Glonojad pisze:Cytat:
Uważam jednak że zachowanie ludzi jest zależne od tego w jakim miejscu się znajdują, dużo osób nie szanuje taboru na tej linii, wiadomo jaki on jest.
Problem w tym, że KMy też nie bardzo szanują te push&pulle
Nie szanują. Ludzie też nie szanują.
Po zakupie lokomotyw nie będę miał nic przeciwko skierowaniu jakiegoś wahadła przyspieszonego na pp na Małkinię.
Z tym, że najpier:
1) chcę widzieć, że monitoring działa i zgłasza się wszelki wandalizm z poparciem materiałem filmowym do organów ścigania
2) podwójna obsada konduktorska
3) świetlówki...
Albo KM zamontują klosze na odbłyśniki, aby przeciętny pasażer nie miał tam dojścia, albo same świetlówki zwykłymi opaskami zaciskowymi na stałe przymontuje się do nieruchomej części oprawy. Powinno to być wykonalne. Fidzio - postaraj się sprawdzić, czy by się dało. Na obu końcach świetlówkę docisnąć do tyłu opaskami zaciskowymi, montować do czegoś stałego, na przykład do uchwytów świetlówki i jakiejś śruby.
Skońćzyło by się wyciąganie świetlówek i ciemne pociągi, a konduktorzy spokojnie by załączali funkcję 1/2 oświetlenia.
Na pewno faktem jest, że same wagony zostały kupione bez większego pomysłu na ich użycie, co pokazał pierwszy rok. Składy te nadają się najlepiej na pociągi przyspieszone lub osobowe ale poza szczytem. Szczególnie siatka połączeń przyspieszonych na tym taborze wyglądała by już całkiem znośnie,. 11 składów, czyli 9 do 10 w ruchu to całkiem sporo pociągów można obsłużyć, a póki co w dzień zjeżdża Wiedenka, Łukowianka, Mazovia i sobie kwitną (serwis nie zajmie się wszystkimi 14-15 wagonami), bo na Radom wystarczy cała reszta....
Trochę lepiej sytuacja wyglądała z Flirtami, bo te są wykorzystywane już odpowiednio ,ale ciężko żeby było inaczej.
Pokaż mi firme/ korporacje prywatna gdzie nie ma układów i układzików?
No właśnie...
Co do Majewskiego, to czekam na piątek. Jakie są możliwe scenariusze, w przypadku jak odwołają definitywnie Majewskiego? Przyjdzie ktoś "nowy, świeży", znowu dyskusja o polityce? Kurczę, w życiu nie staną na nogi...