Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 17 lis 2009, 8:08

ZaciszaniN pisze:Hamburger smakuje tam, jak pies zmielony razem z budą. To już wolę Mc Donald's - choć domyślam się, że jest to to samo, to smakuje lepiej :grin:
I jest w kolorze oliwki :>
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

dzidek

Post autor: dzidek » 17 lis 2009, 9:14

ZaciszaniN pisze:No i wykrakałeś :twisted: Ja na kebaba czasem jeżdżę na drugi koniec miasta, a że Ty mi narobiłeś smaku i Marki leżą stosunkowo niedaleko Zacisza, to wybiorę się tam przy najbliższej okazji ;)
Skoro tak chce Ci się jeździć za Warszawę na kebaba to dawaj podjedziemy kiedy do wspomnianego przeze mnie w Otwocku :D 702 do przystanku Hoża 02 a później już dwa kroki i jest się na miejscu :)

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 17 lis 2009, 20:32

ZaciszaniN pisze:
A co do Warszawy - nikomu nie polecam kebaba na pl. Wilsona obok parku - mięso smakuje jak wióry, bułka niespecjalnie świeża. Jak już coś to lepiej tam kupić hamburgera.
Hamburger smakuje tam, jak pies zmielony razem z budą. To już wolę Mc Donald's - choć domyślam się, że jest to to samo, to smakuje lepiej :grin:

To jak widać to nic tam dobrego nie mają.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 17 lis 2009, 20:56

Ikarus 5780 pisze:
ZaciszaniN pisze: Hamburger smakuje tam, jak pies zmielony razem z budą. To już wolę Mc Donald's - choć domyślam się, że jest to to samo, to smakuje lepiej :grin:
To jak widać to nic tam dobrego nie mają.
Przepraszam bardzo (-X ale nie wszystko jest tam takie złe. Kebaba tam jeszcze nie jadłem, ale zapiekanki mają wyśmienite.

Awatar użytkownika
vip6744

Post autor: vip6744 » 17 lis 2009, 20:57

[quote="Ikarus 5780"]Hamburger smakuje tam, jak pies zmielony razem z budą. To już wolę Mc Donald's - choć domyślam się, że jest to to samo, to smakuje lepiej :grin: [/qoute]

Co takiego :?: :!: Ile miałeś promili jak wybrałeś MC Donald's :?: To coś co jest podobne do hamburgera w ww. "fast foodzie" nie ma porównania do rarytasu z Pl.Wilsona. Płaska coś, mięso nie wiem, skąd, i pseudo dodatki - to jest według Ciebie hamburger :?: Raczej 'zapchaj brzuch'. Nie zniechęcaj ludzi do jedzenia w miejscu, gdzie jedzenie jest naprawdę smaczne. Zaś jeśli masz ochotę zjeść psa przemielonego z łańcuchem i budą - bo chyba gustujesz w takim czymś - to polecam jedną ze wspaniałych budek przy Wiatracznej, przyjaciółka jadła i żałowa, chociaż nie mam na myśli słynnego 'Wiatraka', gdzie jest smacznie.

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 17 lis 2009, 22:48

vip6744 pisze:
Co takiego :?: :!: Ile miałeś promili jak wybrałeś MC Donald's :?: To coś co jest podobne do hamburgera w ww. "fast foodzie" nie ma porównania do rarytasu z Pl.Wilsona. Płaska coś, mięso nie wiem, skąd, i pseudo dodatki - to jest według Ciebie hamburger :?: Raczej 'zapchaj brzuch'. Nie zniechęcaj ludzi do jedzenia w miejscu, gdzie jedzenie jest naprawdę smaczne. Zaś jeśli masz ochotę zjeść psa przemielonego z łańcuchem i budą - bo chyba gustujesz w takim czymś - to polecam jedną ze wspaniałych budek przy Wiatracznej, przyjaciółka jadła i żałowa, chociaż nie mam na myśli słynnego 'Wiatraka', gdzie jest smacznie.

Źle zacytowałem, to Zaciszanin tak powiedział, ale ja w McDonaldzie też jadam, nie dlatego, że mi tak smakuje, tylko, że jest to żarcie na szybko i na ciepło, bo z McDonalda to tylko lubie McFlurry, Tortillę i Sałatki.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
jajcys

Post autor: jajcys » 18 lis 2009, 0:33

eeeeeee tam hejtujecie mcdonalda. wg mnie big mac jest bardzo przyjemna kanapecka i jestem pewien chociaz czystosci przygotowania. a mam tzw. bonifikarte, dzieki ktorej bigmac + shake truskawkowy kosztuje mnie 7,50 wiec po taniosci.
Obrazek
M-1 507 509 N22+N72

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 18 lis 2009, 0:46

jajcys pisze:Tzn Efes to specyficzny kebs bo po takim lawaszu za 11zł jestem syty na 4 godziny a po innych kebsach 1-2h..
Nie tłumacz się :D Ja musiałbym zjeść dwa megakebaby z Francuskiej, by poczuć się syty przez kilka godzin :-" One są na prawdę małe, jak spróbujesz tego z Zoliborza, to dopiero wtedy można dyskutować ;)
dzidek pisze:Skoro tak chce Ci się jeździć za Warszawę na kebaba to dawaj podjedziemy kiedy do wspomnianego przeze mnie w Otwocku :D
No można się wybrać, ale autem... Bo nie chce mi się dymać autobusem godzinę czasu i do tego płacić za bilet na drugą strefę =; :grin:
viper6744 pisze:To coś co jest podobne do hamburgera w ww. "fast foodzie" nie ma porównania do rarytasu z Pl.Wilsona. Płaska coś, mięso nie wiem, skąd, i pseudo dodatki - to jest według Ciebie hamburger?
Ja tylko porównałem ofertę kebaba z Pl. Wilsona z Mc Donald's. W tym drugim pukncie, co by nie było, jest o wiele smaczniej.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 18 lis 2009, 0:48

jajcys pisze:eeeeeee tam hejtujecie mcdonalda. wg mnie big mac jest bardzo przyjemna kanapecka i jestem pewien chociaz czystosci przygotowania. a mam tzw. bonifikarte, dzieki ktorej bigmac + shake truskawkowy kosztuje mnie 7,50 wiec po taniosci.
Dla mnie taki BigMac to takie mini danie na 5-6 kęsów. Owszem najesz sie w takim McDonaldzie ale jak zostawisz tam co najmniej 25-30 zł, czyli kupisz 4-5 takich bigmaków..

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 18 lis 2009, 1:30

Ale robicie mi smaku! Tylko czy ktos moglby stworzyc liste kilku (top 5?) kebabarni w miescie? Chetnie bym poprobowal...aha gustuje w cienkim grillowanym...

A i jeszcze: ktos jeszcze je poczciwe zapiekanki? Byl kiedys taki Bar Stop na Chmielne, gdzie mieli najlepsze w miescie, ale od kilku lat juz go tam nie ma. Byli w tym miejscu tyle lat, przynajmniej od drugiej polowy lat 80-tych. Czy ktos czy zwineli interes czy sie gdzies przeniesli?

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 18 lis 2009, 10:13

geograf_OSU pisze:Ale robicie mi smaku! Tylko czy ktos moglby stworzyc liste kilku (top 5?) kebabarni w miescie? Chetnie bym poprobowal...aha gustuje w cienkim grillowanym...
1. Asad na Żoliborzu
2. Efes na Francuskiej
3. Efes na Odyńca
4. Efes na Chmielnej
5. Amrit na Kondratowicza

:D
A i jeszcze: ktos jeszcze je poczciwe zapiekanki?
Najlepsze zapiekanki są z budy spod "Patyka", na Emilii Plater (ta z białymi kratami). Polecam brać z dodatkami.

Awatar użytkownika
vip6744

Post autor: vip6744 » 18 lis 2009, 10:24

To skoro Zaciszanin i Ikarus5780 napisali jak napisali to zgoda. Fakt faktem Mc Donalds to rzeczywiście szybkie jedzenie, chociaż ja unikam tej sieci. Jedyne co mi smakuje tam to lody, chociaż w tym roku nie jadłem i nie wiem czy jeszcze są.

Co do Top 5 kebabów w mieście mogę doradzić tylko tyle, że na Pl.Wilsona kebab pita jest bardzo smaczny, na Rondzie Wiatraczna jest ''Wiatrak" albo "Na Wiatraku" - zawsze zapominam nazwy - jest na grubym cieście zaje***ty kebab, zawsze podpiekają to ciasto i jest chrupki. W innych miejscach kebaby mi nie smakują, aż tak, chociaż na Kondratowicza też można śmiało zaliczyć do tych górnej półki.
Osobiście najbardziej nie polecam kebabu na Marszałkowska X Świętokrzyska przy ''Bajce". Wszystko jest tam mdłe, a na dodatek pochorowałem się po nim oraz tych różności z Dw. Centralnego - kumpel też miał przeboje w domu jak go zjadł.
A zapiekanki to zgadzam się - na E.Plater i na wspomnianym Pl.Wilsona chociaż wypasione hamburgery są na przeciwko Hard Rock Cafe - polecam, warto spróbować.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 18 lis 2009, 11:15

vip6744 pisze:Jedyne co mi smakuje tam to lody, chociaż w tym roku nie jadłem i nie wiem czy jeszcze są.
Lody powstają tam z proszku w gwoli jasności O-)
Co do Top 5 kebabów w mieście mogę doradzić tylko tyle, że na Pl.Wilsona kebab pita jest bardzo smaczny, na Rondzie Wiatraczna jest ''Wiatrak" albo "Na Wiatraku" - zawsze zapominam nazwy - jest na grubym cieście zaje***ty kebab, zawsze podpiekają to ciasto i jest chrupki.
"Wiatrak".
A zapiekanki to zgadzam się - na E.Plater i na wspomnianym Pl.Wilsona chociaż wypasione hamburgery są na przeciwko Hard Rock Cafe - polecam, warto spróbować.
Mi smakują również "zapiekanki mega" z budki "Kęsik" za 3.20zł w przejściu podziemnym obok DWC. Idąc powiedzmy z pętli autobusowej koło dworca trzeba odbić w prawo i na skos przeciąć parking idąc w stronę skrzyżowania E. Plater z Al. Jerozolimskimi. Budka jest zaraz po wejściu do podziemi, po prawej stronie.

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 18 lis 2009, 13:57

Oj Kęsik to pamiętam doskonale. Był taki jeden w galerii północnej DWC. Hot dogi mieli kiedyś po złotówce. Za 6 zeta można było 'zatankować pod korek' :D

Adam G.

Post autor: Adam G. » 18 lis 2009, 14:01

ZaciszaniN pisze:
A i jeszcze: ktos jeszcze je poczciwe zapiekanki?
Najlepsze zapiekanki są z budy spod "Patyka", na Emilii Plater (ta z białymi kratami). Polecam brać z dodatkami.
absolutnie nie :) best of the best to buda przy pętli autobusowej dw. Zachodni (bodajże z napisem "pyszne zapiekanki z pieca")!
noidea

ODPOWIEDZ