im dłużej trwa moja przygoda z SKM tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że chyba działalność przewozowa to jest chyba jakiś tylko dodatek do głównej działalności tej spółki a na pewno chyba zbyt duże obciążenie...![]()
![]()
....
wczoraj 7:18 z Rembertowa - 1-dna jednostka![]()
...
dzisiaj - w ogóle BRAK kursu....![]()
![]()
![]()
![]()
....
Pozdrawiam świetnie czujących się zapewne w swoich gabienetach i przyjeżdżających do pracy samochodami dyrektorów SKM jak i samą Panią prezydent w slużbowym Volvo![]()
![]()
Puste nie, ale zdecydowanie luźniejsze od SKMkiprzewoz pisze:Trasę Mińsk - Warszawa pokonuję prawie codziennie, conajmniej 2 razy od dawna, zarówno za czasów pierwszego wspólnego biletu, jego braku i po powrocie-nie mogę powiedziec, że PKP, potem KM od Sulejowka do Warszawy latały puste.... Miałem dokładnie odmienne doświadczenia.
Owszem, czekali na SKmki, co dalej nie oznacza, że KM/MZPR nie jeździły ciasne. Doskonale pamiętam, że na stojąco od siebie jechałem wielokrotnie (nawet pomijając wpadki pod postacią pojedynczych jednostek...).marcin89 pisze:Puste nie, ale zdecydowanie luźniejsze od SKMki W każdym bądź razie ludzie na stacji w Sulejówku przepuszczali pociąg i jakieś 90% pasażerów czekało na SKMke
Co do SKM, to widać,że cienko, skoro i trójmiejskie i 300x i biała dama w ruchu...
ale o ile z Mińska wyglądają dobrze, z Trójmiasta trzymają fason, o tyle Biała Dama stanowi antywizytówkę SKMki... w niektórych miejscach okleina odłazi po całości.
Edycja cytowania.
Problem olewany, bo chyba często chodzi o krańcówki drzwi (nie łapią etc...). Do zrobienia na warsztacie... Inna sprawa, że te krańcówki i w ogóle cały system kontroli drzwi w spotach i 300x to taki troszkę prosty, prowizoryczny. Jakby we Flirtach tak to się psuło, to nie wiem czy byśmy nimi mogli jeździć, bo te bez kontroli drzwi nie ruszą po prostu, a 300X - owszem.marcin89 pisze:Z 300x to jest mały problem często... Mianowicie drzwi na pulpicie się nie zamykają
[ Dodano: |14 Sie 2009|, 2009 08:40 ]
A niech to z tym cytowaniem... nie wiem już który raz mnie ten system oszukuje, a zmęczony mocno byłem to i przegapiłemmarcin89 pisze:Przewoz popraw znów te cytowanie
SKM ogłosiło przetarg na dzierżawę 3 EZTów.
SIWZ
Ogłoszenie o przetarguSKM Warszawa pisze:1.09.2009 r.
Postępowanie nr GZP-351-6/09
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego o wartości powyżej 412 tys. Euro prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego na dzierżawę elektrycznych zespołów trakcyjnych do wykonywania kolejowych aglomeracyjnych przewozów pasażerskich.
SIWZ
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43