Gratuluję pomyślunkuLipa pisze:Nie rozumiem tego zdziwienia co do 406. Targówek zostaje silną linię do metra na przegubach najprostszą i najszybszą z możliwych tras, bo wykorzystującą buspas na Radzymińskiej i Solidarności oraz PAT. Na co komu teraz jeździć do metra 406 stojącym w korku na Starzyńskiego i moście Gdańskim?
Zmiany obsługowe - październik 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No i dobrze pisze. Jeśli rzeczywiście dla Targówka W-Z jest najlepsza, to 406, które było dla niego WYŁĄCZNIE dowozówką do metra (no i Arkadii, bo nie wmówisz mi raczej, że tabuny pasażerów z sypialni Targówek do sypialni Bemowo walą w szczycie), nie ma już dla niego znaczenia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A może powiesz mi, że w porannym szczycie 406 dojedziesz szybciej do Gdańskiego niż nowym 160 do Ratusza?JacekM pisze:Gratuluję pomyślunkuLipa pisze:Nie rozumiem tego zdziwienia co do 406. Targówek zostaje silną linię do metra na przegubach najprostszą i najszybszą z możliwych tras, bo wykorzystującą buspas na Radzymińskiej i Solidarności oraz PAT. Na co komu teraz jeździć do metra 406 stojącym w korku na Starzyńskiego i moście Gdańskim?
Nie wiem, średnio mnie to interesuje. Ty piszesz tylko i wyłącznie o Targówku. Sugeruję spojrzeć na mapę, przeanalizować i zapaść się pod ziemię.Lipa pisze:A może powiesz mi, że 406 dojedziesz szybciej do Gdańskiego niż nowym 160 do Ratusza?JacekM pisze:Gratuluję pomyślunku
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Gdyby nie głosy na forum, pewnie by to nie powstało. Natomiast cierpieć będą kierowcy, bo odbyło się to kosztem postojów.dzidek pisze:za poprawę rozkładu 193 w DSy między 7:40 a 8:15 z Metra Służew na SGGW!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Sam zwracałem uwagę na to co się dzieje przed 8:15 w autobusach jadących pod SGGW. Tym bardziej się cieszę, że zmianę wprowadzono jednocześnie poprawiając warunki podróży na uczelniępawcio pisze:Gdyby nie głosy na forum, pewnie by to nie powstało. Natomiast cierpieć będą kierowcy, bo odbyło się to kosztem postojów.dzidek pisze:za poprawę rozkładu 193 w DSy między 7:40 a 8:15 z Metra Służew na SGGW!
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Aspirujesz na przewodniczącego samorządu szkolnegodzidek pisze:Sam zwracałem uwagę na to co się dzieje przed 8:15 w autobusach jadących pod SGGW. Tym bardziej się cieszę, że zmianę wprowadzono jednocześnie poprawiając warunki podróży na uczelnię
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Może by tak "ktoś" przeprowadził "badania" na Modlińskiej, kiedy w szczycie popołudniowym w kierunku Nowodworów oraz Dąbrówka Wiślana w autobusach przegubowych jest ok 60% pojazdu wykorzystanegorosier pisze:pocięcie 406 to dobre jaja, tak samo jak bardzo potrzebna linia 182 - oczywiście została wzmocniona. O 415 nie wspomnę, ostatni kurs z Politechniki - bodajże 18:20, frekwencja tej linii zapowiada się super.
Można by było pociąć rozkład, a wkm dać np na 406, ale nie bo to linie z Legionowa - a tych się nie tnie (Prezes Zabronił?)
marekb
-
michał1984
A od kiedy 511 jeździ z Legionowa? Poza tym do 5:30 to tam mało co jeździ, zresztą gdzie masz dużą frekwencję o tej porze?marekb pisze:Może by tak "ktoś" przeprowadził "badania" na Modlińskiej, kiedy w szczycie popołudniowym w kierunku Nowodworów oraz Dąbrówka Wiślana w autobusach przegubowych jest ok 60% pojazdu wykorzystanego. Większość autobusów przegubowych z 511 powinna trasić na np 169
![]()
Podobnie rano w liniach z Legionowa -zdecydowanie do godz. 5:30 sytuacja podobna-w autobusach przegubowych jest ok 60% pojazdu wykorzystanego.
![]()
Można by było pociąć rozkład, a wkm dać np na 406, ale nie bo to linie z Legionowa - a tych się nie tnie (Prezes Zabronił?)![]()
![]()
Nie bez powodu pierwszy kurs 723 przebierający się z N63 został zmieniony z krótkiego na przeguba więc nie wmówisz mi, że autobusy z Legionowa wczesnym rankiem wyjeżdżają słabo zapełnione.marekb pisze:Podobnie rano w liniach z Legionowa -zdecydowanie do godz. 5:30 sytuacja podobna-w autobusach przegubowych jest ok 60% pojazdu wykorzystanego.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Zobacz sobie jak zapełnione są rano autobusy z Legionowa. Że ZTM zmienił pierwszy kurs z krótkiego na przeguba, może na N63 są potrzebne przegubyBernard pisze:Nie bez powodu pierwszy kurs 723 przebierający się z N63 został zmieniony z krótkiego na przeguba więc nie wmówisz mi, że autobusy z Legionowa wczesnym rankiem wyjeżdżają słabo zapełnione.marekb pisze:Podobnie rano w liniach z Legionowa -zdecydowanie do godz. 5:30 sytuacja podobna-w autobusach przegubowych jest ok 60% pojazdu wykorzystanego.
marekb