Remont Marszałkowskiej

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 kwie 2006, 16:12

No ale szkoda, że nie przysunęli też tego w przeciwną stronę. No i zobaczymy, czy cokolwiek ubędzie, czy tylko "zyskamy" jeden nowy...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 kwie 2006, 20:17

No zaraz, a ten pod arkadami (w stronę południową na Marszałkowskiej) zostaje?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 28 kwie 2006, 21:31

inż. Glonojad pisze:No zaraz, a ten pod arkadami (w stronę południową na Marszałkowskiej) zostaje?
No ten miał właśnie zniknąć. Swoją drogą jeżeli nie będzie tego przystanku to powstanie nowe , bardzo kolizyjne miejsce na placu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 kwie 2006, 21:13

Plesim pisze:
inż. Glonojad pisze:No zaraz, a ten pod arkadami (w stronę południową na Marszałkowskiej) zostaje?
No ten miał właśnie zniknąć. Swoją drogą jeżeli nie będzie tego przystanku to powstanie nowe , bardzo kolizyjne miejsce na placu.
A to czemu?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 18 maja 2006, 20:40

Dzis dokonałem oględzin remontowanej Marszałkowskiej.
Przystanek pl. Zbawiciela 03 zostaje + dodatkowy nad Trasą Ł. Tory są już ułożone w calości, siec trakcyjna przwieszona na nowe słupy. Trzy nowe sygnalizacje świetlne już uruchomione (na razie żółte migające). Przy sygnalizacji mamy ciekawostkę. Po raz pierwszy będzie to sygnalizacja wzbudzana ale nie pętlą indukcyjną tylko za pomocą kamer. Ciekawe jak to się sprawdzi. O gęstości sygnalizacji nie będe się wypowiadał. ](*,)
W poniedziałek ma być przywrócony ruch zarowno tramwajow jak i samochodow. Czarno to widzę gdyż żaden przystanek tramwajowy nie jest skończony. Nie są również zakończone roboty związane z ułożeniem płyt na torowisku oraz krawęzników. Na jezdni też jest jeszcze sporo do zrobienia. Chodniki napewno nie zostaną skończone do poniedziałku.
Mam nadzieje że mimo wszystko uda się przywrócić ruch w terminie. Co ciekawe są już mapki ZTM-u z datą poniedziłkową i tramwajmi na Marszałkowskiej i Pulawskiej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 maja 2006, 16:09

:arrow: Od poniedziałku autobusy i tramwaje wracają na swoje stałe trasy na Marszałkowskiej.

Zastanawia mnie jednak to:
ZTM pisze:Od dnia 22.05.2006 (poniedziałek) od początku kursowania zostaje uruchomiony dodatkowy przystanek TRASA ŁAZIENKOWSKA 01 zlokalizowany na ul. Marszałkowskiej na wiadukcie nad Trasą Łazienkowską. Przystanek obowiązuje dla linii 18, 19, 36.
Nie mogli już stworzyć zespołu o jednej nazwie z przystankami na dole? :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 maja 2006, 16:11

Widze, ze o tym samym pomyślelismy :mrgreen:
viewtopic.php?p=47573#47573
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek » 19 maja 2006, 16:13

cóż za zgodność panowie :D

i to w dodatku aż dwa posty :D
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 maja 2006, 16:14

:dance: Faktycznie

A w kazdym razie to także uwazam, ze nazwa TŁ 01 jest głupia. Powinno być Marszałkowska :!: Nie wiem kto wymyślił taką głupotę ](*,)
](*,) ](*,)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Andrzej

Post autor: Andrzej » 19 maja 2006, 16:19

MZ pisze::arrow: Od poniedziałku autobusy i tramwaje wracają na swoje stałe trasy na Marszałkowskiej.

Zastanawia mnie jednak to:
ZTM pisze:Od dnia 22.05.2006 (poniedziałek) od początku kursowania zostaje uruchomiony dodatkowy przystanek TRASA ŁAZIENKOWSKA 01 zlokalizowany na ul. Marszałkowskiej na wiadukcie nad Trasą Łazienkowską. Przystanek obowiązuje dla linii 18, 19, 36.
Nie mogli już stworzyć zespołu o jednej nazwie z przystankami na dole? :-k
Pewnie kierują się tą samą zasadą co na przystankach Słowackiego - Al. Armii Krajowej.
Ale mniejsza z tym. Grunt, że przystanek, o którego konieczności istnienia pisałem już z rok temu, wreszcie powstał. Marszałkowska stanie się punktem przesiadkowym na Puławską z TŁ.
505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 maja 2006, 16:20

Andrzej pisze: 505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
Racja racja. A jeszcze nie dawno chciałem, żeby czerwone z Marszałkowskiej zabrać, a teraz nic z tego O-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 maja 2006, 16:34

Andrzej pisze:Marszałkowska stanie się punktem przesiadkowym na Puławską z TŁ.
:arrow: No i właśnie przede wszystkim z tego powodu powinna być wspólna nazwa.

Tm

Post autor: Tm » 19 maja 2006, 16:37

Andrzej pisze:505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
z drugiej strony tramwaje staną się mniej konkurencyjne względem tych linii
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 19 maja 2006, 16:49

Ale porobili :evil: . Nie dość że przystanki za gęsto, to jeszcze każdy ma inną nazwę. :mad: Takiego bałaganu nie ma nigdzie indziej ](*,) .

PS: czy nie lepiej by było, aby przystanki: TŁ, Litewska, Marszałkowska miały wspólną nazwę "Litewska - szpital" :?:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 19 maja 2006, 16:49

Tm pisze:
Andrzej pisze:505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
z drugiej strony tramwaje staną się mniej konkurencyjne względem tych linii
a czemuż to?
czasem jechałem przystanek dalej do Politechniki do 524 tylko dlatego, że jest spory kawałek do prześcia na tramwaj z TŁ. teraz będzie już blisko a 524 jest rzadko.

ostatecznie jest jeszcze 122.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

ODPOWIEDZ