Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
Jak zwykle znowu nie może być tak jak powinno czy kiedyś któryś z oferentów czy ajentów wywiąże się z zobowiązań na czas.
Chyba nie po za tym jest podobno problem z dostawą na czas autobusów ale podejrzewam że solaris da radę.
Chyba nie po za tym jest podobno problem z dostawą na czas autobusów ale podejrzewam że solaris da radę.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
Zdążysz spisać na mieście jutro...
Ma ktoś fotki wnętrza nowych Urbino, na których widać naszą nową supertablicę? Na zdjęciach z zewnątrz jej nie widać, zatem pewnie trzeba będzie jej szukać na skosach nadokiennych, ale ogólnie jestem ciekaw, jak to się prezentuje
Ma ktoś fotki wnętrza nowych Urbino, na których widać naszą nową supertablicę? Na zdjęciach z zewnątrz jej nie widać, zatem pewnie trzeba będzie jej szukać na skosach nadokiennych, ale ogólnie jestem ciekaw, jak to się prezentuje
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Solaris U10
ciekawe, czy w związku z tym możemy spodziewać się częstych niespodzianek w postaci awarii elektronikiSławekM pisze:spodziewamy się (mamy nadzieję, że niewielkich) problemów technicznych związanych z nowym, wysoko zaawansowanym oprogramowaniem. Będzie ono sterować pracą monitorów wewnętrznych, tablic bocznych, systemu zapowiedzi głosowych, kasowników, monitoringu, systemu liczenia pasażerów oraz automatów biletowych
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=62&c=98&l=1W pięciu nowych autobusach firmy Mobilis, jakie od 1 października kursują na linii 180, awarii uległ system informatyczny obsługujący elektroniczne wyświetlacze. Do czasu usunięcia usterki w pojazdach zamontowane zostały tymczasowe tablice. Jak zapewnił prezes Mobilis Eugeniusz Szymonik, awaria będzie usuwana w nocy i już w piątek (2 października) autobusy powinny wyjechać na trasę ze sprawnymi wyświetlaczami.
Mobilis, który wygrał przetarg na świadczenie usług 50 autobusami 9 i 12-metrowymi, poniesie konsekwencje faktu, iż w dostarczonych przez niego pojazdach wystąpiły techniczne mankamenty.
Zgodnie z umową zawartą przez ZTM z firmą Mobilis, przewoźnik za „niewłaściwe oznakowanie autobusu” zapłaci karę, wyliczaną jako wielokrotność stawki za wozokilometr. Kara zostanie naliczona za każdy kurs, podczas którego wyświetlacze nie były sprawne.
Ponadto w związku z niespełnieniem wymogu zainstalowania w pojazdach automatów biletowych, Mobilis nie będzie otrzymywał pełnego wynagrodzenia za wykonaną pracę przewozową. ZTM zapłaci mu za każdy wozokilometr jedynie 80 procent pełnej stawki.
Biletomaty zostaną wprowadzone jednocześnie we wszystkich 50 autobusach od 1 stycznia 2010 roku.
Jeszcze kilka małych pytanek co do A001-A005:
Czyli jak rozumiem, wozy z nowego przetargu Mobilisa nie mają żadnej rezerwy?
Wydawało mi się, że gdzieś czytałem, że w I rzucie miało przyjść 7 wozów.
Gdzie nowe nabytki stacjonują?
I czy wszystkie wozy ( w sumie 54) wchłonie Ursus i Żerań, czy są plany otwarcia kolejnej zajezdni?
Czyli jak rozumiem, wozy z nowego przetargu Mobilisa nie mają żadnej rezerwy?
Wydawało mi się, że gdzieś czytałem, że w I rzucie miało przyjść 7 wozów.
Gdzie nowe nabytki stacjonują?
I czy wszystkie wozy ( w sumie 54) wchłonie Ursus i Żerań, czy są plany otwarcia kolejnej zajezdni?