Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
"Mogła"rosier pisze:ale mogła być dużo większa, dlatego były wzmocnienia.
Na tej zasadzie na każdą linię można puścić przeguby, bo przecież "może" być akurat w danej chwili dużo ludzi i nie będą mieli biedacy gdzie usiąść...
Ursynów i Kabaty mają metro i zasilane N34 i N37 w weekendy na pewno nie mają rqacji bytu.
Asteroida może uderzyć w Ziemię i wtedy wszyscy zginiemy. Napisałeś jakąś przeokropną bzdurę - zasilenia na tej linii były pewnie "z rozpędu" (bo zawsze się kabackie zasilało), nikt nie pomyślał o tym, że absolutnie wszyscy ludzie wybiorą metro.rosier pisze:ale mogła być dużo większa, dlatego były wzmocnienia.
[ Dodano: |4 Sty 2010|, 2010 00:11 ]
ładnie to brzmi! niestety w naszych warunkach niezwykle ciężko byłoby to zorganizować.jajcys pisze:zasilenia powinny być w miare potrzeby
noidea
W zeszłym roku, z tego co zaobserwowałem, wynikało, że zasilenia na N37 były słuszną decyzją. Dlatego też nie zdziwiłem się czy coś, że i w tym zostało zasilone - tylko, że może rzeczywiście trochę niefortunnie się wyraziłem z tym "może"...Adam G. pisze:Asteroida może uderzyć w Ziemię i wtedy wszyscy zginiemy. Napisałeś jakąś przeokropną bzdurę - zasilenia na tej linii były pewnie "z rozpędu" (bo zawsze się kabackie zasilało), nikt nie pomyślał o tym, że absolutnie wszyscy ludzie wybiorą metro.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
3/N37 - ani razu na Ursynowie nie było więcej niż ~10 osób, nierzadko frekwencja wynosiła równe zerorosier pisze:W zeszłym roku, z tego co zaobserwowałem, wynikało, że zasilenia na N37 były słuszną decyzją. Dlatego też nie zdziwiłem się czy coś, że i w tym zostało zasilone - tylko, że może rzeczywiście trochę niefortunnie się wyraziłem z tym "może"...Adam G. pisze:Asteroida może uderzyć w Ziemię i wtedy wszyscy zginiemy. Napisałeś jakąś przeokropną bzdurę - zasilenia na tej linii były pewnie "z rozpędu" (bo zawsze się kabackie zasilało), nikt nie pomyślał o tym, że absolutnie wszyscy ludzie wybiorą metro.
nie było mnie wtedy, nie wiem jak to wyglądałojajcys pisze:na madonnie się chyba cośtam dało.
noidea
Zasilenia N34/N37 (podobnie jak N25 i N31) były związane z pobliską imprezą i zamknięciem stacji metra Politechnika. Oczywiste jest, że po Ursynowie jeździły puste, ale czy ktoś ma obserwacje jak wyglądało napełnienie N37 na Puławskiej i N34 na ciągu Batorego - Wołoska - Rzymowskiego bezpośrednio po zakończeniu imprezy? To było na tyle blisko, że naprawdę dopływ ludzi nie rozwlekał sie zbytnio w czasie - a koniec imprezy nie byl ściśle okreslony. Trzymanie autobusów na przepelnionym Centralnym tez jest wątpliwym pomyslem. Juz niech sobie te jedna noc jeżdżą, przynajmniej w przypadku problemów na innej linii jest z czego przebrać.
ktoś maSzamot pisze:Oczywiste jest, że po Ursynowie jeździły puste, ale czy ktoś ma obserwacje jak wyglądało napełnienie N37 na Puławskiej
23:45 z DwC 1 osoba, 1:15 10-15 osób, od Politechniki może ze 20-25 (podczas gdy jakiś odkurzacz na N95 nie mógł zamknąć drzwi z nadmiaru ludzi), 2:45 siedzące + ~5 osób stało.
W przeciwnym kierunku nie było więcej niż 15 osób, niezależnie od godziny. Oczywiście, niemal wszyscy wysiadali na Puławskiej
noidea
http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=487&l=1
Zmiany w komunikacji nocnej: nowa linia N03 oraz zmiana trasy linii N02
od 05.04.2010 (poniedziałek)
W celu poprawy skomunikowania nocnych linii obwodowych w występujących na ich trasach węzłach przesiadkowych oraz objęcia obsługą komunikacją nocną ciągu ul Saskiej, od nocy 5/6.04.2010 wprowadza się następujące zmiany w komunikacji nocnej:
1) skierowanie linii N02 na trasę skorygowaną:
METRO MŁOCINY – … – Dw. Wschodni – Kijowska - Targowa – al. Zieleniecka – Waszyngtona – Saska – Egipska – Bora-Komorowskiego - GOCŁAW
2) uruchomienie nowej linii N03 na trasie:
URSYNÓW PŁN. – Bartoka – Al. KEN – Dolina Służewiecka – Sikorskiego – Św. Bonifacego – Sobieskiego – al. Witosa – Trasa Siekierkowska – Bora-Komorowskiego – Fieldorfa – Zamieniecka - Grochowska – Zamoyskiego – Targowa – Kijowska – Dw. Wschodni – Kijowska – Targowa – Ratuszowa – Dąbrowszczaków – pl. Hallera – Jagiellońska – Żerań FSO – Jagiellońska – Modlińska – Światowida – NOWODWORY