przeoczyłem, ale ciekawe, z jakiej niby racji... przecież taki z miejscem na kraniec bez problemu by się zmieścił.Tyrystor pisze:Właśnie midiki mogą mieć wyświetlacz wyłącznie na numer linii - było w SIWZ
Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
Hm... hm... hm... sam nie wiem co napisać.
Pod względem komfortu jazdy jest o niebo lepiej. Libero na 208 potwornie trząsł, głośno silnik chodził, a tutaj cichutko że nawet ledwo go słychać.
Oświetlenie jest chyba słabsze w pojeździe. Natomiast co wnętrza... takie sobie. Dziwnie się czuję, bo w Libero tylne siedzenia były na górze i było z dołu widać wszystkich a teraz... przydałyby się przy okazji z tyłu drzwi.
Czy przednie drzwi są tylko dla kierowcy czy tylko tak kierowca z którym ów jechałem sobie zagrodził dojście?
Pod względem komfortu jazdy jest o niebo lepiej. Libero na 208 potwornie trząsł, głośno silnik chodził, a tutaj cichutko że nawet ledwo go słychać.
Oświetlenie jest chyba słabsze w pojeździe. Natomiast co wnętrza... takie sobie. Dziwnie się czuję, bo w Libero tylne siedzenia były na górze i było z dołu widać wszystkich a teraz... przydałyby się przy okazji z tyłu drzwi.
Czy przednie drzwi są tylko dla kierowcy czy tylko tak kierowca z którym ów jechałem sobie zagrodził dojście?
No tak fabrycznie ale rozumiem, że da się je schować? 
Dodam, że jedne drzwi na cały autobus to strasznie mało. Poza tym między tymi środkowymi drzwiami a kierowcą jest wąziutkie przejście tak, że ciężko się minąć.
Rano jak jechałem to kierowca miał też problemy z drzwiami, jak się zamykały ponownie się otwierały.
A czemu tylko tak?Flash8222 pisze:tylko dla wsiadających
Dodam, że jedne drzwi na cały autobus to strasznie mało. Poza tym między tymi środkowymi drzwiami a kierowcą jest wąziutkie przejście tak, że ciężko się minąć.
Rano jak jechałem to kierowca miał też problemy z drzwiami, jak się zamykały ponownie się otwierały.
Fotokomórki są? Jeśli nie, to może coś z poziomowaniem autobusu (lubią wtedy drzwi odbijać)?reserved pisze:Rano jak jechałem to kierowca miał też problemy z drzwiami, jak się zamykały ponownie się otwierały.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy to w ogóle jest zgodne z SIWZ ZTMu?Flash8222 pisze:Pierwsze drzwi są tylko dla wsiadających(...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Przede wszystkim jedna obserwacja - CIASNO!
Mała rzeźnia, w dodatku z rozkładanymi siedzeniami, wystające jakieś rurki, z przodu miejsce wyłączone z użytkowania (o ile kierowca otworzy drzwi).
Automat pewnie będzie przy kierowcy - po prawej stronie. Ciekawe kto tam się dopcha...
Powiedzcie mi - jak się ma pojemność nominalna A8 do Libero? Mam wrażenie jakby Libero jednak nieco więcej mieściło osób...
Mała rzeźnia, w dodatku z rozkładanymi siedzeniami, wystające jakieś rurki, z przodu miejsce wyłączone z użytkowania (o ile kierowca otworzy drzwi).
Automat pewnie będzie przy kierowcy - po prawej stronie. Ciekawe kto tam się dopcha...
Powiedzcie mi - jak się ma pojemność nominalna A8 do Libero? Mam wrażenie jakby Libero jednak nieco więcej mieściło osób...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Dokładnie! Takie też odniosłem wrażenie. Zresztą w Libero jak jest prawie 100% wymiana i jak jest tłok to jakoś to płynnie szło, a teraz każdy się obijał o kanty, przepuszczał nawzajem. Chociaż może to wina tego, że nie każdy jest przyzwyczajony do tego wozu, ja np. jeszcze trochę zagubiony byłem w tym wozie i nie wiedziałem gdzie sobie stanąć (w Libero miałem np. swoją stałą miejscówkęMeWa pisze:Powiedzcie mi - jak się ma pojemność nominalna A8 do Libero? Mam wrażenie jakby Libero jednak nieco więcej mieściło osób...