Moderator: Wiliam
-
gregory5576
-
Kontakt:
JotPeCet pisze:Błąd jest oczywisty. Należałoby pominąć Bysławską, Poezji i Michalinki.
Nie tylko MICHALINKI pominąć
-
JotPeCet
Nie tylko MICHALINKI pominąć ale i resztę, bo wprowadza w błąd - jest na odcinku jednokierunkowym. Tablice nie przewidują teleportacji, powinna być uniwersalna zarówno "tam" jak i "z powrotem".
Polityka złym doradcą w pracy!
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
JotPeCet pisze:Nie tylko MICHALINKI pominąć ale i resztę, bo wprowadza w błąd - jest na odcinku jednokierunkowym. Tablice nie przewidują teleportacji, powinna być uniwersalna zarówno "tam" jak i "z powrotem".
Kiedyś 177 miało tablice boczne z tekstem "powrót: nazwa ulicy"
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
dzidek
Czy jest szansa na poprawę nocnej komunikacji w Wawrze? W tej chwili jeden autobus na godzinę na Trakcie Lubelskim do tego jeden na godzinę na Widocznej i nic na Lucerny trochę kiepsko wygląda.
A jakby tak N72 skierować z Płowieckiej do Widocznej a dalej Lucerny i przez Trakt po staremu na Aleksandrów natomiast N22 skierować od Płowieckiej przez Trakt a następnie Lucerny do Szpotańskiego i dalej do Falenicy. Wówczas spora część Wawra zamiast co godzinę miałaby autobus co 30 min do tego jadący Lucerny

Jest to wykonalne?
-
rhemek
dzidek pisze:Czy jest szansa na poprawę nocnej komunikacji w Wawrze? W tej chwili jeden autobus na godzinę na Trakcie Lubelskim do tego jeden na godzinę na Widocznej i nic na Lucerny trochę kiepsko wygląda.
A jakby tak N72 skierować z Płowieckiej do Widocznej a dalej Lucerny i przez Trakt po staremu na Aleksandrów natomiast N22 skierować od Płowieckiej przez Trakt a następnie Lucerny do Szpotańskiego i dalej do Falenicy. Wówczas spora część Wawra zamiast co godzinę miałaby autobus co 30 min do tego jadący Lucerny

Jest to wykonalne?
A dlaczego Wy macie mieć autobus co pół godziny?? Do Marysina, Anina i właściwego Międzylesia kursuje też tylko raz na godzinę. I uważam,że tyle wystarczy, bo zarówno N25 jak i N22 kursujący Widoczną ( z którego korzystam często zamiennie), mają mimo kursów raz na godzinę nawet w weekendy małe obłożenie. Nigdy nie widziałem w N22 przy widocznej w piątek/sobotę więcej niz 20 osób. W dni powszednie jest to poniżej 10.
-
bartoni722
dzidek pisze:Czy jest szansa na poprawę nocnej komunikacji w Wawrze? W tej chwili jeden autobus na godzinę na Trakcie Lubelskim do tego jeden na godzinę na Widocznej i nic na Lucerny trochę kiepsko wygląda.

Jest to wykonalne?
Może i jest ale postój na Centralnym zmniejszyłby się do 13 minut.Nie za mało?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.

-
pawcio
Za mało. Zwłaszcza, że N22+N72 to jest pierwsza para, która się obecnie spóźnia na sabat.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
bartoni722
pawcio pisze:Za mało. Zwłaszcza, że N22+N72 to jest pierwsza para, która się obecnie spóźnia na sabat.
To może dodać jedną brygadę do każdej?No ale to chyba przesada 1 godzina i 13 minut postoju na Centralu.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.

-
rhemek
Ale nie udowodniliście, że taka zmiana jest potrzebna. Oczywiście, można puścić ten autobus dla wygody jednej osoby na noc , ale ...
-
pawcio
bartoni722 pisze:To może dodać jedną brygadę do każdej?
A będziesz jeździć na tych dwóch brygadach?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
dzidek
rhemek pisze:Ale nie udowodniliście, że taka zmiana jest potrzebna. Oczywiście, można puścić ten autobus dla wygody jednej osoby na noc , ale ...
Chyba dużo ludzi zamieszkuje te rejony Wawra o których wspominamy? I niewielkim kosztem możnaby znacznie ułatwić im życie. Twoje podejście do sprawy jest typowo polskie czyli jak ja nie mam częściej to sąsiad też nie ma prawa mieć nawet jeżeli jemu niewielkim kosztem by się udało polepszyć.
[ Dodano: |23 Lis 2009|, 2009 11:26 ]
pawcio pisze:bartoni722 pisze:To może dodać jedną brygadę do każdej?
A będziesz jeździć na tych dwóch brygadach?
No dobrze ale na niektóre linie nocne udało się dołożyć brygady np: N53, N58

-
rhemek
Dużo ludzi?? Tam? Tam są domki jednorodzinne, gdzie nikt się nie rusza nocą bez samochodu. To akurat region o najmniejszym zapotrzebowaniu na komunikację nocna w Wawie. Dlatego pytam raz jeszcze: Czy wiesz jakie jest obecnie wykorzystanie komunikacji nocnej w tych rejonach? Bo ja akurat korzystam z linii N22 i wiem: poniżej 10 osób przy kursie godzinnym. Więc to twoja propozycja jest typowo Polska: Nie stać cię na taxi, to chcesz sobie zamówić autobus na koszt miasta.
I tak, jeśli takie zadupie ma mieć Twoim zdaniem autobus nocny co pół godziny, to kilkakrotnie bardziej zurbanizowany region Międzylesia/Anina/Marysina tym bardziej.
-
dzidek
Nadal się nie rozumiemy. Skoro ktoś niewielkim kosztem może mieć znacznie lepiej to czemu tego nie zrobić? Akurat nic na to nie poradzę, że Ty mieszkasz dalej i tu potrzebne byłyby większe nakłady finansowe. Zresztą z jakiej racji jak i tak tam gdzie mieszkasz za bilet ludzie nie płacą i za free jeżdżą komunikacją. Ale powyższym postem kolejny raz pokazałeś swoją klasę i myślę, że nie ma co kontynuować tematu
Jedynie dodam, że ja mam autobus co 30 min w nocy do Śródmieścia do tego jadący tam w niespełna 10 min więc to nie byłaby zmiana robiona pode mnie

EOT z mojej strony w tej sprawie

-
rhemek
Jasne. Z całkowicie altruistycznych pobudek wysunąłeś propozycję tej zmiany. Już wierzę.

Więc cie uświadomię: Tam , gdzie proponujesz są same strzeżone osiedla i wille. Nikt z mieszkańców nie wsiądzie za żadne skarby do nocnego.
-
rhemek
Osoba, która od 7 .11 zadecydowała,żeby przystanek czatów dla 125 był na żądanie powinna się leczyć. Od tego dnia ANI razu, na +-25 kursów 125, którymi jechałem ,żaden nie pominął tego przystanku...