Trasa i Most PĂłĹnocny
Moderator: Wiliam
To ja wrzucę.
KWOTA JAKĄ ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA PRZEZNACZYĆ NA SFINANSOWANIE ZAMÓWIENIA: 8.000.000,00
1) KONSORCJUM FIRM
SCHUESSLER – PLAN INśYNIERZY SP. Z O.O. UL. WIERZBOWA 9/11, 00-094
WARSZAWA
SCHÜβLER – PLAN INGENIEURGESELLSCHAFT MBH SANKT – FRANZISKUS
STRAβE 148, DÜSSELDORF/ NIEMIECY 40470
4.739.700,00
2)
KONSORCJUM FIRM
EGIS POLAND SP. Z O.O. UL. PUŁAWSKA 182, 02-670 WARSZAWA
EGIS ROUTER-SCETAUROUTE S.A. ODDZIAŁ W POLSCE
UL. PUŁAWSKA 182, 02-670 WARSZAWA DZIAŁAJĄCY W IMIENIU EGIS
ROUTER-SCETAUROUTE S.A. SAINT QUENTIN EN YVELINES, 78286
GUYANCOURT CEDEX, FRNACJA
4.843.400,00
3)
KONSORCJUM FIRM
BAKS SP. Z O.O. UL. śYWICZNA 22, 03-179 WARSZAWA
POLNORD S.A. UL. ŚLĄSKA 35/37, 81-310 GDYNIA
ZBM INWESTOR ZASTĘPCZY SP. Z O.O.UL. JULIANOWSKA 13, 03-338
WARSZAWA
5.978.000,00
4)
KONSORCJUM FIRM
WYG INTERNATIONAL SP. Z O.O. UL. śELAZNA 28/30, 00-832 WARSZAWA
WYG ENGINEERING LIMITED ARNDALE Cort, 1 ARNDALE CENTRE,
HEADINGLEY, LEEDS, SL6 2UJ
ZAKŁAD NOWYCH TECHNOLOGII I WDROśEŃ INMOST – PROJEKT SP. Z O.O.
UL. LOMPY 15/2, 44-100 GLIWICE
3.793.224,00
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- tarantula01
- Kontakt:
A wiecie, że ZMID w końcu przysłał mi pełny SIWZ na most Północny - jakieś 7 GB danychhumptyangel pisze:http://siskom.waw.pl/tmp.htm#projekty
To jest oddany ZMID projekt Schussler Plan
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hehe, czy Gdaka kiedyś takiej akcji nie odstawiła czasem? W ramach konsultacji środowiskowych materiały ważące 40 GB...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W dzisiejszym Dzienniku był wielki artykuł jakie to korki czekają nas na Wisłostradzie przy rozjazdach z Pułkową i Marymoncką.
Nie wiem czy pan Ślubowski jest takim idiotą czy próbuje robić idiotów z czytelników. Pisze min. o konieczności zwężenia Marymonckiej do dwóch pasów. Od kiedy pamiętam to Marymoncka tylko na krótkim odcinku między Żeromskiego a Podleśną ma 3 pasy w jednym kierunku. Także nie wiem co pan redaktorzyna chce zwężać.
Strasznie zwężona zostanie również Wisłostrada nad Prozy. Spowoduje to gigantyczne korki. Koleś zapomniał tylko napisać, że 50 metrów dalej Wisłostrada w naturalny sposób przechodzi w dwa pasy jezdni. Jedynym utrudnieniem będzie zwężenie w stronę centrum na odcinku ok 200 metrów.
Ale jak pokazuje praktyka nawet w czasie odbudowy wiaduktów Wisłostrady korków nie było, także nie wiem dlaczego teraz miałyby nagle się pojawić.
Ogólnie artykuł o utrudnieniach jest tak tendencyjny i słaby, że pan Ślubowski powinien się pożegnać ze stanowiskiem. Będąc redaktorem naczelnym wstyd by mi było za takiego szefa dodatku stołecznego
Nie wiem czy pan Ślubowski jest takim idiotą czy próbuje robić idiotów z czytelników. Pisze min. o konieczności zwężenia Marymonckiej do dwóch pasów. Od kiedy pamiętam to Marymoncka tylko na krótkim odcinku między Żeromskiego a Podleśną ma 3 pasy w jednym kierunku. Także nie wiem co pan redaktorzyna chce zwężać.
Strasznie zwężona zostanie również Wisłostrada nad Prozy. Spowoduje to gigantyczne korki. Koleś zapomniał tylko napisać, że 50 metrów dalej Wisłostrada w naturalny sposób przechodzi w dwa pasy jezdni. Jedynym utrudnieniem będzie zwężenie w stronę centrum na odcinku ok 200 metrów.
Ale jak pokazuje praktyka nawet w czasie odbudowy wiaduktów Wisłostrady korków nie było, także nie wiem dlaczego teraz miałyby nagle się pojawić.
Ogólnie artykuł o utrudnieniach jest tak tendencyjny i słaby, że pan Ślubowski powinien się pożegnać ze stanowiskiem. Będąc redaktorem naczelnym wstyd by mi było za takiego szefa dodatku stołecznego
"Żyj!- krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie..."
tak , bo zwężenie jest na wewnętrznych pasach, a pasy zjazdowe z Wisłostrady i wjazdowe są zrobione na zwykłe. Wjeżdżając na trasę nie ma pasa rozbiegowego tylko spod STOPU wjeżdża się prosto na ulicę. I to praktycznie całe utrudnienie.
"Żyj!- krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie..."
- tarantula01
- Kontakt:
Zapraszam wszystkich zainteresowanych na kolejne spotkanie w UD Białołęka. Poświęcone będzie pracom przy TMP które będą już o wiele bardziej dające się we znaki niż te trwające obecnie.
Spotkanie odbędzie się 25 sierpnia 2009 r. w UD Białołęka w sali 127 (I piętro). Początek ok. godz. 18:30. Koniec ok. 20:30.
Pozdrawiam
Spotkanie odbędzie się 25 sierpnia 2009 r. w UD Białołęka w sali 127 (I piętro). Początek ok. godz. 18:30. Koniec ok. 20:30.
Pozdrawiam
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Spotkanie się odbyło przy bardzo małym udziale mieszkańców - opis przebiegu spotkania na mojej stronie
http://www.radny.com.pl
http://www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
[img]http://www.zyciewarszawy.pl/static/img/logo_zw.gif[/img] pisze:Ursus odcięty, Białołęka też
Konrad Majszyk 23-09-2009, ostatnia aktualizacja 24-09-2009 15:55
[...]
Według naszych informacji, ogromne utrudnienia mogą czekać też mieszkańców Białołęki. Budująca most Północny Pol-Aqua ustala z miejskim inżynierem ruchu szczegóły zwężenia ul. Modlińskiej w rejonie Obrazkowej, które zaczną się w weekend za tydzień. Wykonawca ubiega się o zgodę na zwężenie w tym miejscu arterii tylko do jednego pasa. Na razie z powodu budowy mostu Północnego zwężona jest Wisłostrada i ul. Zgrupowania „Kampinos”, a tramwaje nie kursują Marymoncką między Hutą a pętlą przy AWF.
[img]http://www.tvnwarszawa.pl/_d/ol_newsdetal/stolica_ng.gif[/img] pisze:Modlińska jednopasmówką
06:49 24.09.2009 / Życie Warszawy
Cała Białołęka będzie musiała się zmieścić na jednym pasie fot. TVN Warszawa
Zanim Białołęka będzie przejezdna, mieszkańcy muszą jeszcze trochę pocierpieć. Drogowcy chcą zwęzić Modlińską do jednego pasa - podaje "Życie Warszawy". To utrudnienia związane z budową Mostu Północnego.
Ogromne utrudnienia mogą czekać mieszkańców Białołęki. Budująca most Północny Pol-Aqua ustala z miejskim inżynierem ruchu szczegóły zwężenia ul. Modlińskiej w rejonie Obrazkowej.
Prace budowlane mają zacząć się tam w przyszły weekend. Wykonawca ubiega się o zgodę na zwężenie w tym miejscu arterii do jednego pasa.
Pierwsze utrudnienia już są
Na razie z powodu budowy mostu Północnego zwężona jest Wisłostrada i ul. Zgrupowania "Kampinos", a tramwaje nie kursują Marymoncką między Hutą a pętlą przy AWF.
mz
-
prosper5250
A jednak 'Syrenka' przez Wisłę jako tymczasówka dla komunikacji miejskiej to nie był wcale zły pomysł....prosper5250 pisze:Będzie się działo! To co z tymi barkami wpław Wisły?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
prosper5250
Cokolwiek niech będzie! Może płyty można by ułożyć przy tych biedabarakach róg Ekspresowej i dalej "pod prąd" do Płochocińskiej...