Przynajmniej wiesz, co masz robićKrzysiek_S pisze:Najpierw musiałbym zostać radnym z okręgu II, nie Twojego, a później dopiero przekonać 22 osoby z rady dzielnicy, żeby na mnie głosowali. A jeszcze wcześniej założyć komitet wyborczy, co najmniej 3 osoby, a następnie uzyskać poparcie iluś tam mieszkańców przed wyborami, nie pomne teraz, żeby poparli rejestracje komitetu.![]()
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kto tylko mógł, bronił tego co jest. No to będzie, co jest, o co chodzi?pawulon pisze:Czyli u nas nic nawet nie drgnie?
Nie o to chodzi. Burmistrz nie decyduje jednoosobowo. Choć w tym przypadku nie sposób powiedzieć, że grał z ZTM-em czysto, to nie to zdecydowało o zastopowaniu zmian, choć owszem, przyczyniło się do tego. Tym niemniej czynników było więcej - i na pewno nie został przez ZTM postawiony żaden warunek personalny, to by w ogóle było nie do wyobrażenia.rhemek pisze:Przecież juz kilka miesięcy temu dali znać, że dopóki burmistrzem będzie pan G., to umywają od naszej komunikacji ręce.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem.Krzysiek_S pisze:A wracając do tematu, coś się dzieje w sprawie S-1 w Wawrze? Mówiło się o grudniu 2009.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
No to jedna osobe chętną do pomocy juz masz. Mogę przed wyborami wystawic stolik pod kościołem i zbierać poparcie. A ja pisze poważnie. Wole Ciebie, niz nastepnego karierowicza.Krzysiek_S pisze:Najpierw musiałbym zostać radnym z okręgu II, nie Twojego, a później dopiero przekonać 22 osoby z rady dzielnicy, żeby na mnie głosowali. A jeszcze wcześniej założyć komitet wyborczy, co najmniej 3 osoby, a następnie uzyskać poparcie iluś tam mieszkańców przed wyborami, nie pomne teraz, żeby poparli rejestracje komitetu.rhemek pisze:Tez prawda. A uważam że na Burmistrza nadałby się Krzysiek_S. Obserwuje jego działania w sieci kilka lat i chyba lepszego kandydata nie znajdziemy. Może mu zorganizujemy komitet wyborczy?![]()
[ Dodano: |25 Wrz 2009|, 2009 00:30 ]
To wrózy jedno : S-1 <papa>. I to było wiadomo od dawna, bo przeciez SKM nie ma pociagów.Krzysiek_S pisze:No to niestety, źle wróży.Bastian pisze: Nie wiem.
-
Krzysiek_S
A jaką masz gwarancje, że zrobiłbym to nie dla kariery i kasy? Nawet mnie osobiście nie znasz.rhemek pisze:Wole Ciebie, niż następnego karierowicza.
W dobie rzekomego kryzysu , faktycznie nieciekawie to wygląda.To wrózy jedno : S-1 <papa>. I to było wiadomo od dawna, bo przeciez SKM nie ma pociagów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Owszem, zapowiadało się kiepsko, ale znów pojawiły się jednak realne szanse. Nie znam jednak szczegółów, a tym bardziej nie chcę tu wygłaszać deklaracji, do których realizacji wciąż jeszcze może nie dojść. Tym niemniej na załamkę jeszcze za wcześnierhemek pisze:To wrózy jedno : S-1 <papa>. I to było wiadomo od dawna, bo przeciez SKM nie ma pociagów.
No kurcze, komuś trzeba zaufaćKrzysiek_S pisze:A jaką masz gwarancje, że zrobiłbym to nie dla kariery i kasy? Nawet mnie osobiście nie znasz.rhemek pisze:Wole Ciebie, niż następnego karierowicza.![]()
[ Dodano: |25 Wrz 2009|, 2009 07:20 ]
No tak, dziwnym trafem w mieście jest wycinane wszystko, co dotyczy naszego brzegu Wisły. Ja od kilku tygodni jestem zwolenniiem, żeby oderwać go od Wawy i utworzyc samodzielne miasto, bo to co robią władze Wawy to po prostu... I co ciekawe, takie zdanie ma coraz więcej ludzi. Partia, która tu rzuci w wyborach takie hasło może je wygrać.Bastian pisze:Owszem, zapowiadało się kiepsko, ale znów pojawiły się jednak realne szanse. Nie znam jednak szczegółów, a tym bardziej nie chcę tu wygłaszać deklaracji, do których realizacji wciąż jeszcze może nie dojść. Tym niemniej na załamkę jeszcze za wcześnierhemek pisze:To wrózy jedno : S-1 <papa>. I to było wiadomo od dawna, bo przeciez SKM nie ma pociagów.
I to dotyczy nie tylko S-1, ale wszystkiego: Na lewym brzegu sie daje i buduje, na naszym zabiera i obiecuje.
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak, Most Północny ma wszak łączyć Bielany z Bemowem, a II linia św. Metra Wolę z Ochotą?rhemek pisze:
No tak, dziwnym trafem w mieście jest wycinane wszystko, co dotyczy naszego brzegu Wisły.
Bez żartów. Nawet jeśli, to do rad dzielnicowych, które i tak mają, dzięki Bogu, głos doradczy jedynie w większości spraw. Do Rady Miasta? Bez szans, tym bardziej, że najludniejsze dzielnice prawobrzeżne i tak się na wybory wyludniająJa od kilku tygodni jestem zwolennikiem, żeby oderwać go od Wawy i utworzyc samodzielne miasto, bo to co robią władze Wawy to po prostu... I co ciekawe, takie zdanie ma coraz więcej ludzi. Partia, która tu rzuci w wyborach takie hasło może je wygrać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brakuje jeszcze połączenia z Grochowem, które pierwotnie miało realizować 115 przez Gocław.Bastian pisze:Moim skromnym zdaniem, ciągi Lucerny - Kadetów oraz Zwoleńska - Bronowska powinny być obsługiwany jedną porządną linią każdy. Są dwa podstawowe kierunki: północ (Gocław) i zachód (most Siekierkowski, Mokotów). Wniosek: jedna z nich powinna jechać na Mokotów, druga na Gocław (ewentualnie dalej). Wybór: z Kadetów na most i z Bronowskiej na Gocław lub odwrotnie: z Kadetów na Gocław i z Bronowskiej na most. Ja jestem zwolennikiem drugiej opcji, choćby ze względu na 146.
Przywrócenie 137 przez Marysin było jedyną rzeczą, którą motłoch marysiński pochwalił.Bastian pisze:Specjalnie napisałem o całej dzielnicy, bo ta sprawa jest kluczowa. Pozostałe proponowane zmiany nie miały aż takiego znaczenia ani konsekwencji (zakładając, że układ 115 i 137 jest tak oczywisty, że prędzej czy później do niego dojdziemy).
[ Dodano: |25 Wrz 2009|, 2009 13:08 ]
Zgadza się. Deweleperzy sztucznie rozciągają granice (podobno prestiżowego) Anina na zachodnią część torów (Sadul, Wawer), by sprzedać mieszkania. A kupujący ludzie wbrew mapom itp. myślą, że mieszkają w Aninie, który jest tylko od Mazowieckiego Parku Krajobrazowego do torów.Krzysiek_S pisze: Po drugie właśnie deweloperzy mają taką manie, że nazywają teren Sadula w Aninem, przykład blok przy przystanku Pomiechowska i reklama jego.
Sadul stosunkowo niedawno powstał z terenów Zastowskich- zdaje się ze po wojnie(...)
[ Dodano: |25 Wrz 2009|, 2009 13:10 ]
Nie wiem czy to dobre miejsce.rhemek pisze:No to jedna osobe chętną do pomocy juz masz. Mogę przed wyborami wystawic stolik pod kościołem i zbierać poparcie.Krzysiek_S pisze: Najpierw musiałbym zostać radnym z okręgu II, nie Twojego, a później dopiero przekonać 22 osoby z rady dzielnicy, żeby na mnie głosowali. A jeszcze wcześniej założyć komitet wyborczy, co najmniej 3 osoby, a następnie uzyskać poparcie iluś tam mieszkańców przed wyborami, nie pomne teraz, żeby poparli rejestracje komitetu.![]()
-
Krzysiek_S
Jak ZTM nie chce podać mapki 213, to lud poda dla ZTM.
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 47592d11c1
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 47592d11c1