Zmiany obsługowe - październik 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Owszem że będzie ;> Bo rozkład jest na tyle rozciągnięty że rano kierowcy jadąc na Marymont się muszą pierdolić za przeproszeniem.
A teraz Zaprezentuje Małą rozpiske 01/E-8 przerobionego na PTR, oczywiście to takie poglądowe mogące posiadać błędy.
A więc zaczynamy tak jak normalnie,
15:38 Odjazd ---> Nowodwory 16:01 przyjazd - 16:04 Odjazd PTR
16:20 przyjazd - 16:35 odjazd ---> Nowodwory 16:58 przyjazd - 17:01 Odjazd PTR
17:17 przyjazd - 17:30 odjazd ---> Nowodwory 17:53 przyjazd - 17:56 Odjazd PTR
18:10 przyjazd - 18:25 odjazd ---> Nowodwory 18:48 przyjazd - 18:51 odjazd PTR
19:06 przyjazd - 19:10 odjazd ---> Nowodwory 19:33 przyjazd i Zjazd
z 4 kółek zrobiło się 5 a do tego przerwy się wydłużyły jako tako na marymoncie kosztem przerw na Nowodworach, ale to też głupota bo kumulując przerw wyjdzie mniej/więcej, ale gdyby rozciągnąć ten rozkład na 4 kółka to przerwy się robią całkiem przyzwoite kosztem tych kilku minut
Takie amatorskie wybryki rozkładowe
W tym przypadku dodało się jedno kółko nad programowo, ale gdyby tak zrobić go na 4 kółka to przerwy nam się wydłużają o kilka minut, a to jest zawsze coś !
edit. już zauważyłem błąd że dałem rózne czasy na PTR ale dobra...
Masło Maślane
A teraz Zaprezentuje Małą rozpiske 01/E-8 przerobionego na PTR, oczywiście to takie poglądowe mogące posiadać błędy.
A więc zaczynamy tak jak normalnie,
15:38 Odjazd ---> Nowodwory 16:01 przyjazd - 16:04 Odjazd PTR
16:20 przyjazd - 16:35 odjazd ---> Nowodwory 16:58 przyjazd - 17:01 Odjazd PTR
17:17 przyjazd - 17:30 odjazd ---> Nowodwory 17:53 przyjazd - 17:56 Odjazd PTR
18:10 przyjazd - 18:25 odjazd ---> Nowodwory 18:48 przyjazd - 18:51 odjazd PTR
19:06 przyjazd - 19:10 odjazd ---> Nowodwory 19:33 przyjazd i Zjazd
z 4 kółek zrobiło się 5 a do tego przerwy się wydłużyły jako tako na marymoncie kosztem przerw na Nowodworach, ale to też głupota bo kumulując przerw wyjdzie mniej/więcej, ale gdyby rozciągnąć ten rozkład na 4 kółka to przerwy się robią całkiem przyzwoite kosztem tych kilku minut
Takie amatorskie wybryki rozkładowe
W tym przypadku dodało się jedno kółko nad programowo, ale gdyby tak zrobić go na 4 kółka to przerwy nam się wydłużają o kilka minut, a to jest zawsze coś !
edit. już zauważyłem błąd że dałem rózne czasy na PTR ale dobra...
Masło Maślane
Zgadza się jak najbardziej, a teraz stwierdz czy E-8 jeżdzi punktualnie wobec tego.
Moim zdaniem NIE, bardzo często jest SB na tej linii więc te kilka minut to zawsze coś w tym przypadku
Moim zdaniem NIE, bardzo często jest SB na tej linii więc te kilka minut to zawsze coś w tym przypadku
Bardzo często? Jakieś dowody? Bo ja jestem odmiennego zdania. Przeanalizuj sobie obecny rozkład i zobacz jakie teraz są postoje.Desert pisze:Zgadza się jak najbardziej, a teraz stwierdz czy E-8 jeżdzi punktualnie wobec tego.
A więc 15 minut na Nowodworach co jest niczym bo opóźnienia sięgają ponad to,
+ 7 minut na Marymoncie, ŁAŁ
Człowieku jakie dowody
Co to kryminał
?
Jeździłem dość często E-4 jak i E-8 i z relacji kierowców wiem że to jedna z bardziej zasyfiastych linii
I tak nie ma co abstrahować bo Tarchominu się nie ruszy
A Bródno kwiczy i kuleje
+ 7 minut na Marymoncie, ŁAŁ
Człowieku jakie dowody
Jeździłem dość często E-4 jak i E-8 i z relacji kierowców wiem że to jedna z bardziej zasyfiastych linii
I tak nie ma co abstrahować bo Tarchominu się nie ruszy
A Bródno kwiczy i kuleje
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
05/101 poszło precz z Mobilisu powodując mój nieopisany smutek. Wie ktoś dokąd sobie poszło? ITS?
-
Dęboszczak
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mob12 na 734 jest.
Oczywiście, że nie jechali na Powązki ale ten autobus już na Pl. Na Rozdrożu przyjechał nabity po brzegi. A to oznacza, że na pewno nie zapełnił się tak na przystanku Łazienki Królewskie, zatem ci ludzie nie mieli do wyboru 116 ani 503.fraktal pisze:I co - ci wszyscy ludzie jechali na Powązki czy na Okopową? Na pewno nie - znaczna część pewnie wysiadła po trasie. Tak więc po co się wszyscy wpychają do pierwszego autobusu, który nadjedzie, zamiast poczekać na 116 czy 503, gdzie jeżdżą przeguby... Czasem ludzie są po prostu sami są winni tłoku.IMO 180 nie nadaje się na solówki. Dziś o 8:30 przy Pl. Na Rozdrożu nie dało się wejść do Scanii jadącej w kierunku Powązek. Taki był ścisk, że ludzie prawie do kabiny kierowcy wchodzlili.
Zapomniałeś jeszcze o przystanku Spacerowa. Poza tym, gdybyś nie napisał, że "ludzie prawie do kabiny kierowcy wchodzili", to zapewne nie pomyślałbym, że wsiadali do autobusu na przystanku Plac na Rozdrożu, ale, że autobus był już zatłoczony wcześniej.Lipa pisze:Oczywiście, że nie jechali na Powązki ale ten autobus już na Pl. Na Rozdrożu przyjechał nabity po brzegi. A to oznacza, że na pewno nie zapełnił się tak na przystanku Łazienki Królewskie, zatem ci ludzie nie mieli do wyboru 116 ani 503. Zanim zaczniesz mędrkować to trochę pomyśl.