Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale na jakim potoku by żerowały? Kino Ochota - Bródno?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak mnie zastanawia jedna rzecz...
Jaki był sens połączenia 21 z 22 w jedną linię skoro jednocześnie uruchomiono kursy wariantowe w szczycie 25 (PL. NARUTOWICZA - RATUSZOWA-ZOO)...
Dlaczego jak już tak się stało, to czemu nie zrobiono jako osobnej linii 45 (jakoś 14w zmieniło się w 44...). De facto skrócone 25 to powrót do 43...
Jaki był sens połączenia 21 z 22 w jedną linię skoro jednocześnie uruchomiono kursy wariantowe w szczycie 25 (PL. NARUTOWICZA - RATUSZOWA-ZOO)...
Dlaczego jak już tak się stało, to czemu nie zrobiono jako osobnej linii 45 (jakoś 14w zmieniło się w 44...). De facto skrócone 25 to powrót do 43...
No to jak oszczędzają numerki to po co przemianowano 14w na 44. Przecież tyle miesięcy było i się żyło...Wolfchen pisze:Nie mam pojęcia, czemu, ale mam wrażenie, że po to, aby oszczędzić numerków
Ale pewnie 14w
Zrozum działania ZTMu w dziedzinie polityki numeracyjnen - nie mam pojęcia, jakie obecnie panują zasady.SławekM pisze:No to jak oszczędzają numerki to po co przemianowano 14w na 44. Przecież tyle miesięcy było i się żyło...
Swoją drogą, jestem ciekaw, czemu nie skorzystano z okazji i nie zmieniono paru numerów na niższe; przecież spokojnie najwyższym numerem mogłoby być 25 lub 28...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
po co robić zamieszanie i zmieniać numer linii, która trasy nie zmienia? Sztuka dla sztuki - więcej strat niż korzyści dla pasażerów.Wolfchen pisze:Swoją drogą, jestem ciekaw, czemu nie skorzystano z okazji i nie zmieniono paru numerów na niższe; przecież spokojnie najwyższym numerem mogłoby być 25 lub 28...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie mówię o zrzucaniu celowym numerów, tylko o zmianie numeru przy okazji znacznej zmiany trasy (np. zamiast robić znów 33 można było zrobić 11)...MeWa pisze:po co robić zamieszanie i zmieniać numer linii, która trasy nie zmienia?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
I tym sposobem gros osób korzystających z 33 na bielańsko-centralnym odcinku będzie zachodzić w głowę co to za twór to 11. Może to znowu na Wolę jeździ?Wolfchen pisze:Nie mówię o zrzucaniu celowym numerów, tylko o zmianie numeru przy okazji znacznej zmiany trasy (np. zamiast robić znów 33 można było zrobić 11)...
- MeWa
- Cukiereczek
no tak, ale najwyższe numery mają linie, które tras nie zmieniały (35 i 36)Wolfchen pisze:Nie mówię o zrzucaniu celowym numerów, tylko o zmianie numeru przy okazji znacznej zmiany trasy (np. zamiast robić znów 33 można było zrobić 11)...MeWa pisze:po co robić zamieszanie i zmieniać numer linii, która trasy nie zmienia?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
O właśnie. Jaki jest cel zmieniania numeru na niższy? Czy pasażerom pomaga to w jakikolwiek sposób?MeWa pisze:po co robić zamieszanie i zmieniać numer linii, która trasy nie zmienia? Sztuka dla sztuki - więcej strat niż korzyści dla pasażerów.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Za jednym razem wszystkiego nie zrobiszMeWa pisze:no tak, ale najwyższe numery mają linie, które tras nie zmieniały (35 i 36)
Łatanie dziur w numerach. Szczególnie istotne jest to przy liniach tramwajowych, które mają małe odstępy pomiędzy różnymi kategoriami linii (zwykłe, okresowe, dodatkowe).Tm pisze:Jaki jest cel zmieniania numeru na niższy? Czy pasażerom pomaga to w jakikolwiek sposób?
Po co?Wolfchen pisze:Łatanie dziur w numerach.
Skoro wiadomo, że okresowe to 4x, to wiadomo, że nawet 39,9 sie do tej kategorii nie zalicza.Wolfchen pisze:Szczególnie istotne jest to przy liniach tramwajowych, które mają małe odstępy pomiędzy różnymi kategoriami linii (zwykłe, okresowe, dodatkowe).
Dla uporządkowanego systemu komunikacyjnego. Skoro po kolei, to po kolei. Po kasacji jakiejś linii numerek przez na przykład pół roku sobie "odpoczywa", a potem dołącza do puli...Tm pisze:Po co?
A do czego zaliczyć hipotetyczną 50?Tm pisze:Skoro wiadomo, że okresowe to 4x, to wiadomo, że nawet 39,9 sie do tej kategorii nie zalicza.
Myślę, że kiedyś może zajść potrzeba jednoczesnego istnienia więcej, niż 10 linii okresowych/dodatkowych...
A czy pasażerów to interesuje czy tez raczej interesuje ich to, żeby numerki zmieniały sie jak najrzadziej?Wolfchen pisze:Skoro po kolei, to po kolei.
A co na ten temat mówi odpowiednia uchwała miasta?Wolfchen pisze:A do czego zaliczyć hipotetyczną 50?![]()
Zmniejszanie numerów linii nic tu nie zmieni.Wolfchen pisze:Myślę, że kiedyś może zajść potrzeba jednoczesnego istnienia więcej, niż 10 linii okresowych/dodatkowych...