I to by było optymalne rozwiązanie, które jednak pokazałoby bezsens i iditotyzm skrócenia 186.dzidek pisze:albo w ogóle na Wilanowskiej kończyć!
136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
Myślisz, że wysiadając na Metrze Wilanowska straciliby coś?fik pisze:ale zaproponuję jednak, żeby któryś z was przyjrzał się chociażby, ile osób wysiada ze 136 w popołudniowym szczycie na przystanku Metro Ursynów 03.
Promujmy przesiadki!
A nadal uważasz, że dzięki zmianie pasażerowie 186 coś zyskali?fik pisze:Cóż, bzdur wyssanych z palca nie ma co komentować
Regularność, punktualność?
I kto tu pisze bzdury? Może pora byś się pogodził z tym, że 136 na taborze wlkp na Ursynowie to jest marnotrawstwo wozów? Oczywiście kiedy ja w porannym szczycie czy weekendy pod CO widzę niemalże puste 136 (przy naprawdę dobrze zapełnionym 504) to uważasz to za bzdury wyssane z palca? Śmiać się chce i tyle.fik pisze:Cóż, bzdur wyssanych z palca nie ma co komentować, ale zaproponuję jednak, żeby któryś z was przyjrzał się chociażby, ile osób wysiada ze 136 w popołudniowym szczycie na przystanku Metro Ursynów 03.
Poza tym napisałem, że specjalnie dla fika linia mogłaby na Ursynowie jeździć po trasie 107. Czy to też jeszcze za mało?
Tak w ogóle BJ słusznie zauważył nie można mieć linii z domu w każde miejsce i niech mieszkańcy Ursynowa przy przystanku M. Ursynów korzystają z metra i przesiadki w 136.
[ Dodano: |25 Paź 2009|, 2009 19:57 ]
Moją drugą propozycją jest pozostawienie 136 na Rzymowskiego i skrócenie go na Ursynowie, to też jest bee?fik pisze:Zwłaszcza ci wsiadający na Gotarda. Około 20 osób na kurs w szczycie B.BJ pisze:Myślisz, że wysiadając na Metrze Wilanowska straciliby coś?
Ewentualnie by obsłużyć ZP Gotarda linia 136 mogłaby jechać Wołoską, Rzymowskiego, Gotarda a następnie do Modzelewskiego, al.Lotników na Wilanowską
Bardziej pokrętnie ale za to z "arcyważnym" przystankiem Gotarda.
Czy to Wilanowska czy Ursynów Płn każde rozwiązanie inne niż obecna trasa przez Ursynów będzie dla linii lepsza. Te 15 min jazdy po Ursynowie (w jedną stronę) wozami wlkp to bezsens.
Czy to Wilanowska czy Ursynów Płn każde rozwiązanie inne niż obecna trasa przez Ursynów będzie dla linii lepsza. Te 15 min jazdy po Ursynowie (w jedną stronę) wozami wlkp to bezsens.
Spokojnie Panowie - 136 przy CO jest zazwyczaj puste. Ale już od następnego przystanku pasażerów przybywa. Sytuacja jest prosta do wytłumaczenia. Przystanki CO, Malinowskiego oraz Miklaszewskiego obsługuje 504 które w/w pasażerów zabiera 136.
Dlatego proponuje małą zamianę:
136 - NATOLIN PŁN. - ... - indiry gandhi - pileckiego - ... - MŁYNÓW
148 - WIATRACZNA - ... - indiry gandhi - dereniowa - ciszewskiego - pileckiego - ... - PORT LOTNICZY.
Obecnie na odcinku Miklaszewskiego - Malinowskiego - CO są aż 3 linie na Żwirki i Wigury.
Wczoraj jechałem SU18 na 136 na całym odcinku. Na odcinku Ursynowskim jechało bardzo dużo osób.
Dlatego proponuje małą zamianę:
136 - NATOLIN PŁN. - ... - indiry gandhi - pileckiego - ... - MŁYNÓW
148 - WIATRACZNA - ... - indiry gandhi - dereniowa - ciszewskiego - pileckiego - ... - PORT LOTNICZY.
Obecnie na odcinku Miklaszewskiego - Malinowskiego - CO są aż 3 linie na Żwirki i Wigury.
Wczoraj jechałem SU18 na 136 na całym odcinku. Na odcinku Ursynowskim jechało bardzo dużo osób.
-
Domino2001
Ja proponuję skierowanie 136 na trasę MŁYNÓW-...-Ciszewskiego-URSYNÓW PŁD.
Linia jest potrzebna dla Centrum Onkologii. Na Gandhi i Cynamonowej nie widziałem porządnego zapełnienia. W ramach rekompensaty, aby Cynamonowa miała przyzwoitą komunikację, proponuję także jedno z dwóch korekt:
korekta 192 o trasie METRO WILANOWSKA-...-Ciszewskiego-Dereniowa-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al. KEN-...-OS. KABATY
korekta 179 o trasie URSYNÓW PŁN.-...-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Rosoła-...-OS.KABATY
Linia jest potrzebna dla Centrum Onkologii. Na Gandhi i Cynamonowej nie widziałem porządnego zapełnienia. W ramach rekompensaty, aby Cynamonowa miała przyzwoitą komunikację, proponuję także jedno z dwóch korekt:
korekta 192 o trasie METRO WILANOWSKA-...-Ciszewskiego-Dereniowa-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al. KEN-...-OS. KABATY
korekta 179 o trasie URSYNÓW PŁN.-...-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Rosoła-...-OS.KABATY
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Nie zmieści się. Musiałby jechać na Ursynów Płn po trasie 505. Z kolei 505 dać po trasie 136 na Natolin to jednak byłoby za mało. Słaba frekwencja na 136 może wynikać, oprócz tego, o czym pisał Łukasz, z tego, że przy takiej częstotliwosci brygady się schodzą i jadąca jako druga nie ma, że tak powiem, wystarczającego wsadu.Domino2001 pisze:Ja proponuję skierowanie 136 na trasę MŁYNÓW-...-Ciszewskiego-URSYNÓW PŁD.
Popatrz, jaka franca!
Nie wiem czy propozycja Łukasza w jakikolwiek sposób poprawiłaby frekwencję na 136. Moim zdaniem jego pomysł na niewiele się zda. Dlatego wydaje mi się, że 136 poza obsługą najdalej Ursynowa Północnego nie powinno nigdzie dalej jechać. I tak linia ma w tej chwili przeszło 40 przystanków i takie skrócenie trasy zdecydowanie wpłynęłoby korzystniej chociażby na regularność i wozy wielkopojemne nie marnowałyby się tak jak teraz. Póki co wyjątkowe lokalne zadania spełnia 136 na Ursynowie a chyba po zastąpieniu przez nią 186 na Ochocie to ma nie być lokalna linia. Zresztą 504 i 306 w zupełności wystarczą jako bezpośrednie połączenia Ursynowa z Ochotą i nie wiem czemu niemal każdy przystanek na Ursynowie powinien takie połączenie mieć?
To może niech pojedzie do Ursynowa Północnego po trasie 505. A jakby były problemy z miejscem (w końcu byłaby to piąta linia. Dwie są co prawda krótki i widmowe, ale z pozostałych jedna przyjeżdża i odjeżdża często, a druga ma długie postoje wyrównacze), to 209 można dać Wilanowską na Wilanów, jak już wreszcie remont tam skończą. Byłoby wtedy unikalne połączenie bezpośrednie Ursynowa z Wilanowem.
Popatrz, jaka franca!
-
Domino2001
Hmmm.... 136 do Ursynowa Płn? Czy jest tam miejsce na przeguby? A może 136 połączyć z którąś linii ursynowskich?
107 - były propozycje o wywaleniu tej linii z Ursynowa i wtedy można od Metra Ursynów po obecnej trasie skierować właśnie na Ursynów Płn.
148 - nie ma szans
166 - nie chcę się wypowiadać, bo nie znam frekwencji i potrzeb tej linii
179 - URSYNÓW PŁN.-...-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Rosoła-...-OS.KABATY
185 - ma inne zadanie
192 - WILANOWSKA-...-Ciszewskiego-Dereniowa-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al. KEN-...-OS. KABATY
193 - tu można coś pokombinować i od Gotarda puścić trasą 193 na Ursynów Płd i wtedy linię 193 można zlikwidować. Z drugiej strony o ile nie skróci się 136 do Zachodniego, to ma szans - korki.
195 - można było 195 skierować trasą 503 tak jak ktoś proponował wcześniej, a 136 zamienić końcówkami ze 195 od Centrum Onkologii do Natolina.
209 -można połączyć ze 136
306 - nie mam zdania
503 - nie mam zdania
504 - nie do ruszenia
505 - nie do ruszenia
Jakie macie zdanie?
107 - były propozycje o wywaleniu tej linii z Ursynowa i wtedy można od Metra Ursynów po obecnej trasie skierować właśnie na Ursynów Płn.
148 - nie ma szans
166 - nie chcę się wypowiadać, bo nie znam frekwencji i potrzeb tej linii
179 - URSYNÓW PŁN.-...-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Rosoła-...-OS.KABATY
185 - ma inne zadanie
192 - WILANOWSKA-...-Ciszewskiego-Dereniowa-Gandhi-Cynamonowa-Płaskowickiej-Al. KEN-...-OS. KABATY
193 - tu można coś pokombinować i od Gotarda puścić trasą 193 na Ursynów Płd i wtedy linię 193 można zlikwidować. Z drugiej strony o ile nie skróci się 136 do Zachodniego, to ma szans - korki.
195 - można było 195 skierować trasą 503 tak jak ktoś proponował wcześniej, a 136 zamienić końcówkami ze 195 od Centrum Onkologii do Natolina.
209 -można połączyć ze 136
306 - nie mam zdania
503 - nie mam zdania
504 - nie do ruszenia
505 - nie do ruszenia
Jakie macie zdanie?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
193 się mieściło, 401 się mieściło, 502 dawniej się mieściło, to i 136 wejdzieDomino2001 pisze:Hmmm.... 136 do Ursynowa Płn? Czy jest tam miejsce na przeguby?
Moze nie tyle po obecnej, co przez CO. Tylko że jednym z podstawowych problemów ursynowskich, odkąd ruszyło metro jest połączenie Ursynowa Północnego (w sensie osiedla, nie pętli) z przystankiem al.Lotników. Ale wtedy 505 po trasie 107 od al. Lotników do Ursynowa Płn., 136 po trasie 505. I wtedy gra i buczy - i trochę oszczędnosci by było.Domino2001 pisze:107 - były propozycje o wywaleniu tej linii z Ursynowa i wtedy można od Metra Ursynów po obecnej trasie skierować właśnie na Ursynów Płn.
193 raczej nikt w korki się nie zgodzi pchać, nawet jeśli by to było "tylko" do DWZ.Domino2001 pisze:193 - tu można coś pokombinować i od Gotarda puścić trasą 193 na Ursynów Płd i wtedy linię 193 można zlikwidować. Z drugiej strony o ile nie skróci się 136 do Zachodniego, to ma szans - korki
Nie, nie, nie. Żadnych kombinacji ze 195 i 503. Trakt Królewski nie jest obłsugiwany przez metro i utrzymanie 166, 195 i 503 w obecnym kształcie zapewnia optymalną komunikację dzielnicy z tym rejonem (no dobra, optylmalniejsza to ona była, jak jeszcze 118 byłoDomino2001 pisze:195 - można było 195 skierować trasą 503 tak jak ktoś proponował wcześniej, a 136 zamienić końcówkami ze 195 od Centrum Onkologii do Natolina
Domino2001 pisze:505 - nie do ruszenia
Jakie macie zdanie?
No właśnie takie, że 505 do ruszenia - szczegóły wyżej
Popatrz, jaka franca!
-
Domino2001