Oczywiście, że nie. Ale ostatni przypadek jak lalunia przyjechała tam taxi, koledzy dresiarze ją witali, no i na parkingu ponad 10 samochodów, powątpiewa w tezę, że tam mieszkają ludzie w trudnej sytuacji życiowej...eM pisze:To ciekawe, 100% mieszkańców os. Dudziarska to "chuligani"? Odważna teza...SławekM pisze: http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=91&c=98&l=1
Szczególnie zdanie "Mieszkają tam ludzie w trudnej sytuacji życiowej." mnie rozbawiło. No chyba, że chuliganów się teraz tak nazywa...
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Są na temat tego osiedla wywiady w internecie z mieszkanką. Nawet jacyś studenci pisali prace na ten temat. Tam dosłownie pojedyncze osoby są normalne i wylądowały z powodu trudnej sytuacji życiowej. Większości osób zamieszkujących osiedle można się obawiać...eM pisze:To ciekawe, 100% mieszkańców os. Dudziarska to "chuligani"? Odważna teza...SławekM pisze: http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=91&c=98&l=1
Szczególnie zdanie "Mieszkają tam ludzie w trudnej sytuacji życiowej." mnie rozbawiło. No chyba, że chuliganów się teraz tak nazywa...
-
Dzulikiewicz
Piotrek pisze:Po co oni tak się bawią w te przetargi dla jednej linii? Rozumiem, że była ona pierwsza i osobno, ale teraz już chyba nie ma potrzeby...
Wg mnie najgorszy odcinek zostawiono. Na odcinku od ul. Szerokiej do Chłopickiego zanim pojawi się asfalt musi pojawić się kanalizacja.SławekM pisze:Gdzie 75% ulicy Chłopickiego z kocimi łbami i trylinką zalano asfaltem i jest równo....Dzulikiewicz pisze:Osobny przetarg jest ze względu na fatalny stan nawierzchni.
Polityka złym doradcą w pracy!
przynajmniej mi sie tak wydawalo, ze maja to byc linie obslugiwane przez charakterystyczny (niskopojemny) tabor, typowo dowozowe z rejonow "trudno dostepnych" dla pozostalych pojazdow KM. Zgadzam sie, ze 164 rowniez jest taka linia, a 222 faktycznie nie jest. Jednakze w ogolnym zarysie chyba tak to wyglada.drapka pisze:Ale takie 222 czy 218 chyba niczego specyficznego w sobie nie mają, od taboru począwszy na częstotliwości skończywszy. A np. 164 ma. Więc chyba takie rozróżnienie linii 1xx i 2xx jest pozorne, chociaż może faktycznie tak to miało wyglądać w założeniach
W ogólnym zarysie to linie 200-299 to linie zwykłe stałe a nie linie mikrobusowe. Czyli zakres linii zwykłych to nie 100-199 tylko 100-299. A, że nowe linie akurat są obsługiwane mniejszym taborem... W końcu tyle linii by się nie upchnęło w zakresie 1xx, skoro wolne są tylko 109, 113, 128 i 143. Miasto się rozrasta i tyle. Ale w tempie jakim ZTM uruchamia nowe linie, to niedługo 3xx przerzucą na 6xx, a 3xx wydłużą jako zakres linii dziennych...
No w sumie część z nich to dowozówki do linii "większych". Ale odnośnie frekwencji zależy gdzie przejeżdża i jaką ma trasę. 212 w dni powszednie jeszcze jest przydatne, ale w dni wolne to 0-5 osób w solówkowym MANie z ITS... 220 tłumów nie wozi, no chyba, że akurat msza jest/skończyła się w kościele na Boernerowie... 202 to taka linia socjalna, z reguły ma pasażerów, bo akurat podjechało na przystanek...